Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Нема што да се разочаруваш, кога мојот став во врска со абортусот не е од денес. Ако не си бил лицемерен, немаше да ми правиш лице и да пиеш кафе со мене, кога си знаел што мислам за ова. Доколку толку ти смета де.
Туку на темава ... кога има здравствен проблем, голем како што е породувањето смртно за мајката или детето е со проблеми кои би го направиле инвалид, не е доволна причина за абортус? Тука е веќе она познатото - од две зла да го избереш помалото. Не дека е нешто идеално и добро.

Според твојава логика инвалидите треба да се убијат за да не се мачат?
:nesvest:

јас оправдувам абортус
ако е абортусот убиство, мастурбацијата е масакр

Според твојава логика инвалидите треба да се убијат за да не се мачат?
:nesvest:

Доколку се знае тоа пред да се роди детето. Посебно тука кај нас, каде што најчесто се исмејуваат.

Ако детето што треба да се роди,или како се вика тоа не знам стручно(правно се вика насцутурус-дете што уште не е родено)е здраво...треба да се донесе на свет,се друго во таков случај за мене е неприфатлива работа:wink:.Во случај да има сомневање дека детето ке има некоа мана или сл.,не знам,во тој случај не знам како треба да се изреагира...то е неуба работа

Ако детето што треба да се роди,или како се вика тоа не знам стручно(правно се вика насцутурус-дете што уште не е родено)е здраво...треба да се донесе на свет,се друго во таков случај за мене е неприфатлива работа:wink:.Во случај да има сомневање дека детето ке има некоа мана или сл.,не знам,во тој случај не знам како треба да се изреагира...то е неуба работа

Жената се следи во текот на бременоста и во одредена фаза од истата се прават испитувања за да се утврдат аномалии на плодот. Ако се потешки самиот лекар ќе препорача што понатаму. Мислам на такви аномалии кои утре би претставувале сериозни здравствени проблеми за детето кои би можеле да го следат цел живот, а не само физичка инвалидност.
Има луѓе на форумов кои издржано, од медицински аспект можат да го објаснат ова.

гледам многу се против абортусот па ќе ве прашам дали би сакале да ви се роди дете кое ќе биде инвалид и никогаш во животот нема да види ништо од убавиот живот што вие сте го живееле, а покрај тоа ќе го уништи и вашиот живот со тоа што ќе треба да се грижите цело време за него? дали би сакале такво дете и доколку би знаеле дека ќе биде такво дали нема да го го сопрете додека можете па можеби да се обидете покасно и да добиете здраво дете?

ја го оправдувам абортусот ако се знае дека детето ќе биде инвалид ама не оправдувам абортуси од типот не сакав да затруднам не го сакам детето.

a sto bi se slucilo, tebe da te abortirale????
:pos: А како би знаел дека те абортирале?

Океј, да не се праам толку мутав, не би знаел никој да ми објасни и докаже дали откако ме абортирале (евентуално) после тоа се раѓа истото дете, или можеби нема веќе личност таква. Како и да е, според мене е тотално ирелевантно пошто е длабок филозофски муабет... и не знам дали е за моментов.

Жената се следи во текот на бременоста и во одредена фаза од истата се прават испитувања за да се утврдат аномалии на плодот. Ако се потешки самиот лекар ќе препорача што понатаму. Мислам на такви аномалии кои утре би претставувале сериозни здравствени проблеми за детето кои би можеле да го следат цел живот, а не само физичка инвалидност.
Има луѓе на форумов кои издржано, од медицински аспект можат да го објаснат ова.

Мислев на тоа,да.Па индивидуално е прашањево,секој не би се одлучил на тој чекор да има дете кое нема да биде "нормално".Не знам,не би сакал да размислувам на тоа прашање,а општо ако детето е здраво т.е. се очекува да биде тогаш не гледам разумна причина тоа да не дојде на свет

[acko]®;1663756 напиша:
гледам многу се против абортусот па ќе ве прашам дали би сакале да ви се роди дете кое ќе биде инвалид и никогаш во животот нема да види ништо од убавиот живот што вие сте го живееле, а покрај тоа ќе го уништи и вашиот живот со тоа што ќе треба да се грижите цело време за него? дали би сакале такво дете и доколку би знаеле дека ќе биде такво дали нема да го го сопрете додека можете па можеби да се обидете покасно и да добиете здраво дете?

ја го оправдувам абортусот ако се знае дека детето ќе биде инвалид ама не оправдувам абортуси од типот не сакав да затруднам не го сакам детето.

A kako ke znaesh deka deteto e invalid?Modernata medicina greshi koga tvrdi deka plodot e mashki a se ragja zensko dete,da ne go promenilo toa polot vo majchinata utroba :pos2::pos2:

Ti taka mislish ama nekoi familii si imat maka i na tie deca se raduvaat...

Јас не негирам дека некои луѓе се радуваат и на тие дечиња и дека ги сакаат со душа цел живот, и има случки во кои оние родители кои имаат посвоено детенце, потоа да си добијат и нивно, арно ама сеуште поголем е бројот на тие кои ги оставаат, неголи на оние кои ги земаат, јас еве лично би се пријавила како сурогат мајка на некој брачен пар кој што неможе да има деца, значи оправдувам абортус, има една изрека подобро нероден син, неголи тажен, сам и напуштен син, кај првиот случај тагата е еднаш, кај вториот тагата е цел живот!

Јас не негирам дека некои луѓе се радуваат и на тие дечиња и дека ги сакаат со душа цел живот, и има случки во кои оние родители кои имаат посвоено детенце, потоа да си добијат и нивно, арно ама сеуште поголем е бројот на тие кои ги оставаат, неголи на оние кои ги земаат, јас еве лично би се пријавила како сурогат мајка на некој брачен пар кој што неможе да има деца, значи оправдувам абортус, има една изрека подобро нероден син, неголи тажен, сам и напуштен син, кај првиот случај тагата е еднаш, кај вториот тагата е цел живот!

Medalot ima dve strani,nekoj dobiva a nekoj gubi,ne mozeme site da bideme pobednici ama nashiot narod veli deka KOGA NEMA DOZD I GRADOT E DOBREDOJDEN! Kolku i da debatirame na taa tema sekogash ke imame razlichni mislenja ama sekoja prikazna ima srekjen i tazen kraj,koj kakov k'smet ke ima?

[acko]®;1663756 напиша:

Да гледаш детенце во никој случај не тешко..А мајката што е способна да го сака своето дете(а ретко која не е )ќе го сака без разлика какво е..Ако мислиш на тоа дека цел живот ќе треба да го гледа него така како инвалид и да го издржува,ако погледнеш кај нас има многу такви инвалиди иако се психички и физички здрави...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom