Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
не е точно дека му се развиваат органите после 3месец,туку до 3месец се ВЕКЕ ФОРМИРАНИ и продолжуваат да се развиваат и оформуват,така да веке не е фетус,туку мало човече лично го видов тоа на ехо и на неполни 3месеци го осетив првото `мрдање`на бебето.
Абортус само во крајно неизбежна ситуација-ок.
Мајка ми додека лежеше во болница(гинекологија)дошле дечко и девојка за абортус,таа била четврта средно и ја однеле да абортира и дечко и цело време чекал а таа вриштела од собата(незнам зошто),и кога се завршило ја донеле(тој пак со неа)и после кога сакала да стане се онесвестила ја однеле и не се вратила повеке во собата,незнам како завршила...
Дали вие го оправдувате ова на пример?
Станувало збор за Абортус без анастезија =) ...болката е неподнослива(велат сите)

примеров не ти држи вода... дури и во најобична рутинска операција може да се деси све и свашта... зашто во муабетот секогаш давате пример за исклучоци
не сакам да давам пример за абортусот дека е опасен или било што,зошто да абортираат кога можат да го роди и да го чуват?нека се забрани од 18до 35години.

не сакам да давам пример за абортусот дека е опасен или било што,зошто да абортираат кога можат да го роди и да го чуват?нека се забрани од 18до 35години.
можела да го роди али не сакала да речеме...
зашто да биде забранет од 18 до 35? јас еве сега забременам на 19 зашто да не можам да го абортирам ако не го сакам?

мајка ми има абортирано на 26-27 од кога ме родила мене. И што ??? НИШТО... последици бла бла... еве имам помала сестра ...
глупаво е да неможеш да бираш

Извини, а со кои пари ќе го чуваат?
Младите се невработени во државава имаме мизерија и невреаботеност уште дополнителни проблеми фалат.
Зошто богатите македонци имаат само по 1 или 2 деца, а најсиромашните ромите имаат по 10???? Нека се донесе закон богатите да немаат право на абортус и да имаат по 20 деца може така.

Реков, владава нека не се прави многу мутава, она ако пропагира многудетно семејство нека направи нешто за да се подобри економската клима во државава, инаку џабе само вербализира. Јас сум против абортус оти тоа е сепак прекин на одредена форма на живот ( плодот се трга ) значи чисто етички, а дека не може во вакви економски услови да се има многудетно семејство тоа е јасно, бидејќи стандардите за сиромаштија се јасни, ние сме сиромашна земја со низок стандард за повеќето луѓе, но има начини да не дојде до зачнување, но кога веќе се зачнал плодот тогаш , прекинувањето на бременоста е убиство.

Јас немам ништо против нека се забрани абортусот, мене лично нема да ме погоди, ама највеќе ќе ги погоди тие што тука се тепаат за да се забрани, нека раѓаат деца, нека ги пуштаат по улици да питаат како циганчињана што питаат на секој семафор, нема проблем, што ќе си надробите тоа ќе со сркате сите, а дека ако се забрани абортусот луѓето нема да абортираат тоа мало морген. Тогаш ќе абортираат само тие што имаат пари и тоа не овде туку негде у соседниве земји Бугарија ли Србија ли не е важно.

можела да го роди али не сакала да речеме...
зашто да биде забранет од 18 до 35? јас еве сега забременам на 19 зашто да не можам да го абортирам ако не го сакам?

мајка ми има абортирано на 26-27 од кога ме родила мене. И што ??? НИШТО... последици бла бла... еве имам помала сестра ...
глупаво е да неможеш да бираш
епа за да не забремениш знаеш како да се заштитиш зар не?и после детето ке ти биде товар па ке се ослободиш од него,така?
мајка ти била мегу оние посрекните што поминале без последици,познавам личност што има последици од тоа па не може сега дете да има кога сака.
За пари знаеме како е и на никој не ни тече низ врата.
Која сака нека си го роди,која не сака да не раѓа,само се надевам дека ке немаат совест за да ги гризе цел живот,зошто абортусот сепак е убиство.

delfybuba која е таа личност што ја познаваш што имала последици па не можела дете да има кога сакала???
Стојна на Трајко или цветанка на пЕтко, дај молимте овде зборуваме аргументирано а не малограѓански, кој како правел и што му се случило па на сите тоа ќе им се случи демек, земи прочитај за абортусот информирај се малце, па после дрдори глупости ок.
Поголем грев е детето да немаш со што да го прехраниш гладно да си легнува во кревет секоја вечер, слаб имунитет да има да се разболува од што нема да ги прима сите потребни витамини преку исхраната ете тоа е убиство а не абортусот само тоа знаете да шлапате една реченица сте научиле абортусот е убиство и мислите нешто важно кажавте само какате тука морални ми се праите.

Јас немам ништо против нека се забрани абортусот, мене лично нема да ме погоди, ама највеќе ќе ги погоди тие што тука се тепаат за да се забрани, нека раѓаат деца, нека ги пуштаат по улици да питаат како циганчињана што питаат на секој семафор, нема проблем, што ќе си надробите тоа ќе со сркате сите, а дека ако се забрани абортусот луѓето нема да абортираат тоа мало морген. Тогаш ќе абортираат само тие што имаат пари и тоа не овде туку негде у соседниве земји Бугарија ли Србија ли не е важно.

Во некои индиски замји абортусот се казнува со смрт па пак има доктори кој го прават. Ако се забрани со закон нема да се запре туку само ќе се направи понебезбеден. Ќе се отворат диви клиники со нехигиенски услуги или пакените ќе прават само нанесен абортус, ама секој кој ќе сака да аборитра ќе абортира.
Како информација во 1968 година кога во америка аборусот беше забранет со закон 1,2 милион абортси беа извршени само со само нанесување. За пример во 2003 година имаше околу 1 милион абортуси многу помалку од 1968 земено во предвид дека популацијата е нагло порасната од тогаш.
Тоа е воглавно затоа што се бара да се има советување и еден ден чекање пред да се изврши абортусот.

Igor108367:aplauz:
конечно некој да ме сфати што цело време дробам овде.
има некои разлики помеѓу ЛЕГАЛЕН (ДОЗВОЛЕН ЗАКОНСКИ) И НЕЛЕГАЛЕН АБОРТУС.
ЛЕГАЛЕН
Легалниот абортус е всушност со закон загарантирано право на жената да може да абортира во сигурни медицински услови со минимални шанси за смртен случај или инфекција опасна по живот.

НЕЛЕГАЛЕН
Нелегалниот абортус е со закон забранет абортус кој се изведува во диви несоодветни, нехигиенски услови(подруми, визби итн) често пати од нестручни лица кои немаат соодветна медицинска обука и обично стапките на смртност се високи.
Инфекциите се вообичаен резултат на нелегалниот абортус, сепса труење на целиот организам предизвикано од нестерилни инструменти.

ДОКОЛКУ СЕ ЗАБРАНИ ЛЕГАЛНИОТ АБОРТУС ЌЕ СИ ПОСТОИ САМО НЕЛЕГАЛНИОТ.

A sakas da kazes deka deteto ne e sveto ?
i ako svetot e surov i bez pari, kje koristis kondom i piluli za den posle pa taka nema da ima potreba od aborusi.
Abortusot e ubistvo.

Postoi tableta koja deluva duri 72 casa po seksot.

Само едно кратко прашање за тебе и се надевам дека ке ми го одговориш.

Ако веке викаш дека уништивање на фетус е убиство, зошто тогаш нема погреб на фетус. Зошто тогаш не се бориме ние пред обединети нации за права на фетусот. Шо, фетусот малцинство да не е нешто. Зошто нема нигде правилник за повреда на фетус и неговите права.

НЕКА МИ ГИ КАЖЕ ВЛАДАТА ПРАВАТА ШТО ГИ ИМА ФЕТУСОТ, па дури тогаш ке бидам против таканаречено убиство на фетус.

:salut:

delfybuba која е таа личност што ја познаваш што имала последици па не можела дете да има кога сакала???
Стојна на Трајко или цветанка на пЕтко, дај молимте овде зборуваме аргументирано а не малограѓански, кој како правел и што му се случило па на сите тоа ќе им се случи демек, земи прочитај за абортусот информирај се малце, па после дрдори глупости ок.
Поголем грев е детето да немаш со што да го прехраниш гладно да си легнува во кревет секоја вечер, слаб имунитет да има да се разболува од што нема да ги прима сите потребни витамини преку исхраната ете тоа е убиство а не абортусот само тоа знаете да шлапате една реченица сте научиле абортусот е убиство и мислите нешто важно кажавте само какате тука морални ми се праите.
ти одговара името-филозофка,што да не сакаш да кажам која е па и адресата да ја напишам да ја прашаш?јас сум информирана за абортусот сигурно повеке од тебе,али тебе нешто те гребе па толку си за абортус?таква ли е твојата култура,да какаш после постови па да се правиш филозофка?јас си го кажав своето мислење никој не мора да ме послуша,а вие кои сте `за`абортус слободно подржувајте ги сите жени да абортираат,тоа е помал грев,зар не?толку од мене немам намера да се расправам со `филозофи`
...

Само едно кратко прашање за тебе и се надевам дека ке ми го одговориш.

Ако веке викаш дека уништивање на фетус е убиство, зошто тогаш нема погреб на фетус. Зошто тогаш не се бориме ние пред обединети нации за права на фетусот. Шо, фетусот малцинство да не е нешто. Зошто нема нигде правилник за повреда на фетус и неговите права.

НЕКА МИ ГИ КАЖЕ ВЛАДАТА ПРАВАТА ШТО ГИ ИМА ФЕТУСОТ, па дури тогаш ке бидам против таканаречено убиство на фетус.

:salut:
ti si bil fetus!

ти одговара името-филозофка,што да не сакаш да кажам која е па и адресата да ја напишам да ја прашаш?јас сум информирана за абортусот сигурно повеке од тебе,али тебе нешто те гребе па толку си за абортус?таква ли е твојата култура,да какаш после постови па да се правиш филозофка?јас си го кажав своето мислење никој не мора да ме послуша,а вие кои сте `за`абортус слободно подржувајте ги сите жени да абортираат,тоа е помал грев,зар не?толку од мене немам намера да се расправам со `филозофи`
...
Информирана??????
Ти дали уопште знаеш што значи тој збор?
:pos2: Чисто се сомневам:jaj:
Информирана за абортус? Ајде повели изнеси некој аргумент зошто мислиш дека абортусот треба да се забрани а не само да се караш какво ми било името, не ме гребе мене ништо ич не се секирај ти за мене.

Sve treba da se zabrani, toa zenistata od niv eve dremam doma bez rabota, posto segde se pikaat i ja koristat svojata sexualnost za da napreduvaat u kraierata i zatoa posto jas sum muz ne mi odgovara zasto ona koa moze ja, i so tek na vreme zenite ke nadvladeat nad nas muzite ama posto mnogu se sakaat samo sebe ke izumrat posto nema da imaat pokolenie!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom