Аблендирање (блицање)

Член од
13 февруари 2007
Мислења
181
Поени од реакции
6
Баш се мислев одамна да поставам ваква тема ,ама стално заборавам.Неисе!Порано кога се возев со татко ми у тоа фиќото,стално се блендираше(два пати блиц со долгите светла)како опомена на возачите што ти доаѓаат во пресрет,дека наидуваат на дротови,те сообраќајци со радар или сл.Сега бе брат никој никого не ебава(да ми извините на израз),уште ако може да те заебе .Какво време дојде брееее!Јас да ви кажам сум малку од постарата генерација и си ги поштувам тие непишани правила сеуште и стално блицам по два пати ,ако мене никој не ме предупредува!Посебно сум ревносен кога се разминувам со југо,101,лада фиќо зошто знам дека кретениве нив најмногу ги малтретираат.Абе златно југо си продадов ако верувате само од тие причини не дека не го биваше.Абе појди до град ,нема џандар што нема да те застане.Сега е малку друга приказната многу ретко ме застануваат,(поголемо ауто)а ја па стално си ги пцујам и им свирам.Никад нема да им простам на кретените што ми измислија за она претекнување на колона од 3 возила што одвај одеа 10 на саат.Дозволено е 2.Блицајте бе луѓе не бидете себични!Позз

Јас секогаш блендирам кога ќе забележам плави некаде на патот. Дури и да не изгледа дека застануаат секогаш опоменувам за секој случај.

Да, ова е едно непишано правило кое полека можеби изумира но и јас се согласувам дека треба секогаш да се користи.

Да возиш низ Бугарија, сите блендираат за радар. Ја од таму научив дека така се праело. Овде во МК поретко блендираат за цајкани, али добро е да се предупреди некој залетан. :)))

Има некои кој навистина блендираат затоа што има полицајци, а ми се случило и да ме зафркаваат, па вози 80 цел пат и на секој свиок чекаш да ти излезат :)

A onie seljaci sto sakaat da ti kazat deka imaat dobra kola pa dodeka vozat zad nas ne blicaat da se trgneme,ne neli sme kulturni i toa go pravime pa podolu ke go vidime tipot vo nekoj kanal naprcen :pos2::pos2:.Toa najmnogu go ima vo Srbija pa cesto se slucuva ako ne im dades pat da te preteknat i po pomosnata lenta :kesa:.Se blica i za davanje pat,predupreduvanje na nekoja opasnost napred...

Во 99% од случаите им блиндирам доколку има полиција, па и да не ми блиндира некој, сепак не се нервирам... јебига.

Се сеќавам во тестовите кога полагав за кола пред 5-6 години имаше вакво прашање. Дали да се блендира :) а) Да б) Не ( и ајде да погодиме кое е правилно ).

Јас редовно блендирам. Не е ништо незаконски. Толку е незаконски колку што на Антена 5 кажуваат каде има радари :)

Па и ја блендирам скоро секогаш без разлика каде со што, па дури и низ град им кажувам за кацига кога ке има цајкани (што на мене никој не ми кажал ама), ама пола од нив се виша сила, која после некој метар јаде казна, од мангупштилак! Него во последно време нема никој да свирне пред да те премине, него ке те замине со 120 разлика во брзина и случајно ако не забележиш, незнам. ..

Возачка солидарност:) Така се вика тоа.
Незнам зошто мислите дека веќе изумре тоа...барем јас со такви работи имам убави искуства.
Помагам и ми помагаат луѓе.

sekogas blendiram i za policija i za soobrakajka ako ima na patot

Пример од денес...Поминав повеќе од 360 километри и пресретнав 9 контроли, од кои 4 беа радарски а останатите рутински. На преку 100 автомобили блендирав, само еден камион ми свирна во знак на благодарност, останатите веројатно не знаеја зошто им блендирам. Мене никој не ме предупреди за ниту една контрола.

Их... горе долу низ Македонијава (каде што ме носи патот) знам каде стојат џандарите (по добиени 2-3 казни) мамата нивна, така да немам потреба од блендирање. Ако некој ми светне од другата страна, би возел по-претпазливо и толку. Инаку немам некоја навика да блендирам, незнам зошто.

Според мене, повеќето контроли се на влез од населени места, каде што често несовесните знаат да возат 110. Ми се има случено јас намалувам, а 2-3 коли од зад мене да профучат низ населено место. Значи тоа за мене е закон, низ населени места, стално си возам 60. Не е некоја голема разлика, пр на 200 километри пат, ако намалиш и ако не намалиш во време ке добиеш 10 минути.

ааааа,да дојдете со шоферите мои да се повозите,хехе, возиме со камионот и намалува, и го прашувам ја шо е финтава бе??дај гас, он вика, почекај 10 секунди, и опаааа после кривината цајкани, каде и да идеме,шофериве знаат каде се цајканите,зш шом видат камион,одма го застануваат,се надеваат ке фрли некое денарче, а за блиндирањето,треба да се прави тоа ''предупредување'',

Ветув:helou:ам дека сум блиндирал и дека ке продолжам да блиндирам

ааааа,да дојдете со шоферите мои да се повозите,хехе, возиме со камионот и намалува, и го прашувам ја шо е финтава бе??дај гас, он вика, почекај 10 секунди, и опаааа после кривината цајкани, каде и да идеме,шофериве знаат каде се цајканите,зш шом видат камион,одма го застануваат,се надеваат ке фрли некое денарче, а за блиндирањето,треба да се прави тоа ''предупредување'',

A si se zaprasal li koj se samo po patistata? Kurvite,policajcite i soferite,e i vo blickanjeto ima finti,koe e za kurvi a koe za policajci :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom