Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе, јас сум законски да се забрани абортусот. Да се дозволи само во случај на силување, инцест и на претешка аномалија кај детето. Другите нека му ја мислат пред секс и после секс.

Или со други зборови истото кажано јас сим против абортус оти е убиство, но сепак би го дозволила убиството како метод на одмазда за нанесено злодело (фамилијарна одмазда) или пак ако не ми се допаѓа плодот (значи ако е болно па не мора ни да се роди шт ќе му е нему живот). А зошто инцестот си го ставила во оваа категорија појма немам вајда не знаеш што точно е инцест.

Или со други зборови истото кажано јас сим против абортус оти е убиство, но сепак би го дозволила убиството како метод на одмазда за нанесено злодело (фамилијарна одмазда) или пак ако не ми се допаѓа плодот (значи ако е болно па не мора ни да се роди шт ќе му е нему живот). А зошто инцестот си го ставила во оваа категорија појма немам вајда не знаеш што точно е инцест.

Иге на тетка Наташа со ваков тон не! Најсериозно.

Иге на тетка Наташа со ваков тон не! Најсериозно.

Вистината боли ама е една, а дали на некој му се допаѓа или не тоа е друго. Тоа што го кажав е само образложение на нејзиното тврдење дека абортусот е убиство. :helou:

Би оправдала еве недај боже мајка ти или сестра ти некој ги силува (пу, пу) па не земат таблета после тоа, значи не само фамилијарно. Ако има ПРЕтешки аномалии плодот и сам ке се одбаци, а и лекарот нема да дозволи на понатамошно развивање. Таквите случаи се мнооооогу минимални во споредба со бројката на направени абортуси.

Вистината боли ама е една, а дали на некој му се допаѓа или не тоа е друго. Тоа што го кажав е само образложение на нејзиното тврдење дека абортусот е убиство. :helou:
А што тоа мене ме боли? Јас и понатака тврдам дека абортусот е убиство. :helou:

Би оправдала еве недај боже мајка ти или сестра ти некој ги силува (пу, пу) па не земат таблета после тоа, значи не само фамилијарно. Ако има ПРЕтешки аномалии плодот и сам ке се одбаци, а и лекарот нема да дозволи на понатамошно развивање. Таквите случаи се мнооооогу минимални во споредба со бројката на направени абортуси.
Убиство е убиство без разлика колку е ретко. Тоа не може да се земе во предвид. Сега ако абортусот е убиство тогаш не може жртва на силување или при деформитет да го острани плодот. Тоа е non sense. А денес имаш илјадници деца родени со аномалии кои се претешки па пак живеат. Дури и технологијата денес овозможувања поправање на многу од истите грешки и деформации. Гледав баш на дете кое му фалеше цела уста како со пластична хирургија му ја вратија (мислам дека таа мана не му беше вродена) и го направија да изгледа сосема нормално. Така да ако се забранува абортусот оти е убиство тогаш овие мајки кои ќе абортираат во такви случаи се убијци.

А за таблетите прочитајте како функционираат и ќе видите дека според вашите тврдења дека и тие може да се сметаат за убиства во дадени случаи.(не во сите но во околу 20% од случаите во зависност во која фаза ќе се направи прекинот)

Игор не е убиство да убиеш хендикепиран човек или некој со деформитет. Па особено ако е роден од силувана мајка можеш да го убиеш кога сакаш, законот те оправдува. Јас исто така викам, смрт за сите деформирани и сите деца од инцест, тие не заслужуваат да живеат. Слушам и пиштол давале без пари ако сакаш да убиеш некој од овие, не само шо било оправдано од закон.

Ова иначе во Абсурдистан, кај шо Наташа е председател. :smir:

Kakvi se ovije gluposti...da se zabrani abortus...AMAN LUGE SVATITE SE E TOVA POLITIKA STO GO PRAVAT...pa i gruevski koga bi imal kerka trudna bi je odnel na abortus...
I uste ova sekoj ima pravo da se seksa...kolku saka i da si abortira...normalno...nemojte da vlagate u film...he he he ...
DA ZIVEJE ABORTUSOT...

Ох,ова е една навистина тешка тема.Има личности кои поради невнимателност и сл стануваат бремени и кога се на пр многу млади не сакаат да го упропастат својот живот и да родат дете,па би се оправдал можеби абортусот според некои но јас мислам дека тоа што тие се невнимателни не треба да убива нечив живот.Ако не се способни да се грижат за тооа дете,не го сакаат,нека го родат и го дадат некаде,но не да абортираат.Кога веќе се создава ново суштество во тебе,дозволи му да има живот.

Kakvi se ovije gluposti...da se zabrani abortus...AMAN LUGE SVATITE SE E TOVA POLITIKA STO GO PRAVAT...pa i gruevski koga bi imal kerka trudna bi je odnel na abortus...
I uste ova sekoj ima pravo da se seksa...kolku saka i da si abortira...normalno...nemojte da vlagate u film...he he he ...
DA ZIVEJE ABORTUSOT...

Е не се надевав дека и овде ќе го споменте Груевски аман!!

За абортус збориме да или не и зошто ?

Ох,ова е една навистина тешка тема.Има личности кои поради невнимателност и сл стануваат бремени и кога се на пр многу млади не сакаат да го упропастат својот живот и да родат дете,па би се оправдал можеби абортусот според некои но јас мислам дека тоа што тие се невнимателни не треба да убива нечив живот.Ако не се способни да се грижат за тооа дете,не го сакаат,нека го родат и го дадат некаде,но не да абортираат.Кога веќе се создава ново суштество во тебе,дозволи му да има живот.

Да го дадат? Тоа е помал грев што тоа дете можеби утре ќе заврши на улица и ќе нема парче леб, да не зборуваме за родителска грижа..
Како може само помалку да ви тежи тоа, нека не го абортира нека го даде, ако веќе не сум за аборутс нема да го дадам никому сама ќе си го гледам, дали сте осетиле некогаш како е, од кога ќе го донесеш тоа мало суштество на свет? Абре неможеш да се одвоиш од тие две очиња, па камо ли да го дадеш в дом, за мене тоа е поголем грев од аборутс, кој сака и како сака нека свати.

Е не се надевав дека и овде ќе го споменте Груевски аман!!

За абортус збориме да или не и зошто ?

Да го дадат? Тоа е помал грев што тоа дете можеби утре ќе заврши на улица и ќе нема парче леб, да не зборуваме за родителска грижа..
Како може само помалку да ви тежи тоа, нека не го абортира нека го даде, ако веќе не сум за аборутс нема да го дадам никому сама ќе си го гледам, дали сте осетиле некогаш како е, од кога ќе го донесеш тоа мало суштество на свет? Абре неможеш да се одвоиш од тие две очиња, па камо ли да го дадеш в дом, за мене тоа е поголем грев од аборутс, кој сака и како сака нека свати.

Не мислев да го дадат во дом.Да го дадат на некоја фамилија да се грижи за него,на своите родители или било штоо друго,барем детето ќе има некаков живот,какво такво ќе израсне и ќе живее.Тоа е подобро од смрт.А нормално дека е грев,јас не велам дека не е,да го дадеш,да се откажеш од своето дете,но зарем поголем од убивање на детето има?:smir:

Нека биде абортус ама до некои два три месеци бременост.:uvo:

Не мислев да го дадат во дом.Да го дадат на некоја фамилија да се грижи за него,на своите родители или било штоо друго,барем детето ќе има некаков живот,какво такво ќе израсне и ќе живее.Тоа е подобро од смрт.А нормално дека е грев,јас не велам дека не е,да го дадеш,да се откажеш од своето дете,но зарем поголем од убивање на детето има?:smir:

Тоа е веќе друга работа да имаш да го дадеш(значи со сигурност) не у пет до 12 да му бараш фамилија каде ќе го оставиш, со тоа може да ќе помогнеш и усреќиш некои кои неможат да имаат дечиња, арно ама тоа не се заборава, јас сум мајка имам родено две деца, знам како е и како размислуваш после пораѓајот и што се се случува и психички и хормонално, после таков чекор има психички ко прво да се искине мајката која го дала верувај, па и од камен да е.

Детето е одговорност на секој и не би требало да се уништува туѓ живот сепак тоа еден вид на убиство така да јас сум ПРОТИВ!!!:nenene:

Иако можеби сум мала за да зборам за ова,сепак никогаш не би абортирала.Мислам дека секогаш треба да бидеме свесни за работите што ги правиме и за последиците послем.Треба да научиме да живееме со последиците,а не да бегаме од нив.Не ги можела да живеам со фактот дека сум убила некое мало суштество кое што не е криво за ништо,мислам дека послем цел живот ќе си префрлам за тоа...Едноставно неможам и по никоја цена не би се одлучила на тој чекор.:toe:

Иако можеби сум мала за да зборам за ова,сепак никогаш не би абортирала.Мислам дека секогаш треба да бидеме свесни за работите што ги правиме и за последиците послем.Треба да научиме да живееме со последиците,а не да бегаме од нив.Не ги можела да живеам со фактот дека сум убила некое мало суштество кое што не е криво за ништо,мислам дека послем цел живот ќе си префрлам за тоа...Едноставно неможам и по никоја цена не би се одлучила на тој чекор.:toe:

Сега за сега ти претстои доста забава со другарки и симпатии, имаш време верувај за тупење глава во врска со абортуси, се надевам дека никогаш нема да стасаш да размислуваш да ли си за аборутс или ќе го раѓаш, има доста поучни теми на форумов како да се заштитиме пред да дојде нешто што не го планираме или очекуваме, затоа ти викам уживај и внимавај се што е прерано не убаво:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom