Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам кажам незнам речам си. Не си прај филмој дека на висок стил се изразуваш. Немат смисла речениците шо ги испрде тука. Сортата иначе ти е квази модерни моралисти, производ на трулиот феминизам од онај нездравиот лезбискиот.

нити ти не знајш шо збораш па пробај да читаш и од десно на лево зашо на право не сфаќаш шо ти се пиши.

дефинитивно го оправдувам!
затоа што ако не е легализиран, не значи дека нема да се извршува!
па подобро тоа да го прават стручни лица, во стерилизирани простории, добри услови и на соодветен начин, отколку некоја бабица! ќе и отидеш дома, ќе те легне таму на некој чаршаф и ќе те осакати за цел живот па после којзнае дали ќе можеш пак да имаш деца!

za ovaa tema ne postoi edinstveno gediste,edni opravduvaat so toa deka zenata ima neotugivo pravo vrz svoeto telo,drugi go smetaat za ubistvo.Ova e centralna tema vo feministickata teorija i politika.Sepak pravoto na zenata e znacajno i politicki i individualno i znaci povekje od borba za prava.Kako i da e striktno sum protiv,no sekako deka ima odredeni situacii kade sto treba da se razmisli sto ke se pravi:toe:

Мое лично и не така важно мислење(исто како и мислењата на другите) - темава треба да се заклучи.Излетаа доволно навреди! На низок стил за сите да се разбереме:Ја претеруваме.
Едноставно и најправедно,кажи си го твоето мислење,кажи си зошто го браниш,изнеси си факти...и толку.Не мислите дека се доста препуцавања? Никој од оние кои имаат спротивен став на вашиот нема да го смени,џаба ви е да се преубедувате најмили мои.Ете то е факт.И јас изнесов доволни примери и факти кои го поткрепуваа мојот став па ниеден од тие кои беа против мене не ми рече :"ејјј чекај малце имаш право до некаде",туку сите ми упатија безброј навреди како тоа јас сум оправдувала убиство,не сум знаела шо тресам... и тако дајле значи не сакам да правам муабет за нивните навреди нека си ги носат како етикета на нивното его.
Дали не сфаќате дека во оваа скапана држава не можеш да бидеш културен и современ ? И како за финиш ова морам да им го речам на оние кои не гледаат подалеку од носот,и одговорно ќе си стојам позади тоа:"Да ви се плукнам на сите дипломи што ги имате и што би ги имале во иднина,да ви се плукнам на колите,на становите,на секое парче облека..." ...Препуцавањата се нешто што никогаш не сум го сакала,но некои луѓе ме доведоа до тоа... поздрав.

Добро бе сестро смири се малце. Темата е за дебата отворена, сеа ти ако си пацифист по душа не влегвај во конфликат, врти ја и другата тртка да те плесниме и по неа. Секој си има различен метод на просерување по форуми и има една работа игноранција се вика, применувај ја ако не ти одговара.

А то шо си за абортус разбирам и ете јас ти викам дека си во право. Задоволна сеа, малку ти се поврати довербата во идеалното опшество и меѓучовечката трпеливост?

Дали не сфаќате дека во оваа скапана држава не можеш да бидеш културен и современ

А ти сфаќаш дека не е целта да си современ по секоја цена?

Добро бе сестро смири се малце. Темата е за дебата отворена, сеа ти ако си пацифист по душа не влегвај во конфликат, врти ја и другата тртка да те плесниме и по неа. Секој си има различен метод на просерување по форуми и има една работа игноранција се вика, применувај ја ако не ти одговара.

А то шо си за абортус разбирам и ете јас ти викам дека си во право. Задоволна сеа, малку ти се поврати довербата во идеалното опшество и меѓучовечката трпеливост?
Не фала не сум закоравен пацифист за да ја свртам и другата тртка да ме плесните и не ми треба твое признание за да ми се поврати довербата во идеалното опшество.Сваштензи?
Мило ми е ако да...:smir:

А ти сфаќаш дека не е целта да си современ по секоја цена?
А ти сфаќаш на што се однесуваше тоа Современ во мојот пост? - Некој што има свои ставови,и си стои на тоа.Се разбира тоа јас би го викала Современ човек,али сеуште во стегите на црковната догма сите глумат светци и мирољубивци,неуништувачи на неоформен живот.Ме расплакавте...

Едноставно и најправедно,кажи си го твоето мислење,кажи си зошто го браниш,изнеси си факти...и толку.Не мислите дека се доста препуцавања? Никој од оние кои имаат спротивен став на вашиот нема да го смени,џаба ви е да се преубедувате најмили мои.Ете то е факт

ако, нека има, во дискусијата влегуваат најразлични аргументи, а тој шо нема аргументи за во етер може да си стај и песничка.
Е сеа то шо тука навлегува во примитивен облик на комуникација е то шо се ослободува вишок негативна енергија од која може да родат и позитивни идеи... така да онај трпи во себе можи да добие само чир или холестерол:pipi:... а па кој ќути зло мисли... и така

Кај си бе Енџи се изгуби на темата :) ми недостасуваше еј :toe:
Мое лично и не така важно мислење(исто како и мислењата на другите) - темава треба да се заклучи.Излетаа доволно навреди! На низок стил за сите да се разбереме:Ја претеруваме.
И то шо викаш,ај ќе се префрлиме во играчница „Оцени го никот на членот над тебе„
Едноставно и најправедно,кажи си го твоето мислење,кажи си зошто го браниш,изнеси си факти...и толку.Не мислите дека се доста препуцавања? Никој од оние кои имаат спротивен став на вашиот нема да го смени,џаба ви е да се преубедувате најмили мои.Ете то е факт.И јас изнесов доволни примери и факти кои го поткрепуваа мојот став па ниеден од тие кои беа против мене не ми рече :"ејјј чекај малце имаш право до некаде",туку сите ми упатија безброј навреди како тоа јас сум оправдувала убиство,не сум знаела шо тресам... и тако дајле значи не сакам да правам муабет за нивните навреди нека си ги носат како етикета на нивното его.
поздрав.
Поздрав и остани со здравје,и не си губи од лепота поради нас...И колку што ми остана во тој застарениот не модерен мозок ти разбираш германски нели...а да ти оставам некој германски форум по пп па да видиш која расправа се тера за абортус?И ние не сме биле современи пфффф:pipi: абе ајде...

Јас ќе ве поздравам само со еден многу образователен за абортусот и за оние кои се експлицитно против истиот.

Ај признајте дека се препознавте во клипчето. Една од почетните фази е ова, после нешто ќе се навлечите на бистиалити, па ќе гушкате дрва итн.

Само извини Енџи шо ќе те разочарам, тука ти не си модерна, ами обратно. Гледам не ми си запозната многу со квази моралните вредности на модерниот феминизам.

Има случаеви кога одредена особа е силувана и останала трудна...зарем треба да го роди тоа дете кое е произлегло од некој што девојката ке го мрази цел живот и зарем треба д аго роди и тоа дете да ја потсека на тој немил настан.

„Случајно“ го најдов ова. Прочитајте го, интересно е

Вистинска приказна

Е тоа е храброст и љубов, според мене!

„Случајно“ го најдов ова. Прочитајте го, интересно е

Вистинска приказна

Е тоа е храброст и љубов, според мене!

Храброст и љубов е да го одгледаше детето, а не да го остај на којгоде. Абортусо носи опасност за понатамошни компликаци при зачнување, така да ако сака да има некогаш свое дете планирано, абортусо не е многу препорачлив. Али да го нема како опција е ебати казната за жените шо ќе ги преебе некој лажоф или силувач како во случајот. Ај шо 9 месеци ќе се карактерно неподносливи и физички никакви, ами за цел живот после телото нема да му е исто. Сеа јес да дојка ќе клат, али то е позитивно во случај да си по квантитет, а не по квалитет.

Храброст и љубов е да го одгледаше детето, а не да го остај на којгоде.

Поголема храброст е да се роди и даде на некој кој не може да има деца, за да го израдува, отколку да го убие детето.

Ај шо 9 месеци ќе се карактерно неподносливи и физички никакви, ами за цел живот после телото нема да му е исто. Сеа јес да дојка ќе клат, али то е позитивно во случај да си по квантитет, а не по квалитет.

Промената на формата на телото ја ставаш како побитна работа од животот на едно невино дете?:tapp:

Поголема храброст е да се роди и даде на некој кој не може да има деца, за да го израдува, отколку да го убие детето.

Промената на формата на телото ја ставаш како побитна работа од животот на едно невино дете?:tapp:
Јас мислам оти снајќе ти фидбек не заслужуваш. Прочитај шо напишав погоре за фетус и трудноча до 3 месец. А ти ако ембрионот како божество го возвишуваш, дај престани да бидеш хипокрит и не оставај во тебе да умираат јајце клетки секој божји циклус. Помогни му на тие човечки суштества да стигнат на светот и да израдуваат некој, не УБИВАЈ ГИ!!!!!!! Убиец!!!! АААААААААА!!!! Бесилка!! :helou:

Јас ќе ве поздравам само со еден многу образователен за абортусот и за оние кои се експлицитно против истиот.

Ај признајте дека се препознавте во клипчето. Една од почетните фази е ова, после нешто ќе се навлечите на бистиалити, па ќе гушкате дрва итн.

Само извини Енџи шо ќе те разочарам, тука ти не си модерна, ами обратно. Гледам не ми си запозната многу со квази моралните вредности на модерниот феминизам.

:tv::tv: не е тачен овој

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom