Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
А зошто само својте деца?Зарем не е човечки тоа да се пренесува и на другите деца?Или дома ќе играме конзервативно а надвор ќе шириме либералност?

Кога на друго дете би дала кондом тоа може да се свати погрешно.

А што се однесува до темата мојот став е
жената е таа која треба да ја донесе конечната одлука.

Е баш поради тоа, неможеш на туѓо дете, да се ставиш на место на родител, ем погрешно ќе биде сватено, ем ќе дојде некој и ќе ти рече да не се плеткаш кај што не ти е место, како и да е лично зборев за мојте, затоа дека ќе се обидам и стремам да не дојде до несакана бременост. А за другите си имаат родители/старатели нека му ја мислат има доволно реклами кои објаснуваат и доловуваат како се користи контрацепција и кондоми општо, и зошто истите треба да се носат со себе и од што се штитат.

А што се однесува до темата мојот став е
жената е таа која треба да ја донесе конечната одлука.

ајде бе, зити сфе, се глеа колку сте спремни за заеднички живот, со вакви погледи, се остануе сам.

Е баш поради тоа, неможеш на туѓо дете, да се ставиш на место на родител, ем погрешно ќе биде сватено, ем ќе дојде некој и ќе ти рече да не се плеткаш кај што не ти е место, како и да е лично зборев за мојте, затоа дека ќе се обидам и стремам да не дојде до несакана бременост. А за другите си имаат родители/старатели нека му ја мислат има доволно реклами кои објаснуваат и доловуваат како се користи контрацепција и кондоми општо, и зошто истите треба да се носат со себе и од што се штитат.
Па зошто тогаш пишувате и давате совети на форум каде ве читат еден куп малолетници?

Па зошто тогаш пишувате и давате совети на форум каде ве читат еден куп малолетници?

Marko Cepenkov rekol: Od glaata si patime! Sekoj odgovara za svoite postapki ama podobro e da se spreci do kolku da se leci?

P.S. Dobar potpis imas! :smir:

Па што лошо виде ти во тоа што кажав дека ќе се трудам за својте деца да ги воспитам и упатам на време? Ваљда можат и они нешто поучно да превземат и да купуваат редовно кондоми, и паника да ги фаќа коа ќе видат празната чанта или новчаник без кондом.

Па што лошо виде ти во тоа што кажав дека ќе се трудам за својте деца да ги воспитам и упатам на време? Ваљда можат и они нешто поучно да превземат и да купуваат редовно кондоми, и паника да ги фаќа коа ќе видат празната чанта или новчаник без кондом.
Таман работа да видам лошо во тоа,туку муабетот го заврте Луси ако приметуваш :) ај пак прочитај како е стигнат до тука (ако не те мрзи де,дека мене ме мрзи пак да објаснувам) или ми реплицираш само на зборој извадени од пост кои тебе само ти одговарат?

Таман работа да видам лошо во тоа,туку муабетот го заврте Луси ако приметуваш :) ај пак прочитај како е стигнат до тука (ако не те мрзи де,дека мене ме мрзи пак да објаснувам) или ми реплицираш само на зборој извадени од пост кои тебе само ти одговарат?

Јасно ми е што очи ти вади во мојте постови, дека одбрувам абортус...
Не сум до толку де.. Да оправдувам ако се работи за неспособни деца, кои себе незнаат да се чуваат, па камоли едно мало невино суштество, грижата е голема, треба цел да се дадеш без пардон за тоа малечко, нема ми се спие, неможам, од 100 мах сите треба да се за тоа малечко, бар јас и ти знаеме нели? Многу од тие кои не абортираат , ги даваат во дом или нивните родители ги чуваат, и таа опција ми пречи, ако го родиш ќе го гледаш, зашто мајка е една се друго е споредно и замнеливо:smir:

Јасно ми е што очи ти вади во мојте постови, дека одбрувам абортус...
Не сум до толку де.. Да оправдувам ако се работи за неспособни деца, кои себе незнаат да се чуваат, па камоли едно мало невино суштество, грижата е голема, треба цел да се дадеш без пардон за тоа малечко, нема ми се спие, неможам, од 100 мах сите треба да се за тоа малечко, бар јас и ти знаеме нели? Многу од тие кои не абортираат , ги даваат во дом или нивните родители ги чуваат, и таа опција ми пречи, ако го родиш ќе го гледаш, зашто мајка е една се друго е споредно и замнеливо:smir:
E токму затоа те закачам и тебе и лаванда и секоја мајка на оваа тема!Барем ние знаеме што значи живот,што убиваме при вршење на абортусот,барем НИЕ треба да се потресуваме на овој гнасен потег...
Секој зачеток е еден живот,секој за себе посебен и неможе Антонија да се роди двапати,ќе се роди може Шпреса но не и повторно Антонија...

А што ако за таа Антонија се дознае дека ќе има здравствени проблеми по раѓањето, сепак ќе ја родиш?

А што ако за таа Антонија се дознае дека ќе има здравствени проблеми по раѓањето, сепак ќе ја родиш?
За тоа имаш друга тема,таму ако ме побарате ќе ви се изјаснам :)

Да бе,па на буниште ќе ја фрли...:tapp:А зш да не ја родит?

Момчево сака да каже дека ако е со аномалии може да се реагира со време, нели? Па после тоа да се има здраво дете, за сите ќе биде полесно во секој случај, затоа и ги праат тие испитувања на плодовата вода.

За тоа имаш друга тема,таму ако ме побарате ќе ви се изјаснам :)
Ќе ја побарам таа тема, ова што горе го напишав е дле од тоа што го имам кажано на оваа тема кога се изјаснив дека го поддржувам абортусот (од медицински оправдани причини)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom