ABORTUS...SRAMOTA ZA OVIE OD VLADAVA SHO NAPRAVIJA TAKVI GOMNENICI...ZNACI ABORTUSOT GO PODRZUVAM 100%....zashto ako go skratat abortusot avtomatski i kratat edno pravo na zenata....a toa nikako ne smee.....Vtoro nema vrska deka aborusot e ubistvo...kako mozes da kazes deka e ubistvo....znaci abortus se prai do 5mesecna vozrast togash toa e samo parazit zbir od kletki koi go napagjaat organizmot na majkata....majkata zivee a naednash neshto se naseluva na nea se lepi bez pokana......I moze da i go unisti i zdravjeto....znaci ja sum ZA abortusot...
Во глобала јас ги поддржувам жените во остварувањето на нивните права, дури сметам дека треба да имаат и поголеми права од мажите али тоа е више друга тема, меѓутоа никако не можам да се согласам со ова горенапишаново, не ми е јасно како може некој и плус женско, онака од ракав да тресе тоа што ќе му дојде на памет, дајте права на жените баталете ги ембрионите они само паразити се, од муабетов се вади поента дај ќе се јебеме цело време и после ќе абортираме, битно ја да си го напраам ќеифот а за последиците не одговарам, ова важи и за двајцата партнери. Некој спомна кога фетусчињата би можеле да кажат како тие се чувствуваат во однос на абортирањето, па затоа овде ќе ставам текст од една песна Teardrop од Massive Attack кој всушност претставува метафора, односно што фетусот мисли и чувствува во моментот кога тој е абортиран:
Солза
Љубов, љубов е глагол
Љубов е дејствен збор
Безстрашност на мојот здив
Нежен импулс
Ме тресе, ме прави полесен
Капка солза на огнот
Девет, ноќ на материја
Цут на црни цветови
Цут на црни цветови
Капка солза на огнот
Безстрашност на мојот
Водата е моето око
Најверното огледало
Капка солза на огнот
На исповеста
Најверното огледало
Капка солза на огнот
Се сопнува малку
Се сопнува малку
Текстот на англиски:
Teardrop
Love, love is a verb
Love is a doing word
Fearless on my breath
Gentle impulsion
Shakes me makes me lighter
Fearless on my breath
Teardrop on the fire
Fearless on my breath
Nine night of matter
Black flowers blossom
Fearless on my breath
Black flowers blossom
Fearless on my breath
Teardrop on the fire
Fearless on my breath
Water is my eye
Most faithful mirror
Fearless on my breath
Teardrop on the fire of a confession
Fearless on my breath
Most faithful mirror
Fearless on my breath
Teardrop on the fire
Fearless on my breath
Stumbling a little
Stumbling a little
А еве го и спотот Со ова видео најмалку сакав да ги навредам жените кои што извршиле абортус или да направам да се чувствуваат лошо, дури и стојам на нивна страна во случај да нема друга опција, меѓутоа воопшто не можам да се согласам со изјавите од типот: "тоа се само збир на клетки, тоа не е убиство" , за потоа да ги замаскираат со некои други излитени изјави како што се правата на жената