Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Ах момче не се става бибер у секоја манџа:P

Ако овој пост со директни напади врз мене, ти носи поени кај Пумичка за у риел лајф, онда потпишуем со две раце за то;) и ќе трпам колку шо треб и не треба за таква добрина.

п.с. Он топик - Остај ти правата на таткото и остали правни срања.

Jaс Пумичкава не ја познавам ирл, а воопшто немам корист од поенчиња кај неа, чак што дури во повеќето случаеви сум против и ја заебавам. Ваф ваф.

А п.с-от како да го оставам кога сам ти тоа го спомна. Јас само реплицирав.

Ама то што го носиш у твојот стомак не е само твое:cool:

Ако не збореше за таткови права, чиви? Господови? :pos:

c96AfIy.png

Ако не сакаш да чуваш дете ќе си земеш гумица.
Ако веќе се случи бременост тогаш дај го некаде на сигурно.....абортусот и убавање на бебето кога ќе се роди за мене не е голема разлика.
Ако не го сакаш,а кога веќе е овде (зачнато),бар дај му шанса да си продживее и да направи нешто од својот живот.

Те цитирам тука за да не ја троламе таа тема и да ја носиме офтопик.

Објасни ми на кој начин е исто, или барем слично, ова што му се случи на Најден и уништувањето на клетки кои немаат перцепција за болка?

Нема никаква дилема за тоа дали се работи за живот. Дилемата е дали на ова ниво на развој може да збориме за човечко суштество, а одговорот е не.
Можеме сите народи и племиња од јужна америка, полинезија, африка.. да ги сметаме за безвредни и инфериорни со оглед на нивниот ниво на развој и да ги третираме како такви.

Те цитирам тука за да не ја троламе таа тема и да ја носиме офтопик.

Објасни ми на кој начин е исто, или барем слично, ова што му се случи на Најден и уништувањето на клетки кои немаат перцепција за болка?
Му ја ускратуваш можноста да се развие во човек,да носи свои одлуки,да стане човек.....
Дали Најден,дали 4-5 клетки.....исто.
И џабе ќе ме цитираш даље,за мене е исто.Најмал проблем е физичката болка.....можеш и сега родено дете и возрасен човек да убиеш без да осети болка.

Му ја ускратуваш можноста да се развие во човек,да носи свои одлуки,да стане човек.....
Дали Најден,дали 4-5 клетки.....исто.
И џабе ќе ме цитираш даље,за мене е исто.Најмал проблем е физичката болка.....можеш и сега родено дете и возрасен човек да убиеш без да осети болка.

За мене небото е зелено, па не значи дека сум во право.
Ако пишуваш на форум, очекуваш да те цитираат и да го објасниш тоа што си го кажал.

На многу начини Најден се разликувал од сега, до пред едно 10 месеци.
--- надополнето: 14 април 2013 во 01:56 ---
Можеме сите народи и племиња од јужна америка, полинезија, африка.. да ги сметаме за безвредни и инфериорни со оглед на нивниот ниво на развој и да ги третираме како такви.

Од еволутивен, или социјално економски карактер?

За мене небото е зелено, па не значи дека сум во право.
Ако пишуваш на форум, очекуваш да те цитираат и да го објасниш тоа што си го кажал.

На многу начини Најден се разликувал од сега, до пред едно 10 месеци.
--- надополнето: 14 април 2013 во 01:56 ---

Од еволутивен, или социјално економски карактер?
Која е разликата ако го убијам Најден сега или пред некој месец ?
Пак нема никогаш ништо да види од животот,а ако сакам можам и да го утепам и сега без да осети ни малку болка така да и аргументот за болката е тотално бесмислен и паѓа во вода.

Ако не го сакаш дај го,не мора да го убиваш......просто е.Имаме домови во кои добро ќе се грижат за бебето,ако му се посреќи и ќе го посвои добра фамилија и ништо нема да му фали.
И немој со тие патетики,оставено било,ќе пати цел живот ради тоа....барем ќе има шанса да води среќен и исполнет живот и оставен во дом (или во подобар случај посвоен).Едно милијарда пати поголема од таа да го абортираш.

Ако го убиеш Најден сега и пред некој месец, мала е разликата. Сега диши, тогаш не дишел, арно ама ги имал сите можни перцепции што ги поседува едно човечко битие - болка, стрес, вид, слух.... реагирал на мирна и тивка околина, протестирал на бучава..

Арно ама, пред 9 месеци, Најден ништо не осеќал. Онака, ни бучава го интересирала (немал слух), ниту па нешто го болело,

И треба да си неприродно нечовечен за да оставиш дете во дом. Посебно во Македонија.
Ама не си бил и не си видел. Замисли, сум била и сум видела.

Ако веќе решам да го родам, под мостови ќе спијам ама во ваков дом не го оставам.

И да, пре би одбрала да абортирам, него на било кој начин да го родам и да не се грижам за него.

Од погоре објаснети причини.

Ако го убиеш Најден сега и пред некој месец, мала е разликата. Сега диши, тогаш не дишел, арно ама ги имал сите можни перцепции што ги поседува едно човечко битие - болка, стрес, вид, слух.... реагирал на мирна и тивка околина, протестирал на бучава..

Арно ама, пред 9 месеци, Најден ништо не осеќал. Онака, ни бучава го интересирала (немал слух), ниту па нешто го болело,

И треба да си неприродно нечовечен за да оставиш дете во дом. Посебно во Македонија.
Ама не си бил и не си видел. Замисли, сум била и сум видела.

Ако веќе решам да го родам, под мостови ќе спијам ама во ваков дом не го оставам.

И да, пре би одбрала да абортирам, него на било кој начин да го родам и да не се грижам за него.

Од погоре објаснети причини.
Треба да си натприродно нечовечен да оставиш во дом,а скроз човечен си ако го убиеш......
Мојне јебат ме пумице.

Дали перцепира и такви работи е небитно,пак нема да стигне да живее (уствари да,ќе живеел 2-3 дена)...
Тоа е целата работа,дали сега или пред 9 месеци,тоа бебе (фетус) зависи од некого и друг го одржува во живот.Ако го абортираш дур е во стомакот или го убиеш надовр ти секако му ја имаш ускратено можноста да живее.
Дали ќе осети болка е само ствар на начинот на кој што ќе го извршиш тоа - и онака и само што родено бебе нема да знае што се случува околу него.

Замисли има многу луѓе оставени во дом што си живеат животи,што се школуваат,што се заљубуваат,основаат свои фамилии , имаат сеќавања, се вработуваат итн итн......ајде сите нив да ги абортиравме.Мислам......подобро да ги абортираме него да ги оставиме во дом.
Замисли и познавам такви луѓе......еј замисли во дом растеле или се посвоени,а на крај имаат среќни и средени животи.Кој би рекол......мада мислам дека подобро ќе беше да дискутираме.

Треба да си натприродно нечовечен да оставиш во дом,а скроз човечен си ако го убиеш......
Мојне јебат ме пумице.

Дали перцепира и такви работи е небитно,пак нема да стигне да живее (уствари да,ќе живеел 2-3 дена)...
Тоа е целата работа,дали сега или пред 9 месеци,тоа бебе (фетус) зависи од некого и друг го одржува во живот.Ако го абортираш дур е во стомакот или го убиеш надовр ти секако му ја имаш ускратено можноста да живее.
Дали ќе осети болка е само ствар на начинот на кој што ќе го извршиш тоа - и онака и само што родено бебе нема да знае што се случува околу него.

Замисли има многу луѓе оставени во дом што си живеат животи,што се школуваат,што се заљубуваат,основаат свои фамилии , имаат сеќавања, се вработуваат итн итн......ајде сите нив да ги абортиравме.Мислам......подобро да ги абортираме него да ги оставиме во дом.
Замисли и познавам такви луѓе......еј замисли во дом растеле или се посвоени,а на крај имаат среќни и средени животи.Кој би рекол......мада мислам дека подобро ќе беше да дискутираме.

Замисли некој да ме силува и да останам бремена?
Што да правам тогаш?

Замисли некој да ме силува и да останам бремена?
Што да правам тогаш?
Не сум скроз затупен сељак.На погрешен човек му го поставуваш ова прашање. ;)
Силување или случај во кој што здравјето и животот на мајката е загрозен за мене се оправдани.

Не сум скроз затупен сељак.На погрешен човек му го поставуваш ова прашање. ;)
Силување или случај во кој што здравјето и животот на мајката е загрозен за мене се оправдани.

Зошто плодот настанат како резултат на силување треба да се уништи, а оној настанат по пат на доброволен секс треба да се роди?
Која е разликата меѓу нив?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom