Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Ќути па ти, може ќе ми поверува :icon_lol:
Кога јас вака ентелигентен, бистар, начитан, убав, елоквентен, строен, паметен, духовит, поверував нема шанса и пума да не поверува ич не се секирај. А бе ми текна таа е во Америка таму имаат поинакви системи, галон од 4-5 литри, стапка од 30 сантими, миља од 1,6 километри, кубни инчи.... можи и маат и месец од 6 недели?

Кога јас вака ентелигентен, бистар, начитан, убав, елоквентен, строен, паметен, духовит, поверував нема шанса и пума да не поверува ич не се секирај. А бе ми текна таа е во Америка таму имаат поинакви системи, галон од 4-5 литри, стапка од 30 сантими, миља од 1,6 километри, кубни инчи.... можи и маат и месец од 6 недели?
Америка е Пума? Затоа она толку либерална, туку се расфрла со бебиња на педери, абортуси, виножитни знамиња... И то шо велиш, може таму месец е 6 недели, или подолго се носат бебињата в стомак...кизнај како е таму :eek:

Америка е Пума? Затоа она толку либерална, туку се расфрла со бебиња на педери, абортуси, виножитни знамиња...
Да бе ја испративме и сега околу неа по тро се умилкувам да ме земи таму (на финта формален брак - формален секс - формален оргазам)

А шо ти смета такво?

ПС
Јас мислам дека Наташа Радио Милева Мара те мафка со тоа дека 12 недели се 3 месеци.... нешто тука ми сумњиво...

Па не го имам за да ми смета. Ако го имам и ми смета, ќе му најдам чарето.
--- надополнето: 6 декември 2012 во 15:10 ---
Пума, има потреба да ти кажам дека 12 недели се 3 месеци? :facepalm: Јас немам Алцхајмер, ама не ќе е лошо ти да се провериш, мислам за твое добро... Колку имаше математика? За биологија веќе знам...

Еве ти пак, се си мислам дека ја имаш скокнато...

Последното е со 56 дена, скоро 3 месеци, уствари малку попросто ко за тебе нема ни 12 недели... И знаеш дека ме мрзи да кажувам што се има развиено во 12 недела? Ама и да не ме мрзи џабе ќе везам, во шупливо не се полни. :mad:

И шо ако изгледа така?
На пример, се раѓаат суштества кои фенотипски се луѓе, ами се останато се ништо. Обичен кактус има поголем инстикт за преживување.
Остај ти кој како изгледа. Луѓе после одредено време во кома ги исклучуваат од апарати. Или пошо нели, личат на човечко суштество, да ги чуваат на апарати до... крајот на времето?
--- надополнето: 6 декември 2012 во 15:12 ---
Америка е Пума? Затоа она толку либерална, туку се расфрла со бебиња на педери, абортуси, виножитни знамиња... И то шо велиш, може таму месец е 6 недели, или подолго се носат бебињата в стомак...кизнај како е таму :eek:

Што се засекира толку ма Натке?
Вратена сум си јас, одамна :)
Санки се убедив дека америне се троа најморонска нација на светот.
Деца деца раѓаа, ова средношколкиве сите по едно бебе шетаа.
Пази Натке, таа мизерија во твој двор да не дојде.

Абортус оправдувам бидејќи сметам дека тоа е личен избор на секоја жена.Во денешно време тинејџерки забременуваат ко од шега, па сигурно нема да си го уништат животот и можниот напредок во образование само заради тоа.Исто има и случаи во веќе оформени семејства каде не се во состојба да одгледаат уште едно дете, па абортусот ми изгледа како логичен избор.А тоа дека наводно абортусот е убиство е чисто срање.На тоа може да наседнат луѓе кои не се доволно упатени и кои се плашат од некаква си „Божја казна“.Е сега единствен ризик е тоа што може девојката/жената понатаму да не може да има деца ама тоа не е сигурно.А ако некој сака да пропагира зголемување на наталитет преку оцрнување на абортусот, прво треба да реши многу општествено-социјални проблеми па потоа да се дискутира за тоа.Сепак за да се има дете мора да се има желба и тоа дете да се одгледа во хармонично семејство и од него да стане човек корисен за општеството, да ги почитува другите луѓе без оглед на нивната религиозна, полова и етничка припадност итн.

Па не го имам за да ми смета. Ако го имам и ми смета, ќе му најдам чарето.
--- надополнето: 6 декември 2012 во 15:10 ---

И шо ако изгледа така?
На пример, се раѓаат суштества кои фенотипски се луѓе, ами се останато се ништо. Обичен кактус има поголем инстикт за преживување.
Остај ти кој како изгледа. Луѓе после одредено време во кома ги исклучуваат од апарати. Или пошо нели, личат на човечко суштество, да ги чуваат на апарати до... крајот на времето?
--- надополнето: 6 декември 2012 во 15:12 ---

Што се засекира толку ма Натке?
Вратена сум си јас, одамна :)
Санки се убедив дека америне се троа најморонска нација на светот.
Деца деца раѓаа, ова средношколкиве сите по едно бебе шетаа.
Пази Натке, таа мизерија во твој двор да не дојде.
Ништо не рече Пума :( А имав надеж, се надевав дека бар нешто паметно ќе прочитам... :(
Мизерија...:facepalm:
п.с. Оти бе коа ќе те стиснат на зид даваш такви детски одговори? Одма да си смениш ник, пумата не е таква!

Ништо не рече Пума :( А имав надеж, се надевав дека бар нешто паметно ќе прочитам... :(
Мизерија...:facepalm:
п.с. Оти бе коа ќе те стиснат на зид даваш такви детски одговори? Одма да си смениш ник, пумата не е таква!

Абе тоа што тебе нешто не ти одговара, нема никаква врска со мене.
Освен плампањето во празно дека зиготот е потенцијално човечко битие, друго ништо не кажа Наташке.
Ајде, јас со тие од Газа, ти со овие шо нишо не ги боли. Кој е погреота да видиме.

Колку кошта абортусот? Изгледа јас направив беља. :vozbud:

Колку кошта абортусот? Изгледа јас направив беља. :vozbud:
За цена точно не знам, сигурно најевтино е во државна, но таму има големи шанси да ја зезнат работата и девојката после тоа да има компликации и многу веројатно проблеми со плодноста. Одете некаде приватно, Систина, Ремедика, добрите гинеколози таму отидоа.

За цена точно не знам, сигурно најевтино е во државна, но таму има големи шанси да ја зезнат работата и девојката после тоа да има компликации и многу веројатно проблеми со плодноста. Одете некаде приватно, Систина, Ремедика, добрите гинеколози таму отидоа.

Ма ич не ми чуе ако ја зезнат. Којзнае и дали е мое. Ми дојде по 3 и кусур месеца и ме насамари јас да плаќам, којзнае со кого се ринела во меѓувреме. Ќе потрчам уште денес да прашам. Фала брат многу!

Како бе незнаеш дали е твое, толку ли се сведе довербата, и сеа дојде јајцето на газот и оп ај да прај абортус А?
Која мушкост ти тука ја демонстрираш, кои права и ги даде на девојчето да се одлучи дали да абортира или не? и тоа после 3 тиот месец..:facepalm:

Како бе незнаеш дали е твое, толку ли се сведе довербата, и сеа дојде јајцето на газот и оп ај да прај абортус А?
Која мушкост ти тука ја демонстрираш, кои права и ги даде на девојчето да се одлучи дали да абортира или не? и тоа после 3 тиот месец..:facepalm:

Девојчето само посака абортус, само што изрази желба јас да го платам. А ни јас не планирам да бидам татко на 28 години, а ако бидам, мајката на моите деца нема да биде некоја која се поддала за една ноќ. Тоа беше само обичен секс и затоа не гледам причина да и веруем.

Девојчето само посака абортус, само што изрази желба јас да го платам. А ни јас не планирам да бидам татко на 28 години, а ако бидам, мајката на моите деца нема да биде некоја која се поддала за една ноќ. Тоа беше само обичен секс и затоа не гледам причина да и веруем.

А кондоми бе сине, не знаеше да си купиш пред да ја општиш, место сеа ценовници да листаш за абортус? Не, сега ќе си го роди и ќе си го гледате, оти никој легално нема да и напраи абортус, е сега дали таа што ќе е мајка на твојто дете е по твој репер, мање битно у случајов, со среќа татичко!

А кондоми бе сине, не знаеше да си купиш пред да ја општиш, место сеа ценовници да листаш за абортус? Не, сега ќе си го роди и ќе си го гледате, оти никој легално нема да и напраи абортус, е сега дали таа што ќе е мајка на твојто дете е по твој репер, мање битно у случајов, со среќа татичко!

Легално или не, има да абортира! Во краен случај јас ќе и го извршам абортусот. :mad:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom