Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
до третиот месец можеш да абортираш комотно
И ич око да не ви трепне,аборирајте до трети месец ништо не е тоа исто ко мрсул од нос да сте извадиле,животот тече бурно и понатака.Рацете во џеб,свиркајки и директ гинекологија(покомотно не може)

Арно де јас не реков дека секој мора да абортира, само сакам моето мислење да го дадам дека пре би абортирала него да го родам во несоодветни услови, како самохрана мајка, невработена..... Епа не би сакала таква тажна судбина на некое невино суштество да му препишам:smir:

И ич око да не ви трепне,аборирајте до трети месец ништо не е тоа исто ко мрсул од нос да сте извадиле,животот тече бурно и понатака.Рацете во џеб,свиркајки и директ гинекологија(покомотно не може)

Наташа, ама ти имаш 31 година и веќе си способна да се грижиш и за себе и за своето семејство, затоа така размислуваш.Но, девојка од 16години кога ќе остане бремена и повеќе од очигледно е дека не е способна ни за себе да се грижи штом дозволила да остане трудна а камоли да роди дете.
Па кога веќе си го уништила својот живот барем нека не го уништува и на едно невино суштество- подобро е да абортира.

Арно де јас не реков дека секој мора да абортира, само сакам моето мислење да го дадам дека пре би абортирала него да го родам во несоодветни услови, како самохрана мајка, невработена..... Епа не би сакала таква тажна судбина на некое невино суштество да му препишам:smir:
Абе арно е тоа што мислиш,твое право дал ќе абортираш или не,се фативме за тоа колку е развиен плодот во 3 месец,така беше нели :)

Абе арно е тоа што мислиш,твое право дал ќе абортираш или не,се фативме за тоа колку е развиен плодот во 3 месец,така беше нели :)

Е да излетав малце, невидов убаво, па изгледа мојов гинеколог не дооучил колкав е плодот до трети месец, така ми велеше тој и затоа така и се изнесов на темава , а според твојте слики точно дека излгеда како бебе не е ембрион, изгледа е некој неспоразум:smir:

Наташа, ама ти имаш 31 година и веќе си способна да се грижиш и за себе и за своето семејство, затоа така размислуваш.Но, девојка од 16години кога ќе остане бремена и повеќе од очигледно е дека не е способна ни за себе да се грижи штом дозволила да остане трудна а камоли да роди дете.
Па кога веќе си го уништила својот живот барем нека не го уништува и на едно невино суштество- подобро е да абортира.
Еве сеа ми стои 25 години,штом сте се фатиле со моите 31 година.Има некоја разлика?Првото дете го добив со 21,но пред тоа се потрудив да не се случи нешто со кое можам да уништам два живота.
Штотуку ја читав темата „најповолни години за секс„,нема повеќе од 17/18 напишано...па дури и 14 некаде прочитав:tapp: Ако тоа се убави години за секс,зошто не би биле и за деца чување:hoho:

Еве сеа ми стои 25 години,штом сте се фатиле со моите 31 година.Има некоја разлика?Првото дете го добив со 21,но пред тоа се потрудив да не се случи нешто со кое можам да уништам два живота.
Штотуку ја читав темата „најповолни години за секс„,нема повеќе од 17/18 напишано...па дури и 14 некаде прочитав:tapp: Ако тоа се убави години за секс,зошто не би биле и за деца чување:hoho:

Не се годините важни. Некој може и 19 да има и пак да е спремен за дете. Не е битно колку години имаш, но очегледно е дека си способна да го одгледаш детето колку и да имаш моментално.

А да и јас сега ја читав таа тема и сигурно и самата виде дека најчесто тие што го имаат пишано тоа се деца и немаат три чисти. Затоа пишав кога веќе си го уништиле својот живот нека не го уништуваат и животот кој не заслужува да биде уништен.

Јас не ги бранам нив. Кога се пикаат кајшто не им е место, наместо да си го живеат животот ко деца и деца нека гледаат. Ама воопшто не ги жалам нив. Јас го жалам детето кое треба да го гледаат а кои не се способни за тоа. Зашто тоа дете да трпи искомплексирани родители ( ако воопшто добие татко или можеби ќе биде одгледувано само од мајката), зашто тоа дете да нема среќно детство, зашто да нема нормално семејство?

a dali voopsto nie sme tie so treba da kazuvame so e e so ne e pravilno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sekoja situacija si bara razlicno resenie, se nasol nekoj od vas vo takva situacija da izbira , sigurno ne!!!!!!!!!!!!!!! najpravilno e koristete kondom i pazete so kogo se seksate

a dali voopsto nie sme tie so treba da kazuvame so e e so ne e pravilno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sekoja situacija si bara razlicno resenie, se nasol nekoj od vas vo takva situacija da izbira , sigurno ne!!!!!!!!!!!!!!! najpravilno e koristete kondom i pazete so kogo se seksate

А од кај си па ти толку сигурна дека не се нашол некој од нас во таква ситуација??? Зборуваме затоа што имаме некакво искуство не лупетаме од памет глупости, свесни сме дека има некој кој го чита ова и дека може да посегне по совет од овие постови, така да не е само празно јадење слама, не политички под форум па ќе лупетаме свои ставови, овде се зборува за нешто сериозно и доста опширно зафатено во нашиве простори поготова кај младите, тинејџерите, така да прочитај од прв до последен пост ќе видиш дека не е празно трошење време. И зборуваме за веќе ако дојде до абортус, а ако користат сите кондоми нема тогаш што да пишуваме на темава, ама за жал не е така и се е поголем бројот на малолетнички кои што абортираат или раѓаат како самохрани мајки.

Не ти го разбирам ова? Како тоа да уништиш два живота, мислев дека според тебе да имаш дете е благослов?! :toe:

И сакаш да ми кажеш дека ако сум спремен да имам секс, треба да бидам спремен да имам и дете?

И сакаш да ми кажеш дека ако сум спремен да имам секс, треба да бидам спремен да имам и дете?

Ако си спремен да имаш секс, треба да си спремен на заштита (да знаеш како да се заштитиш де), за да немаш дете додека не посакаш.

А да, тука мора да се земат впредвит малите (ипак постоечки) веројатности нешто да засмрди околу заштитата. Со тоа автоматски доаѓа дека со клецањето доаѓа одговорност и "ризик" за правење едно мало зиготче. Сега најново слушам за некој случај на 15-годишна девојка која забременала, па абортирала...демек кутрата била потресена. Премногу површно пристапуваат кон самиот секс и потоа се им изгледа толку "потресно". За мене сексот е чин достоен за зрели луѓе, а таквите не би се плашеле од "неочекувана" принова.
Буквално ми се повраќа од младите мајки чии животи би биле уништени од бебчето. Башка што постои опасност никогаш да не можат да забременат по просветителското гребење на матката. Идиотки.

Не ти го разбирам ова? Како тоа да уништиш два живота, мислев дека според тебе да имаш дете е благослов?! :toe:

Ми го разбираш,но си бараш закачка :)Благослов и тоа најголем!Во времето кога не сум била способна да чувам дете си играв со барби кукли и не ми ни текнуваше на секс.Капиш?
Да,ако си спремен на секс треба да си спремен и на деца,ако зимаш дрога треба да си спремен и дека ке умреш порано поради неа,ако пушиш претерано треба да си спремен и дека еден ден можно е да заболиш од рак на дробови,ако...треба да си и спремен на последиците така да ги наречам,иако децата не ги гледам како последица.

Dali znaete deka od 21 den po spojuvanjeto na jajce kletkata so spermazoitot, embrionot veke ima srce koe sto cuka, mozok.... Mozebi na devojkata seuste da ne i docni menstrualniot ciklus a vo nea da ima novo srce koe cuka!

Dali ste dovolno hrabri za da go poglednete videoto, kako izgleda eden abortus?! http://www.abortionno.org

ako ne, ova sigurno ke go vidite....

slika 1

slika 2

slika 3

едит од модераторот:сликите се направени во линк.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom