Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Ne go opravduvam abortusot,kaj mislela devojkata koga shirela noze :pos2:,toa e ubistvo,ostavi go plodot neka zhivee,rodi go i daj go vo dom,ima familii shto chekaat na toj plod,napravi i nekoj drug srekjen?

Да има фамилии гледам сите се спотепаа да посвојат детенце, затоа нема веќе место во домовите незнаат што да прават со тие јадни дечиња, кај се тие кои шо сакаат да посвојат деца?? Или сите на муабет јаки сме, не го абортирај, роди го, па фрли го!

Imam resenie da se donese zakon da moras da ebes so kurton !

Koj ne ebe so kurton kazna 1000 evra...

Samo u brak moze da se ebe bez kurton , koj napravi dete pred brak duzen e da plati na zenata 5000 evra ...posle da vidis kako ke nema abortusi...

E taka :smir:

Imam resenie da se donese zakon da moras da ebes so kurton !

Koj ne ebe so kurton kazna 1000 evra...

Samo u brak moze da se ebe bez kurton , koj napravi dete pred brak duzen e da plati na zenata 5000 evra ...posle da vidis kako ke nema abortusi...

Вторава мерка не ти е лоша. Плесни го по џеб - најефикасно решение.
Али првава ... :helou:. Ај да се пропише, него контрола како ќе се врши? Замисли ситуација: се одвива дејствието и инспекторот му доаѓа на дечково и му вика: де прекини и извади да видам дал имаш или немаш кондом. :pos:

Kako... pa ke ima specijalna policija - od trenirani policajki ili volonterki koi ke te navedat da ebes bez kurton ... brej sto rabotni mesta moze se otvorat so ova ... uste ako rabotat na procent 20 % pa pa pa

Plus ke se rashiri muabet deka gi ima i posle kurac prcanje bez kurton tri puti ek misli dal da brcne bez kurton...sto ja znae moze e od dobrovolkite ...

Uvek ima reshenie :smir:

Абортус НЕ! Ама во одредени ситуации мора

Да има фамилии гледам сите се спотепаа да посвојат детенце, затоа нема веќе место во домовите незнаат што да прават со тие јадни дечиња, кај се тие кои шо сакаат да посвојат деца?? Или сите на муабет јаки сме, не го абортирај, роди го, па фрли го!
Ti taka mislish ama nekoi familii si imat maka i na tie deca se raduvaat...

па сеа за абортус сум НЕ !

подобро да го дадеш на некого

него да тагуваш за детето цел живот

пошо на женските ке им биде лесно напочетокот да се откажат
ама после ке тагуваат цел живот

Како да не. Ти знаеш колкава е бројката на мајки во брак, кои се растуриле од одење по абортуси, дека глава ги боли од едно или две деца, па неможат да си дозволат и трето да имаат, за да не се скренат скроз? Туку од кај да знаеш, кога сето тоа оди скришно, нели. Бесилка за нив бе, бесилка. Толку е тоа навика, што му доаѓа како одење на кафе. Башка со нови некои методи и анестезии (кои ги немало во времето на баба ми), при кои не се чувствува ни болка ... абе екстра за сите кои не пазат кога се е*ат и на кои ќе им се згреши. Курташак си играат сите и нервоза ме фаќа веќе да пишувам. Тоа ли треба да го оправдам? НИКОГАШ. Не мислам дека таквите неодговорни луѓе треба деца да чуваат, ама па не можам ни да оправдам такво детско однесување и несериознот, кое е се позастапено деновиве.

E pa toash cim taka vikas kazna i od 1000 evra za bilo kakov abortus i vo brak ... koj gi ebe :smir:

Ete dopuna na mojot predlog zakon amandman :smir:

Во глобала,,како појава не го оправдувам,,но мора да се земе предвид ситуацијата..Ако се работи за постари жени или пак омажени,,не гледам проблем ниту причина зошто би се одлучиле на ваков чекор..Но,,за тинејџери тоа најверојатно е најприфатливо решение..Сепак,,ќе нагласам дека зависи од случајот..Да,,се согласувам дека абортусот е убиство,,но не секој е подготвен а посебно на помлада возраст да се справи со тоа..Сепак,,кога штетата е веќе направена можеби и најдобро е да ги прифатиме работите какви што се,,но само ако тоа е можно да се изведе како што треба.И да не заборавиме дека абортусот може да донесе не само до физички здравствени нарушувања,,,туку и психички трауми што воопшто не е добро во правилното развивање и оформување на личноста,,и може да влијае низ целиот понатамошен живот:pipi:

Како да не. Ти знаеш колкава е бројката на мајки во брак, кои се растуриле од одење по абортуси, дека глава ги боли од едно или две деца, па неможат да си дозволат и трето да имаат, за да не се скренат скроз? Туку од кај да знаеш, кога сето тоа оди скришно, нели. Бесилка за нив бе, бесилка. Толку е тоа навика, што му доаѓа како одење на кафе. Башка со нови некои методи и анестезии (кои ги немало во времето на баба ми), при кои не се чувствува ни болка ... абе екстра за сите кои не пазат кога се е*ат и на кои ќе им се згреши. Курташак си играат сите и нервоза ме фаќа веќе да пишувам. Тоа ли треба да го оправдам? НИКОГАШ. Не мислам дека таквите неодговорни луѓе треба деца да чуваат, ама па не можам ни да оправдам такво детско однесување и несериознот, кое е се позастапено деновиве.
Е Дивајн, ти знаеш колку те почитувам, ама ваков пост да преќутам не можам. Па се читаш ли шо пишуваш? Ми пропагираш спасување животи и некој морал на нероден Петко, а потоа ми викаш дека тие луѓе треба да се обесат. Стварно не знам како ли седнуваш на маса со мене кога знаеш дека никад нема да се сложам со вакво... лицемерие, ако може да се каже. Боже... :pop:

Е Дивајн, ти знаеш колку те почитувам, ама ваков пост да преќутам не можам. Па се читаш ли шо пишуваш? Ми пропагираш спасување животи и некој морал на нероден Петко, а потоа ми викаш дека тие луѓе треба да се обесат. Стварно не знам како ли седнуваш на маса со мене кога знаеш дека никад нема да се сложам со вакво... лицемерие, ако може да се каже. Боже... :pop:

Па види вака ... тие животи кои сакам да се спасени се невини. Овие другите, кои при чиста свест и на своја рака одлучуваат да ги прекинат првите, веќе се доволно зрели и свесни и не смеат да си дозволат такво нешто. Затоа и се осудувам за нив да кажам такво нешто. Доколку нема здравствен проблем кој што може да се реши само со абортус, не би смеело да го има! Разликата е голема Викторе, од далеку се гледа.
И да, лицемерниот човек секогаш гледа лицемерие кај другите. Што друго да ти кажам.:toe:

Па види вака ... тие животи кои сакам да се спасени се невини. Овие другите, кои при чиста свест и на своја рака одлучуваат да ги прекинат првите, веќе се доволно зрели и свесни и не смеат да си дозволат такво нешто. Затоа и се осудувам за нив да кажам такво нешто. Доколку нема здравствен проблем кој што може да се реши само со абортус, не би смеело да го има! Разликата е голема Викторе, од далеку се гледа.
И да, лицемерниот човек секогаш гледа лицемерие кај другите. Што друго да ти кажам.:toe:
:nesvest: Данице... шо ти е?

Кој сум јас, а која си па ти да одлучиш чиј живот е невин а чиј не е. И која си ти, да кажеш дека само здравствениот проблем е доволен за абортус? И нели и тогаш е убиство, нели и тогаш нешто невино си убила... Ме разочара Дивне, побајаги... :(

:nesvest: Данице... шо ти е?

Кој сум јас, а која си па ти да одлучиш чиј живот е невин а чиј не е. И која си ти, да кажеш дека само здравствениот проблем е доволен за абортус? И нели и тогаш е убиство, нели и тогаш нешто невино си убила... Ме разочара Дивне, побајаги... :(

Нема што да се разочаруваш, кога мојот став во врска со абортусот не е од денес. Ако не си бил лицемерен, немаше да ми правиш лице и да пиеш кафе со мене, кога си знаел што мислам за ова. Доколку толку ти смета де.
Туку на темава ... кога има здравствен проблем, голем како што е породувањето смртно за мајката или детето е со проблеми кои би го направиле инвалид, не е доволна причина за абортус? Тука е веќе она познатото - од две зла да го избереш помалото. Не дека е нешто идеално и добро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom