Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Јас мислам оти снајќе ти фидбек не заслужуваш. Прочитај шо напишав погоре за фетус и трудноча до 3 месец.

Доктор си - гинеколог, па да те читам?
Еве јас кого читам Доктор по генетика

А ти ако ембрионот како божество го возвишуваш, дај престани да бидеш хипокрит и не оставај во тебе да умираат јајце клетки секој божји циклус. Помогни му на тие човечки суштества да стигнат на светот и да израдуваат некој, не УБИВАЈ ГИ!!!!!!! Убиец!!!! АААААААААА!!!! Бесилка!!:helou:

Природното умирање на јајце клетки е ПРИРОДНО - НОРМАЛНО, без јас да одлучувам за тоа, а не насилно! Хелооооууу, мисли што пишуваш!!!

Доктор си - гинеколог, па да те читам?
Еве јас кого читам Доктор по генетика

Па многу јасно дека такви изблувотини ќе има на веб сајтој од типот даблју даблју даблју тачка абортусот е греф тачка ком. Ти оди со министерство за здраство зборај и тие ќе ти кажат дека абортусо е легален и нема да одиш затвор за убиството. То ако сакаш оди и со сите гинеколози шо извршуват абортуси секојдневно зборај ќе ти објаснат. Е сеа овај некој чуден доктор е твојот, квази блогераш некој со второ оделение, ако тој го смета за убиство абортусот, незнам зошто не ги пријави во полиција досега сите гинеколози сериски убиства, тие убиле бебиња појќе од шо Алберт Фиш изел.

Природното умирање на јајце клетки е ПРИРОДНО - НОРМАЛНО, без јас да одлучувам за тоа, а не насилно! Хелооооууу, мисли што пишуваш!!!

ВТФ? Само ако случајно те видам некаде не кревај мишка, жити детство. Многу многу не сум по природното.

Али друга ми е поентата мене. Ти имаш шанса да му овозможиш на тие јајце клетки да бидат живи суштества. Зошто ги оставаш да умираат тие невини бебенцуленценца? :smir:

Тоа е исто како да речеш дека некое бебе кое се дави во река е природно да умре, додека ти ништо не правиш да го спасиш. Нејсе, не си ти крива таква е природата, само незнам како ти е совеста. Не си спасила ни едно бебе, значи каква себичност и хипокризија. Засрами се!!!

Од христијанска гледна точка абортусот претставува убиство.

Али друга ми е поентата мене. Ти имаш шанса да му овозможиш на тие јајце клетки да бидат живи суштества. Зошто ги оставаш да умираат тие невини бебенцуленценца? :smir:

Тоа е исто како да речеш дека некое бебе кое се дави во река е природно да умре, додека ти ништо не правиш да го спасиш. Нејсе, не си ти крива таква е природата, само незнам како ти е совеста. Не си спасила ни едно бебе, значи каква себичност и хипокризија. Засрами се!!!

Што се резилиш вака, не знам. Јајце клетката не е бебе, туку е продукт на човечкиот организам, кој може да стане бебе само доколку дојде во допир со сперматозоид (потенцијално бебе), додека пак, ембрионот, кој веќе е зачнат, е живо суштество. Така што, примеров ти е за никаде - споредуваш јајце клетка која не е допрена од сперматозоид, со дете, кое е износено во утробата 9 месеци, родено, одгледувано...:tapp:

Дај, ти се молам, не тропај...

п.с. природата си е природа, и не е насилно одземање на живот. Не можеш да спасиш нечиј живот ако го нема!

Е сеа овај некој чуден доктор е твојот, квази блогераш некој со второ оделение

Изгледа не разбраш англиски, па еве да ти преведам,з а да видиме кој е тој мој квази блогераш:

Кога започнува животот

[FONT=Arial,Arial]The late Dr. Jerome Lejeune was an internationally known geneticist and a professor of genetics at the University of Rene Descartes in Paris. Dr. Lejeune received the Kennedy Award from the late President for his discovery that Down's syndrome (Trisomy 21) was due to an extra chromosome. Dr. Lejeune contributed greatly to genetic research to prevent and treat Trisomy 21. The following testimony was given by Dr. Lejeune before a U.S. Senate Judiciary subcommittee. [/FONT]

Д-р[FONT=Arial,Arial]Jerome Lejeune[/FONT] беше интернационално познат генетичар и професор по генетика на Универзитетот на Рене Декарт во Париз. Тој ја доби Кенедиевата награда од последниот Претседател за неговото откритие дека Даун синдромот (синдром трисомии 21, Монголизм) се должи на вишокот хромозоми. Д-р [FONT=Arial,Arial]Lejeune извонредно [/FONT]многу придонесе во генетското истражување за да го спречи и лечи синдромот Трисоми. Следната изјава беше дадена од д-р [FONT=Arial,Arial]Lejeune[/FONT] пред Сенатот на правосудниот пододбор на Обединетите Нации.

Сега ти покажи ми какви студии по генетика имаш завршено.

Што се резилиш вака, не знам. Јајце клетката не е бебе, туку е продукт на човечкиот организам, кој може да стане бебе само доколку дојде во допир со сперматозоид (потенцијално бебе), додека пак, ембрионот, кој веќе е зачнат, е живо суштество. Така што, примеров ти е за никаде - споредуваш јајце клетка која не е допрена од сперматозоид, со дете, кое е износено во утробата 9 месеци, родено, одгледувано...:tapp:

Дај, ти се молам, не тропај...

п.с. природата си е природа, и не е насилно одземање на живот. Не можеш да спасиш нечиј живот ако го нема!

Гледаш како знајш, абе имаш ти потенцијал во тебе. Клучни зборој се тие шо ти ги болдирав МОЖЕ ДА СТАНЕ БЕБЕ. Точно така фетусот не е бебе, ами може да стане бебе исто како шо и една јајце клетка. Кај ќе ја пресечиме границата на “бебе“ и “небебе“ е прашање на моментална уфилманост на одлучувачот. Пример ти си во таков филм влезена шо за тебе оплодена јајце клетка во првите 5 секунди од успешното оплодување, претставува живо суштество. Јас не сум во таков филм, а во таков филм не се (ќе пофторам) надлежните законодавни институции кои одлучуваат дали абортусот да е легален или не и истиот е легален до третиот месец на бременоста, зошто во трети месец на бременост има ЕМБРИОН а не бебе.

п.с. природата си е природа, и не е насилно одземање на живот. Не можеш да одземеш нечиј живот ако го НЕМА!!!

И ако сега не сфатиш не ме малтретирај појќе, значи нема надеж. Пробав 3 пати и со полека ти објаснав.

Во врска со докторот, една работа ќе ти речам. Оди на вебстер точка ком и срч сарказам и цинизам.

Гледаш како знајш, абе имаш ти потенцијал во тебе. Клучни зборој се тие шо ти ги болдирав МОЖЕ ДА СТАНЕ БЕБЕ. Точно така фетусот не е бебе, ами може да стане бебе исто како шо и една јајце клетка.

А бе и ти можеш да бидеш лупнат од кола ако излезеш од дома, па седи си дома за да не се случи тоа. Или и ти можеш да спасиш некој човек ако се дави, па оди барај некој таков, а ако не најдеш, бутни некој в река намерно, за да има кого да спасуваш.

Кај ќе ја пресечиме границата на “бебе“ и “небебе“ е прашање на моментална уфилманост на одлучувачот. Пример ти си во таков филм влезена шо за тебе оплодена јајце клетка во првите 5 секунди од успешното оплодување, претставува живо суштество. Јас не сум во таков филм, а во таков филм не се (ќе пофторам) надлежните законодавни институции кои одлучуваат дали абортусот да е легален или не и истиот е легален до третиот месец на бременоста, зошто во трети месец на бременост има ЕМБРИОН а не бебе.

А бе уфилмани се генетичарите како докторот што ти го посочив, и тоа врвен генетичар. Уфилмана сум и јас, што му верувам на докторот, а не на некојси произволен синдикалец. А државните органи не се уфилмани. Холандската власт не е уфилмана што ја легализира марихуаната како нешто нормално и нештетно. Холандската влада не е уфилмана што го легализира истополовиот брак, и тоа во црква:vozbud: и покрај тоа што во Библијата јасно и децидно се забранува тоа. Не е уфилмана ниту кинеската власт која веќе со децении им забранува на луѓето да имаат повеќе од едно дете, а ако имаат, тогаш им следуваат тешки казни, па затоа како најдобро решение им е да го родат и фрлат детето во канта за ѓубре.....

И ако сега не сфатиш не ме малтретирај појќе, значи нема надеж. Пробав 3 пати и со полека ти објаснав.

За објаснување - ништо не објасни, а ниту доказ приложи. Нема потреба да ми објаснуваш, затоа што генетиката и медицината веќе ми го разјаснила тоа, а ти очигледно не знаеш што пишуваш.

а шо мислите, дека ако ве абортирале вас шо сте за абортусот, сеа ке бевте тука да пишуете за и околу тоа...

јас мислам дека абортусот у глобала, не само шо е убиство, туку и многу егоистична работа...после се дај те му шанса на некоја единка да постои, егзистира...можеби ке измисли лек против негативни мисли.

Холандската власт не е уфилмана што ја легализира марихуаната како нешто нормално и нештетно. Холандската влада не е уфилмана што го легализира истополовиот брак, и тоа во црква:vozbud: и покрај тоа што во Библијата јасно и децидно се забранува тоа. Не е уфилмана ниту кинеската власт која веќе со децении им забранува на луѓето да имаат повеќе од едно дете, а ако имаат, тогаш им следуваат тешки казни, па затоа како најдобро решение им е да го родат и фрлат детето во канта за ѓубре.....

Прво објасни си себеси зошто и од која причина настанале примерите со кои ти ја аргументираш твојата изјава.

Холандската власт ја легализира марихуаната за после да не мора да го легализира кокаинот или хероинот! Не од курташак!
Холандската власт го легализира истополовиот брак заради то шо ги притегнаја! Во тој момент демохристијаните по прв пат од воведувањето на демократијата во Кралството Холандија не беа во владеачката коалиција,туку беше некојаси мочана комисија составена од група дрсловци шо им фуфкаше од бунтови и протести на геј-нацијата.
Кинескиот закон не важи во денешно време. Беше ставен на власт во 79та заради тоа што во тој период Кина се соочуваше со социјални, економски и еколошки проблеми. Кина после то вложи кузнај колку милијарди долари за бесплатно вештачко оплодување.

а шо мислите, дека ако ве абортирале вас шо сте за абортусот, сеа ке бевте тука да пишуете за и околу тоа...
Не планирам да си го тупам младото неискалено мозоче околу тоа :"Што би било,кога би било?"
Али еве ако сакаш толку да ти одговорам,кога би ме абортирале денес не би била тука и не би ти го одговарала прашањето-не ни би била свесна дека ме абортирале...а и денес немаше да се радувам дека нема малце училиште ради штрајкот!:pos2:

Не планирам да си го тупам младото неискалено мозоче околу тоа :"Што би било,кога би било?"
Али еве ако сакаш толку да ти одговорам,кога би ме абортирале денес не би била тука и не би ти го одговарала прашањето-не ни би била свесна дека ме абортирале...а и денес немаше да се радувам дека нема малце училиште ради штрајкот!:pos2:

аха...значи работава е мислам значи постојам, односно свршуем значи постојам...даклем...

дајте му на секого шанса да постои и да мисли

пс.имам впечаток дека моиве постови, на многу поради нивната реакција им се комплицирани за свакање, но тоа не значи нужно дека и се оф топик...можеби се напредни авантгардни...ама не се замарајте кој нејке, и не ги читајте...ја не сум копија, ја сум оригинал:helou:

аха...значи работава е мислам значи постојам, односно свршуем значи постојам...даклем...

дајте му на секого шанса да постои и да мисли

пс.имам впечаток дека моиве постови, на многу поради нивната реакција им се комплицирани за свакање, но тоа не значи нужно дека и се оф топик...можеби се напредни авантгардни...ама не се замарајте кој нејке, и не ги читајте...ја не сум копија, ја сум оригинал:helou:
Toj што не прашал-не добил одговор.Се разбираме,мислам.(сакаше да ти одговориме на прашањето тие шо сме за абортусот,нели? Јас ти одговорив иако сметам дека ни ти,ни некој друг би требало да се замара со прашањето "Што би било,кога би било?")
А за тоа дека не си копија мило ми е и ти препорачувам да не бидиш зато шо би ти стварало нервоза и психози.Поздрав (::smir::smir::smir:

Кинескиот закон не важи во денешно време. Беше ставен на власт во 79та заради тоа што во тој период Кина се соочуваше со социјални, економски и еколошки проблеми. Кина после то вложи кузнај колку милијарди долари за бесплатно вештачко оплодување.

Немам намера да одговарам на коментари кои не се со основна меѓучовечка култура и кои само докажуваат какви луѓе се поддржатели на абортусот.

Ама ова што го рече за Кина, морам да го реплицирам, оти од кој ракав го извади, не знам. Дете, живеам со кинези, сум била во Кина и знам како е и што е. Тој закон, можеби и неофицијално, сеуште важи, и само да видиш колку е тоа жално. Да се абортираат деца, само заради тоа што така им текнало на некои „паметни“.

А да не навлегувам во кинеските илегални „закони“ за врбување на 3-4 годишни деца по фабриките итн.

п.с. со се што ќе кажеш во одбрана на ставот за абортусот, можеш само да си се тешиш дека не е страшно дело, ама реалноста е подруга...

п.с. со се што ќе кажеш во одбрана на ставот за абортусот, можеш само да си се тешиш дека не е страшно дело, ама реалноста е подруга...

А реалноста е каква (еве конкретно кај нас)?
Да не одиме подалеку, има пример пред неколку дена кога се спроведе акција на полицијата покрај МРТВ. Меѓу останатите имаше мајка која посредуваше при проституција на сопствени ќерки. Страшно е да го напишеш ова, а не да го доживееш (не драматизирам воопшто). Ќе бидам и вулгарна и за многу сурова и егоиста: по мене сто пати е подобро да абортирала таа "мајка" и да не им дала живот на тие девојчиња отколку да им носи секоја вечер по 5-6 гнасотии да им се качуваат на нивни 14-15 години. И како ќе се снајдат овие деца и како ќе функионираат понатаму кога гадурата им го зацртала животот уште непроодени?
Искрено ми се повраќа додека го пишувам ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom