A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Воопшто не ти треба никаква потврда за EuroSport Player, тоа е Интернет сервис кој е достапен за сите кои имаат Интернет пристап и кои се подготвени да платат за неговото користење. Интернет сервисите не спаѓаат под никаква регулација на АААВМУ или било каков застапник на авторските права за ЕуроСпорт каналите. И јас го имам користено EuroSport Player, и тоа од поодамна.

Кога сме кај исклучувањето на Discovery каналите и ЕуроСпорт каналите, единствено објаснување кое само делумно држи вода, е тоа што во официјалниот регистар на АААВМУ за застапници на програмски сервиси и филмски, спортски и други права, на списокот кој последен пат е ажуриран на 27 декември 2017, нема застапник на Discovery и ЕуроСпорт каналите.

http://avmu.mk/zastapnici-na-prava/

http://avmu.mk/wp-content/uploads/2017/06/27.12.2017.xls

Ова може да објасни зошто Вип ТВ, Македонски Телеком и Телекабел не ги имаат обновено авторските права за Discovery и ЕуроСпорт каналите, но тоа не значи дека не би можеле преку своите матични фирми во Австрија и Германија да се обидат на некаков начин да ги регулираат авторските права, или барем да ги информираат Discovery Communications дека немаат нивен застапник за авторски права во Македонија, поради што треба да овластат нов застапник во Македонија за авторски права за да можат македонските телевизиски оператори да ги обноват своите авторски права за Discovery каналите и за ЕуроСпорт каналите.

На крајот на краиштата, српските Спорт Клуб канали ги забранија бидејќи емитувале македонски реклами, па ги заменија со хрватските Спорт Клуб канали - кои исто така емитуваат македонски реклами, а за Discovery каналите и за ЕуроСпорт каналите од поодамна знаевме дека не ги имаат обновено авторските права и дека ќе им истечат на 31 декември 2017, што говори дека имаа доволно време за да ги контактираат Discovery Communications за да овластат нов застапник за нивните авторски права во Македонија.

Да, додадени се Sport Klub 1 HD, 2 HD и 3 HD каналите во дигиталната телевизиска понуда, но слика и звук ќе пуштат на 1 јануари 2018.
Нема на АААВМУ на тој документ нити пишано и за каналите BBC Earth, Kitchen tv, Žena tv па како што оди најавата на порталот на Кајгана ги пишува дека ќе ги додадат Телеком.

Нема на АААВМУ на тој документ нити пишано и за каналите BBC Earth, Kitchen tv, Žena tv па како што оди најавата на порталот на Кајгана ги пишува дека ќе ги додадат Телеком.

Значи ни ова оправдание кое им го најдов - а за кое спомнав дека само делумно држи вода - сепак воопшто не држи вода, а од тука следува заклучокот дека дефинитивно вината лежи кај самите телевизиски оператори, а не кај застапниците на авторските права.

Значи ни ова оправдание кое им го најдов - а за кое спомнав дека само делумно држи вода - сепак воопшто не држи вода, а од тука следува заклучокот дека дефинитивно вината лежи кај самите телевизиски оператори, а не кај застапниците на авторските права.
Само они знаат што точно прават ама не сакаат да споделат јавно која е причината за нивно бришење.

Обично наједноставното решение е и вистинскотп решение. Во овој случај тоа значи дека не им одговара цената на нашиве оператори. Најголемите оператори во мк се имаат здружено и очигледно вршат притисок врз Discovery да ја намали цената. Како ќе заврши сето ова ќе видиме. Ама се се плашам дека ќе заврши со гасење на сите овие канали.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Обично наједноставното решение е и вистинскотп решение. Во овој случај тоа значи дека не им одговара цената на нашиве оператори. Најголемите оператори во мк се имаат здружено и очигледно вршат притисок врз Discovery да ја намали цената. Како ќе заврши сето ова ќе видиме. Ама се се плашам дека ќе заврши со гасење на сите овие канали.

vazno nie korisnicite na neotel ke uzivame vo ovie kanali uste edna godina pa potoa ke vidime sto ke bide

Воопшто не ти треба никаква потврда за EuroSport Player, тоа е Интернет сервис кој е достапен за сите кои имаат Интернет пристап и кои се подготвени да платат за неговото користење. Интернет сервисите не спаѓаат под никаква регулација на АААВМУ или било каков застапник на авторските права за ЕуроСпорт каналите. И јас го имам користено EuroSport Player, и тоа од поодамна.

Кога сме кај исклучувањето на Discovery каналите и ЕуроСпорт каналите, единствено објаснување кое само делумно држи вода, е тоа што во официјалниот регистар на АААВМУ за застапници на програмски сервиси и филмски, спортски и други права, на списокот кој последен пат е ажуриран на 27 декември 2017, нема застапник на Discovery и ЕуроСпорт каналите.

http://avmu.mk/zastapnici-na-prava/

http://avmu.mk/wp-content/uploads/2017/06/27.12.2017.xls

Ова може да објасни зошто Вип ТВ, Македонски Телеком и Телекабел не ги имаат обновено авторските права за Discovery и ЕуроСпорт каналите, но тоа не значи дека не би можеле преку своите матични фирми во Австрија и Германија да се обидат на некаков начин да ги регулираат авторските права, или барем да ги информираат Discovery Communications дека немаат нивен застапник за авторски права во Македонија, поради што треба да овластат нов застапник во Македонија за авторски права за да можат македонските телевизиски оператори да ги обноват своите авторски права за Discovery каналите и за ЕуроСпорт каналите.

На крајот на краиштата, српските Спорт Клуб канали ги забранија бидејќи емитувале македонски реклами, па ги заменија со хрватските Спорт Клуб канали - кои исто така емитуваат македонски реклами, а за Discovery каналите и за ЕуроСпорт каналите од поодамна знаевме дека не ги имаат обновено авторските права и дека ќе им истечат на 31 декември 2017, што говори дека имаа доволно време за да ги контактираат Discovery Communications за да овластат нов застапник за нивните авторски права во Македонија.

Да, додадени се Sport Klub 1 HD, 2 HD и 3 HD каналите во дигиталната телевизиска понуда, но слика и звук ќе пуштат на 1 јануари 2018.

На која фрекфенција се Sport klub 1 , 2 и 3 HD? Видов вчера си ставил две фрекфенции но на тие само SK 4 5 6 ми ги наоѓа и BBC earth,Grand итн

На која фрекфенција се Sport klub 1 , 2 и 3 HD? Видов вчера си ставил две фрекфенции но на тие само SK 4 5 6 ми ги наоѓа и BBC earth,Grand итн

Во право си, сум заборавил на нив, има и 3-та нова дигитална фреквенција 746000 KHz (746 MHz).

@wolf22, @budaletinka_r, @bngj45, @Mr Bean ^.-

Со додавањето на дигиталните ТВ канали N1 HD, Sport Klub 4, 5, 6, Sport Klub HD, 2 HD, 3 HD, Golf HD, Klasik TV, CineStar, CineStar Action, CineStar Premiere, CineStar Premiere 2, BBC Earth, Epic Drama и Grand 2, доделени се 3 нови дигитални фреквенции за корисниците на Вип ТВ.

Корисниците на дигиталната телевизија на Вип ТВ кои ја користат преку LCD или плазма телевизор со сопствен DVB-C декодер со кабелски CA модул, доколку телевизорот автоматски не ги наоѓа новите фреквенции, треба рачно да ги внесат фреквенциите 746000 KHz (746 MHz), 754000 KHz (754 MHz) и 762000 KHz (762 MHz).

Ова е листата на дигитални ТВ фреквенции на Вип ТВ, заедно со овие нови дигитални фреквенции.

418000 KHz (418 MHz)
426000 KHz (426 MHz)
434000 KHz (434 MHz)
442000 KHz (442 MHz)
578000 KHz (578 MHz)
586000 KHz (586 MHz)
594000 KHz (594 MHz)
602000 KHz (602 MHz)
610000 KHz (610 MHz)
618000 KHz (618 MHz)
626000 KHz (626 MHz)
634000 KHz (634 MHz)
642000 KHz (642 MHz)
650000 KHz (650 MHz)
658000 KHz (658 MHz)
666000 KHz (666 MHz)
674000 KHz (674 MHz)
682000 KHz (682 MHz)
690000 KHz (690 MHz)
698000 KHz (698 MHz)
706000 KHz (706 MHz)
714000 KHz (714 MHz)
722000 KHz (722 MHz)
730000 KHz (730 MHz)
738000 KHz (738 MHz)
746000 KHz (746 MHz)
754000 KHz (754 MHz)
762000 KHz (762 MHz)
826000 KHz (826 MHz)
834000 KHz (834 MHz)
842000 KHz (842 MHz)
850000 KHz (850 MHz)

6875 Ks/s

64QAM

Кај мене SK HD не ја нсоѓа. Да не ја имаат исклучено?

Па некогаш го гледаат има преноси и на тој понекогаш.

Најверојатно тие преноси ги превземаат од останатите Спорт Клуб канали. Велам најверојатно, затоа што речиси воопшто не ги пратам Спорт Клуб каналите.

Viasat Nature/History HD е комбинација од програмите емитувани на Viasat Nature и на Viasat History, со разликата што ги емитуваат во висока High Definition (HD) резолуција.

Така да, ништо не се губи со отстранувањето на Sport Klub HD ако се достапни и останатите Спорт Клуб канали.

Јас.

Кога имаше реприза на некоја утакмица што не сум можел да ја гледам во живо.

Точно.
Само репризи даваа.
Тотално непотребно.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom