Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Имаш право да се смета само за орган, ама мнг жени повеќе време би размислувале за тоа дали да си го извадат бубрегот (ако има потреба за донација или нешто не дај боже) отколку за фетусот. Е ТОА БРАТ Е СРАМОТАДо 20 недела фетусот не се смета за личност бидејќи нема никаква интелегенција. До 20 (најоптимистички пресметки, најпррифатени 29 недели) недела функционира како најобичен орган од некоја жена и баш затоа и жената има право да го абортира бидејќи не убива дете туку остранува еден дел од нејзиното тело.
Можеби фетусот како расте така почнува да изгледа се повеќе како човек но вистината е дека не е.
Имаш право да се смета само за орган, ама мнг жени повеќе време би размислувале за тоа дали да си го извадат бубрегот (ако има потреба за донација или нешто не дај боже) отколку за фетусот. Е ТОА БРАТ Е СРАМОТА
и ти си збир на клетки ако не знаеше, па пак си човекФетусот не може да биде човек во никој случај, тоа е збир на клетки.
абе јас сфаќам што сакаш да кажеш и жената треба да има избор, ама мнг ме нервираат коментари ко на тикви4ката која мисли дека абортирање ти е ко одење на депилација ( те боли пола саат до саат, ама после си мазна).Јас не сакам некоја жена да абортира особено затоа што секоја операција има свои ризици и последици, но сепак тоа е пред се избор на самата жена и НИКОЈ НЕ ТРЕБА ДА ИМА ПРАВО ДА И ГО ЗАБРАНИ.
Јас имам дома три компјутери и 3 миленичиња, а некој нема леб да јаде и да можеби би требало да дадам нешто на помош но уживам во нив и не ми се даваат и тоа е мое право. Сите ние може да правиме некои работи подобро, но сепак тоа е пред се наша одлука.
и ти си збир на клетки ако не знаеше, па пак си човек
абе јас сфаќам што сакаш да кажеш и жената треба да има избор, ама мнг ме нервираат коментари ко на тикви4ката која мисли дека абортирање ти е ко одење на депилација ( те боли пола саат до саат, ама после си мазна).
Сакам да те прашам еве тебе ко машко вака, тебе би ти било сеедно кога (не дај боже, хипотетички зборам) жена ти или девојката ти каже слушај ја утре абортирам. Ти мислиш ли дека имаш збоор тука, сепак и твое е детето
Апсолутно се согласувам. Но не ми одговори на прашањето- што ти би правел ако твојата девојка жена ти вика ја утре абортирамНајголем проблем кај нас е што се инсистира да се нема секс, се инсистира да не се абортира итн..Се разбира кај нас се случуваат таквите работи како и низ цел свет но образовните институции и обштеството претежно само ги осудува.
Едуцирањето за вистинските причини за абортусот, давањето помош на самохраните и тинејџерските мајки е минимално и речиси непостоечко.
За да може некој да донесе права одлука треба да биде пред се добро информиран.
Самохраните мајки и тинејџерите кои се демографска група која најчесто се решава на абортус едноставно е премногу запоставена. И во америка е дозволен абортусот ама во поголемиот дел на државите таму се бара пред да се аборира да се поминат неколку часови разговор со психолог и доктор некогаш и социјален работник) и се приморани да чекаат ден два од пријавувањето до абортирањето. Се со цел да се даде време да се размисли.
Кај нас тинејџерите добиваат совети од други тинејџери или читаат весници кои ги пишуваат шред се нестучни лица и на таа база се носат одлуки кои потоа можат да влијаат цел живот.
Кога девојката би ми рекла дека сака да аборитра најверојатно не би се согласил со неа, но сепак би ја подржал во одлуката.Апсолутно се согласувам. Но не ми одговори на прашањето- што ти би правел ако твојата девојка жена ти вика ја утре абортирам
е затоа ја не заземам став затоа дали да се забрани или не ( ме нервира само што мнг несериозно го сфаќаат девојчињава), зашто не можеш да знаеш дали си за или против абортус додека (не дај боже) не си у ситуација да треба да бираш за твое дете. Ти цело време еве си за, ама кога спомнав за твое дете викаш поарно не би и кажал да не абортираКога девојката би ми рекла дека сака да аборитра најверојатно не би се согласил со неа, но сепак би ја подржал во одлуката.
Не сум женет ама ако жена ми би ми рекла дека сака да абортира најверојатно би се спротиставил (поради многу причини).
За такви закани се оди и во затвор.е затоа ја не заземам став затоа дали да се забрани или не ( ме нервира само што мнг несериозно го сфаќаат девојчињава), зашто не можеш да знаеш дали си за или против абортус додека (не дај боже) не си у ситуација да треба да бираш за твое дете. Ти цело време еве си за, ама кога спомнав за твое дете викаш поарно не би и кажал да не абортира
Ова мнг го почитувам, пошто повеќето од моите другари викаат дека би ја истегнале девојката до болница и би ја натерале да абортира( во случај оваа да не сака)- па ни тоа не е во ред
се оди, ама кој да пријави....За такви закани се оди и во затвор.
се оди, ама кој да пријави....
Тоа е, мислам дека 50% од лошите работи што ни се случуваат ни се од неинформираност и кукавичлук.
ЗАТОА ДЕВОЈЧИЊА:
АБОРТУСОТ НЕ Е КОНТРАЦЕПЦИЈА
СЕКСУАЛНОТО ЗАДОВОЛСТВО НЕ СЕ СКРАТУВА ЗА 50% СО КОРИСТЕЊЕ НА КОНДОМ
НАЈГОЛЕМА ЗАШТИТА СЕ ИМА АКО КОМБИНИРАТЕ ДВЕ РАЗЛИЧНИ КОНТРАЦЕПТИВНИ СРЕДСТВА
ВЛОШКА ПОТОПЕНА ВО РАКИЈА И ОДМИВАЊЕ СО КОКА КОЛА НЕ СЕ КОНТРАЦЕПТИВНИ СРЕДСТВА
и не слушајте се што ќе ви каже другарката