Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
А реалноста е каква (еве конкретно кај нас)?
Да не одиме подалеку, има пример пред неколку дена кога се спроведе акција на полицијата покрај МРТВ. Меѓу останатите имаше мајка која посредуваше при проституција на сопствени ќерки. Страшно е да го напишеш ова, а не да го доживееш (не драматизирам воопшто). Ќе бидам и вулгарна и за многу сурова и егоиста: по мене сто пати е подобро да абортирала таа "мајка" и да не им дала живот на тие девојчиња отколку да им носи секоја вечер по 5-6 гнасотии да им се качуваат на нивни 14-15 години. И како ќе се снајдат овие деца и како ќе функионираат понатаму кога гадурата им го зацртала животот уште непроодени?
Искрено ми се повраќа додека го пишувам ова.
Мислам дека ако не јас,барем ти...со постов ги замолчи засекогаш! Свака част :)

Не е за замолчување, тој што си верува во нештото нека си верува и понатаму, секој со своето размислување. Јас само искоментирав еден случај, што за жал се` почесто го слушаме низ медиуми како пракса. По мене најстрашно е тоа што родителот го прави тоа, а истиот треба да те заштити и да ти овозможи здрав почеток и пристојно детство.

А реалноста е каква (еве конкретно кај нас)?
Да не одиме подалеку, има пример пред неколку дена кога се спроведе акција на полицијата покрај МРТВ. Меѓу останатите имаше мајка која посредуваше при проституција на сопствени ќерки. Страшно е да го напишеш ова, а не да го доживееш (не драматизирам воопшто). Ќе бидам и вулгарна и за многу сурова и егоиста: по мене сто пати е подобро да абортирала таа "мајка" и да не им дала живот на тие девојчиња отколку да им носи секоја вечер по 5-6 гнасотии да им се качуваат на нивни 14-15 години. И како ќе се снајдат овие деца и како ќе функионираат понатаму кога гадурата им го зацртала животот уште непроодени?
Искрено ми се повраќа додека го пишувам ова.

Која е логиката пример 1:1 000 000 да го ставиш како веродостојно мерило дека абортусот е во ред? Нон сенс!

Која е логиката пример 1:1 000 000 да го ставиш како веродостојно мерило дека абортусот е во ред? Нон сенс!

Има смисла и примери, ама нема кој да си ја чукне главата.

А бе и ти можеш да бидеш лупнат од кола ако излезеш од дома, па седи си дома за да не се случи тоа. Или и ти можеш да спасиш некој човек ако се дави, па оди барај некој таков, а ако не најдеш, бутни некој в река намерно, за да има кого да спасуваш.

Се откажвам готово, официјално. Апсолутно нема никакви шанси да ја разбериш иронијата шо сакам да ти ја доловам. Те преценив и јас, ама ај нема врска.

А бе уфилмани се генетичарите како докторот што ти го посочив, и тоа врвен генетичар. Уфилмана сум и јас, што му верувам на докторот, а не на некојси произволен синдикалец. А државните органи не се уфилмани. Холандската власт не е уфилмана што ја легализира марихуаната како нешто нормално и нештетно. Холандската влада не е уфилмана што го легализира истополовиот брак, и тоа во црква:vozbud: и покрај тоа што во Библијата јасно и децидно се забранува тоа. Не е уфилмана ниту кинеската власт која веќе со децении им забранува на луѓето да имаат повеќе од едно дете, а ако имаат, тогаш им следуваат тешки казни, па затоа како најдобро решение им е да го родат и фрлат детето во канта за ѓубре.....
Е сеа немој со вакви факти. Библијата ?!?!? Ват да фааааак!!!!

Ај сеа јас во касни порасни да ти кажам шо пиши и како факт за дискусија во врска со нутриционизам да ти го употребам. Дај не драпај мадиња сеа.

За објаснување - ништо не објасни, а ниту доказ приложи. Нема потреба да ми објаснуваш, затоа што генетиката и медицината веќе ми го разјаснила тоа, а ти очигледно не знаеш што пишуваш.

Незнам како досега не разбра дека ниту генетиката ниту медицината не го оправдуваат твоето мислење. Јас до шо знам, гинеколози, шо се во служба на медицината вршат абортус. Така да преиспитај се кој е на твоја страна, освен Библијата и слепите верници во неа.

а шо мислите, дека ако ве абортирале вас шо сте за абортусот, сеа ке бевте тука да пишуете за и околу тоа...

Да имаше баба кур ќе беше машка, ама не е.

А ти оти мастурбираш и користиш кондоми, не биди хипокрит, дај му шанса и на тие живи суштества да ја достигнат својата цел. И разбери ја иронијата, не биди теле.

Да имаше баба кур ќе беше машка, ама не е.

А ти оти мастурбираш и користиш кондоми, не биди хипокрит, дај му шанса и на тие живи суштества да ја достигнат својата цел. И разбери ја иронијата, не биди теле.

А ти да имаше памет, ќе знаеше што пишуваш. Пак дојдовме домојот заклучок - по коментариве се гледа какви луѓе го поддржуваат абортусот и какво дело е тоа!!! Многу симптоматично!!

п.с. не видов генетски доказ од тебе дека фетусот не е жив!​

А ти да имаше памет, ќе знаеше што пишуваш. Пак дојдовме домојот заклучок - по коментариве се гледа какви луѓе го поддржуваат абортусот и какво дело е тоа!!! Многу симптоматично!!
Ај вака,ние шо сме За абортусот ќе ни најмиш детективи шо ќе не следат насекаде и ќе ти кажат какви луѓе сме и тако дајле оти знајшшш нас не заболе шо мислиш ти за нас.Каква и да сум,не мислиш дека не е твоја работа тоа?Или шо,демек навечер не можиш да заспијаш поради таквите како НАС!Аман по шо сме различни жити се? Не направи копии на Хитлер

Дојде Синдикат и не` просветли.:nesvest:

We missed you:icon_lol:

Не мора ако некој не се согласува со тебе да го посипуваш со навреди.
Или, нападот е најдобра одбрана?..

п.с. не видов генетски доказ од тебе дека фетусот не е жив!​

И јас не видов генетски доказ дека јајце клетката не е жива!

Која е ти кажи ми одлучувачката разлика помеѓу јајце клетка секунда пред и секунда после оплодувањето. И многу интересна ми си, демек кон науката се обрати за решението. Ах ако те слушни отецот ќе те исплеска по газенцето. Науката е производ на ѓаволот!

Какви луѓе? Убијци а?

Ова дефинитивно е мртво!
Па мртво е бе нормално,нема валјда после абортус да ти извадат распеано бебе!Ебати белја ебати.

До кога ќе се радуваш на туѓите постови бе чупе :vozbud: Свашта...

А да ги тргнете сликиве за да може да се чита на раат?
Премногу е бизарно.
Тоа и ја ќе го пишев,ама после ми текна дека и така нема што многу да се чита :) Сепак неубаво е да стојат,отварат и луѓе со слабо срце,деца,детишта,дечурлии...

Ги ставив само како линкови, со предупредување.

Продолжете со дискусијата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom