A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Се воведуваат некои крнтии. Точно, имаат 130 канали, но колку од нив се квалитетни? На прсти ќе им ги избројам. Подобро да имаат 45 но тие 45 да бидат топ, а не 130 од кои само 20 се топ.

Се воведуваат некои крнтии. Точно, имаат 130 канали, но колку од нив се квалитетни? На прсти ќе им ги избројам. Подобро да имаат 45 но тие 45 да бидат топ, а не 130 од кои само 20 се топ.
Немој така, Kopernikus, турските како и tring се високо квалитетни, тука се и планети, фенови, и некои други „високо“буџетни канали, за кои пред да ги гледаш треба да се подготвиш психички.
Овие другиве оператори се навистина глупи, незнаат што е квалитет, некои си HBO, Cinestar, History channel и слично, образувај си се со планети, можеш и во HD ако имаш желба :)

ps: се` што наведов е сарказам, да не биде после поинаку да сум сфатен.

Немој така, Kopernikus, турските како и tring се високо квалитетни, тука се и планети, фенови, и некои други „високо“буџетни канали, за кои пред да ги гледаш треба да се подготвиш психички.
Овие другиве оператори се навистина глупи, незнаат што е квалитет, некои си HBO, Cinestar, History channel и слично, образувај си се со планети, можеш и во HD ако имаш желба :)

ps: се` што наведов е сарказам, да не биде после поинаку да сум сфатен.

А кажи ми кој провајдер без доплата за тие пари нуди подобри услуги? Зборам колку плаќаш и што добиваш.

Кај близу нема технички проблем бидејќи како бројот на аналогните ги намалија, тие во спектарот на фреквенци кај коаскиалниот каблел , си направија енормен простор за интернет или дигиталната. Па затоа и ги гледаме тие стримови од 8-10 мегабити на Discovery/Animal Planet/Eurosport и ресто. И од овија 14-15 HD канали можат уште 10 да додат со истиот битрејт и пак ке има место за солиден интернет во целиот тој спектар фреквенци што го нуди коаксијалниот кабел. Кај нив проблемот е што се неодговорни, еве земете го проблемот со МРТ, немој само да ми кажете дека нема технички можности истиот да се пренесува до крајните корисници. Спорт Клуб HD можеме само да го сонуваме, се гледа дека не превземаат никаква иницијатива да се први во нешто(мада не се први SK HD го има на Total TV). Fox каналите, попрво кај мене во Куманово локалните оператори ги поставија со шит-мрежа а овие што уложуваат и мењаа се ги немаат. Џабе им тие 120 канали којшто ги имаат кога половин се непотребни. Моментално боом, кој е технички ограничен поради мултиплексите тие 45 канали што ги имаат се подобри(зборам за содржина, за квалитетот на сликата не се). И upload стварно треба да си го средат, аман 1 мегабит повеќе од 3 години, ае тогаш неможеа ама сеа можат.

Мене најмногу ми се свиѓа што до сега (во Тетово) кога и да сум се јавил одма реагирале. Минатата недела правеа некои проверки на мрежата и снема телевизија. Проверив да не е до CA модулот но небеше и се јавив во техничка поддршка кај 13 часот. Во 17 ми се јавија дека има екипа од 17:30 до 18 дали ми одговара. Мене ми одговараше и во 15 до 6 дојдоја и го средија проблемот.

Инаку имам дома и бум тв и близу. Моментално оне имаат добри понуди но тоа здравје кога ќе истечат договорите ќе разгледувам. Инаку за тоа каналите реално гледаме 20 канали сите. Јас дома и 500 канали најквалитетни да имам моите пак ќе ги гледаат турскине. Од бум едино плус што има што го нема во близу се филмските канали поточно FOX movies. Се надевам дека за брзо ќе ги пуштат и на близу.
Замерката моја кон близу е што можат некој филмски канал да пуштат плус само тоа друго се е супер. За мене...

Од денес близоо ја збогати својата програмска шема со HBO, HBO COMEDY, cinestar premiere i arena sport, секоја чест на близоо што истите нема да ги наплатува во првите 6 месеци сметано од денес. Конечно убава вест и понуда од близоо.

Од денес близоо ја збогати својата програмска шема со HBO, HBO COMEDY, cinestar premiere i arena sport, секоја чест на близоо што истите нема да ги наплатува во првите 6 месеци сметано од денес. Конечно убава вест и понуда од близоо.
Таман на време за почетокот на 4та сезона на ГОТ :ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:

За сите пакети важи ова или тие нов договор што прават само?

Sent from my ST21i using Tapatalk

За сите пакети важи ова или тие нов договор што прават само?

Sent from my ST21i using Tapatalk

Gledas deka se zeza deckoto so ogled deka e 1 april..... Inace jako bi bilo da e vistinito :)

Sent from my ZTE Blade III Pro using Tapatalk 2

Малку да се нашалиме денес е сепак ден на шегата, тој филм од близоо за жал тешко ке го гледаме.

Абе аее...
Ја па си викам ќе идам дома сеа на HBO ќе му се заседнам цел ден...

Имам проблем со тонот на некој од ХД каналите на Близу кој ги следам преку КА Модул.Колку и да го засилам тие се без глас.Дали некој имал сличен проблем или знае решение за проблемот со тонот.

Споредба Близу БГ со МК:
-БГ
Интернет: 50/3mbps (D/U)
Телевизии: 80+5 ХД канали
ЦЕНА: 26.99лв (околу 820ден.)
-МК
Интернет: 10/1mbps (D/U)
Телевизија: 120 канали+Супер и Супер Плус пакет
Цена: 907денари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom