Аба лига 2016/2017

• Креатор на темата Креатор на темата ColdSky
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ја освои АБА лигата?

• Црвена Звезда

Гласови: 11 28,9%
  • Цедевита

Гласови: 4 10,5%
  • Будуќност

Гласови: 4 10,5%
  • Партизан

Гласови: 10 26,3%
  • Мега Лекс

Гласови: 3 7,9%
  • Некој друг

Гласови: 6 15,8%

• Вкупно гласачи
    38
Ја ко што гледам има навивачи? нормално сигурно не платиле 50 евра

И покрај тоа што беше 50 евра карта имаше навијачи на Звезда од Куманово, Скопје, Тетово, Гостивар..., друга работа останатите беа деца од школите соберени со професори и тврдам дека никој немаше платено карта, и сега кој испаѓа глуп место да наполнат сала со 5000 луѓе и од тоа да направат профит, плус атмосферата да биде на ниво кошаркашка, тие ниту публика имаше како што доликува, ниту профит направија, а навијачи на Звезда сите што сакаа сите влегоа без карта...така да ултра глуп потег на управата на врапците.

Доминантно освоена АБА лигата со 3:0 против Цедевита.
Штета за влакно што испаднаа од Евролигата, па сепак одлична сезона и многу утакмици за паметење. Браво мајстори :cuc:

branko-lazic-10-charles-jenkins-22-milko-bjelica-51-nemanja-dangubic-picture-id623873784

Гледам никој досега не напишал - Будучност нов шампион на АБА лигата! Истиот тој Џикич кој беше истеран од нашата репрезентација ги доби прво Цедевита во полуфинале а потоа и Ѕвезда во финалето за да се запише во историјата на екипата од Подгорица.

Gi tepaa na Zvezda :)
Ne ja gledav utakmicata no pretpostavuvam ova bese mestenka za dobredojde.

Inace arapite ne vlozuvaat vo basket, ekipata e finansirana od gradot Dubai so samo 2 ipol milioni evra, toa e smeshka.
Sto se 2 ipol milioni, tie samo na Kristiano mu keshiraat 200 po sezona.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom