Абортус (општо) и дали оправдувате или не?

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Тој фетус како ти што го нарекуваш има право да се развие и да живее живот. Ако некоја не е спремна да гледа дете има заштита, и тоа да бираш. Има на формумов една тема за заштита и какви видови на заштита постојат. Посети ја слободно и информирај се.
Или не, ќе се пукаме без заштита и на секое ќе одиме да абортираме, шо го ебаш фетус е па ти... чудо големо. Последиците кај жената после абортусот ич не се битни да ти кажам.
Ајде народе фрли се на абортус. Не, ми текна. Појќе никој да не користи заштита при сексот, ко си имаме абортус зошто ни е кондом или слично:tapp:
За болдираниот дел имаш посебна тема.
А ти прочита зошто е темава? Дали да се Абортира ако забремениш,значи... веќе имаме трудница.Не ми дели предавања за заштита доволно сум информирана.

Синдикат, знаеш како се абортира?

Влегуваш во соба каде ти даваат локална анастезија, за да можеш да бидеш целосно свесен додека ти го прошируваат вагиналниот отвор со помагала за да го исцицаат тоа ништото од тебе.
Кога ќе заврши дејството на анастезијата, чувството на празнина е поголемо отколку што може да се замисли.

Да, во право си, жената има право да го уништи она што може да се претвори во живот и секако, да се уништи себеси ако има барем малку совест!
И јајце клетката може да се претвори во живот. И оплодената јајце клетка шо ја уништуваат апчињата против бременост.

И тоа да се забрани?

Или ти ќе ги поставиш границите? Шо ги ебаш тие гинеколозите и законодавците, несовесњаци.

И јајце клетката може да се претвори во живот. И оплодената јајце клетка шо ја уништуваат апчињата против бременост.

И тоа да се забрани?

Или ти ќе ги поставиш границите? Шо ги ебаш тие гинеколозите и законодавците, несовесњаци.

Хех, јас верувам во тоа дека ако се спречи пред да започне процес на создавање, тогаш е токму тоа направено, спречено е, нема апсолутно никакви последици.
А граници, ќе си поставувам само на сама себе, битна ми е мојата чиста совест, оние што абортираат, ќе ми останат само тоа, неспособни и во крајни случаи мизерни жени.

Хех, јас верувам во тоа дека ако се спречи пред да започне процес на создавање, тогаш е токму тоа направено, спречено е, нема апсолутно никакви последици.
А граници, ќе си поставувам само на сама себе, битна ми е мојата чиста совест, оние што абортираат, ќе ми останат само тоа, неспособни и во крајни случаи мизерни жени.

Значи ако некоја неодговорна будала ти го тури во пичка, ни под разно нема да пиеш апче против бременост? Ама најискрено, почнува процес на создавање оплодена е јајце клетката.

Не ме сваќај погрешно ни ти ни другите, јас не сум за абортус, ама сум категорично против забрана на истиот. Ти дај боже забремени, никој не ти брани да го задржиш. :smir:

Значи ако некоја неодговорна будала ти го тури во пичка, ни под разно нема да пиеш апче против бременост? Ама најискрено, почнува процес на создавање оплодена е јајце клетката.

Не ме сваќај погрешно ни ти ни другите, јас не сум за абортус, ама сум категорично против забрана на истиот. Ти дај боже забремени, никој не ти брани да го задржиш. :smir:

Бирам јас многу добро која неодговорна будала треба да има секс со мене, освен ако не ме силуваат. :wink: А и ќе си најдам други начини за заштита кога веќе одговарам, постои нешто наречено кондом или евентуално, потпирање на други методи.

И да ти кажам, ако дојдам во ситуација да останам бремена, во секоја ситуација би го задржала.:smir:

Бирам јас многу добро која неодговорна будала треба да има секс со мене, освен ако не ме силуваат. :wink: А и ќе си најдам други начини за заштита кога веќе одговарам, постои нешто наречено кондом или евентуално, потпирање на други методи.

И да ти кажам, ако дојдам во ситуација да останам бремена, во секоја ситуација би го задржала.:smir:

Не ми одговоре, ама ај сеа не ти форсирам. Да не сум толку анален.

Имам 2 гледни точки на темата абортус.
Од една страна не го одобрувам. Зашто да убијам некое мало суштество, не свесно за себеси, кое сеуште не ги видело боите и сончевите зраци на овој свет? Зашто ако веќе сум имала секс без заштита и сум знаела за последиците, сега да не ги прифатам обврските. Во книгата „Пророкот“ од Калил Џибран, во едно поглавје, тој вели: „Вашите деца не се ваши деца. Тие се синови и ќерки на самиот копнеж на Животот за себе. Тие доаѓаат низ вас, но не од вас.“ И мислам дека човеков е т.е. бил сосема во право, кога го напишал ова. Секој заслужува да живее. Зашто не би му дала шанса на МОЕТО дете да живее и да го види овој свет? не ги сфаќам луѓето што прават абортуси од причина: не сакаме сега дете со мажот, не сме во состојба финансиски да го издржиме бла бла... И не нам како можат да продолжат да живеат понатаму без грижа на совест дека убиле едно мало невино суштество. Кога веќе си го направил, прифати ја обврската и последицата.

Но, од друга страна гледано, што е со оние што воопшто не го ни сакале, ни планирале. зборувам се рабира за силуваните жени. Ок, и тие имаат избор, можат да го родат, па да го дадат во дом, доколку не сакаат да го чуваат. Но, силуваните деца...тинејџерки? Некој ќе каже, можат и тие истото да го направат, да го дадат во дом. Да, ама...болките при породувањето. Колку толку настанува некаква измена на психата. Таа матка ко прво не е уште оформена, за да може да забремени, и детето да нема никакви последици.

За крај, само би заклучила дека не гооправдувам абортусот...освен во краен случај кога ќе забремени тинејџер...зборувам за девојка на возраст од 13-16, 17 години.

А во Зоки Поки пиши ..... Уат да Фааааааааааааак!!!

А ти прочита зошто е темава? Дали да се Абортира ако забремениш,значи... веќе имаме трудница.Не ми дели предавања за заштита доволно сум информирана.

Да прочитав, затоа кажувам дека има начин да не дојди до несакана бременост.
Ете дошло??? Ете дошло ќе си го гледаш. Не е некоја спремна да гледа деца, не планирала во моментот, нема пари да го издржава (а како ќе се издржава самата откако ќе го абортираа? го знам одговорот, дека друго е да се ранат 2 глави, ама ќе си оддели од нејзиното, за да дај на детето)... И овие се причини да не му дајш шанса за живот на нешто што е во тебе, на твое чедо??? Премногу себично и ладнокрвно.

Но, од друга страна гледано, што е со оние што воопшто не го ни сакале, ни планирале. зборувам се рабира за силуваните жени. Ок, и тие имаат избор, можат да го родат, па да го дадат во дом, доколку не сакаат да го чуваат. Но, силуваните деца...тинејџерки? Некој ќе каже, можат и тие истото да го направат, да го дадат во дом. Да, ама...болките при породувањето. Колку толку настанува некаква измена на психата. Таа матка ко прво не е уште оформена, за да може да забремени, и детето да нема никакви последици.

За крај, само би заклучила дека не гооправдувам абортусот...освен во краен случај кога ќе забремени тинејџер...зборувам за девојка на возраст од 13-16, 17 години.

Слично е и моето размислување... само ме интересира, што бара 13 годишна цура да се секса???? Спремна е за секс, не е спремна за последици? (освен ако зборуваш за силување на овие години)

Силувањето е сосема трета работа и да тогаш би оправдала абортус...

И да надополнам мислам дека Лејди Сатори опиша накратко еден абортус. Мајка на другарка ми има абортирано и баш со овие зборови го опишува: „никоја болка не е споредлива со онаа кога делат нешто од тебе“ - се мисли на психичка болка.

Индикација за прекинување на бременоста

• медицински - постојано боледување кое би можело да го загрози здравјето и животот на жената;
  • етички и правно - криминалистички - бременост предизвикана од силување или прељуба направена над немоќна или малолетна личност, прељуба предизвикана со злоупотреба на службената должност и инцест;
  • Eugenike - биолошки генетски фактор кој го оштетува плодот, заболување на мајката во првите три месеци од бременоста од рубеола, употреба на тетрациклин, несоодветна крвна група;
  • Социјални - лоша материјална состојба, поголем број деца, вонбрачна бременост.
Првите 3 дефинитивно ги одобрувам за абортус.
А последното само во екстремни случаи, сепак е многу себично ако некоја личност поради социјални проблеми се реши за абортус но не осудувам.

Али првите три сум дефинитивно за. Подобро додека е фетус да се абортира него откако ќе се роди некое дете да има огромни здравствени проблеми или неизлечлива болест.
Или е ако е зачнато со силување. Тоа е тешко кривично дело и сметам дека најдобро е девојката да абортира. Покрај се што проживеала мислам дека детето ако го роди тешко да чуствува огромна љубов и сигурно ќе ја потсетува на немилиот настан.
Или ако се загрозува максимално здравјето на мајката. Сега зборам за фетус значи до 12тата недела. Можеби мајката не ни би ја издржала бременоста а камо ли да го роди детето. А ако станува збор за породување во кое мора да се избере помеѓу животот на мајката и детето тогаш е многу комплексна ситуацијата и веројатно сум за живот на детето. Зашто тоа е човек дете е.
А за фетусот дали е човек или не е, секој си има свое мислење и никогаш нема да има заклучок на таа тема.
Исто како и на оваа тема.
Но сметам дека првите три случаеви се сосема оправдани и медицината ги оправдува. Не гледам гледам негативно тука јас.

Значи и двете се согласувате дека не треба да се забранува абортусот. И јас не го оправдувам во многу случаи, ама пак сметам дека треба да е легален.

Премногу себично и ладнокрвно.
Ју хев бин дисквалифајд. Наааааааааааааааааааахт!!!!!!!!!
Јована не припаѓај жити сфе, ме расплаче.

Дали би се напила апче после сексуален однос во кој не си сигурна дали згрешивте или не?
Те молам,без погрдни зборови.Зарем мислиш дека е лесно да се одлучиш на чекор абортирање.

Дали би се напила апче после сексуален однос во кој не си сигурна дали згрешивте или не?
Те молам,без погрдни зборови.Зарем мислиш дека е лесно да се одлучиш на чекор абортирање.

Кога си позрела и посамостојна ќе се кршиш во себе како да постапиш, што ќе предизвика тоа, дали воопшто е исправно и мал милион слични прашања.
На 15 год. голем дел од девојчињата две апчиња ако треба ќе се напијат само да се санираат последиците. Нема ни М од мајчински инстинкт, нит чувство на вина што ќе прекине бременост, пошто реално нема ни толкава свест за ситуацијата.
Ако на 30 години детето е благослов, на 15 е казна (многу лошо звучи, ама така е). :)

Кога си позрела и посамостојна ќе се кршиш во себе како да постапиш, што ќе предизвика тоа, дали воопшто е исправно и мал милион слични прашања.
На 15 год. голем дел од девојчињата две апчиња ако треба ќе се напијат само да се санираат последиците. Нема ни М од мајчински инстинкт, нит чувство на вина што ќе прекине бременост, пошто реално нема ни толкава свест за ситуацијата.
Ако на 30 години детето е благослов, на 15 е казна (многу лошо звучи, ама така е). :)

А сепак еднаков е бројот на оние кои се решаваат на абортус и на 15 и на 30. Ставот е поделен на 50-50 без разлика на годините. :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom