A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Bravo za tebe umno taka treba a za novi kanali za stavat da ne gi molime nema da i tekne oni se samo pari da zimat

Дали кај сите вас што се немате претплатено на балкан пакетот се слуша на CMC звукот? Имав прилика да гледам телевизија на А1 и ова го приметив.

Има некој на А1 Net L приклучен? Доколку да, ако може да сподели искуства. Плус дали имате информации што е со муабетот дека рентаат/земаат од оптиката на Телеком?

Правев Комбо пакет пред некој ден и се мислев меѓу варијанта Net M (Кабелски нет 50/3) + TV M понудата (кабловска) и комбинацијата со Net L (Оптика 100/100) + ТВ М ( не е кабловски бидејки има оптика, ќе биде IPTV). Разликата е 100 денари и апсолутно вреди за оптика, ама не знам дали им е квалитетна инфраструктурата и комбинацијава со IPTV како функционира на дело. У теорија е одлична комбинација.

Ве молам некој да ми ги пиши фреквенциите на радио програмите на А1 кабелската, прескенирав и ми се изгубија, не ги најде.
Автоматски споено мислење:

Се снајдов, ако на нeкој друг му требаат, се наоѓаат на:
Фреквенција: 826000 kHz
Symbol rate: 6875
Modulation: 64 QAM

Последно уредено:
Imam drugaru ziveat za sport..kukaat sto nemaat sk od 1 do 10..nemaat eurospott 1 i 2..nemaat nova s...i seuste se na vip a1..koja ironija....

Ke ima sk 1 do 10 eurosport i nova s animal planet discovery kanalite nekogas

Некој инфо дали ќе ги ставаат новиве арени шо ќе се од понеделник?

Некој инфо дали ќе ги ставаат новиве арени шо ќе се од понеделник?
Засега мислам не. Ќе почекаме како што почекавме и за Arena Esport и Arena Fight кој не беа со нивниот старт пуштени веднаш и во Македонија. Дури сега Телеком МК ќе ги пушта Arena Esport и Arena Fight.

Imam problem so tv resiverive gospel sto se rabotat a ne rabotat sto e problemot

Една многу добра работа кај А1 за која озбилно планирам да им се вратам кога ќе истече договорот со Телеком (Интернет и ТВ М) е ова што нудат два пакета по твој избор во нивната ТВ М понуда, значи одбираш ХБО и Арена Премиум и си имаш и Иптв и враќање и снимање за 1200 денари, на овие Телеком им плаќаш големи пари и мораш дополнително да си платиш за Спорт Х и ХБО пакетот, или да одиш на Л.
Screenshot_2021-09-17-18-54-40-897_com.android.chrome.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom