A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Ја HD канали не сакам да гледам бидејќи на ТВ ќе ми бидат исти, и ако сакам HD си ги имам на мојот сајт :D

не ти се исти каналите на твојот сајт . Има доста разлика некој тв канали (Discovery,Fox,Fox life..) во повеќето држави се различни малку во програмата.
А и на интернет HD каналите не се баш повеќето HD иако на логото пишува HD

не ти се исти каналите на твојот сајт . Има доста разлика некој тв канали (Discovery,Fox,Fox life..) во повеќето држави се различни малку во програмата.
А и на интернет HD каналите не се баш повеќето HD иако на логото пишува HD
Мислам дека сите HD канали се со иста програма со таа што се нуди и кај мене и на Балканот.
Различна програма има само на FOX HD, FOXlife HD, како и на Nickelodeon HD. Останатите се исти :) За некои SD канали програмите не се исти кај мене :)
Квалитетот на HD каналот на интернет зависи само од брзината на интернетот, така да, ако нема добра брзина, ќе има многу потешкотии.

Иначе каде се некои членови од форумов што велеа дека ќе има некои новости во ТВ понудата на blizoo, до каде се со преговори, ако воопшто имаат?

Мислам дека сите HD канали се со иста програма со таа што се нуди и кај мене и на Балканот.
Различна програма има само на FOX HD, FOXlife HD, како и на Nickelodeon HD. Останатите се исти :) За некои SD канали програмите не се исти кај мене :)
Квалитетот на HD каналот на интернет зависи само од брзината на интернетот, така да, ако нема добра брзина, ќе има многу потешкотии.

Иначе каде се некои членови од форумов што велеа дека ќе има некои новости во ТВ понудата на blizoo, до каде се со преговори, ако воопшто имаат?
A зашто ја немаш веќе 24 kitchen !?

A зашто ја немаш веќе 24 kitchen !?
Види порака :)

ps: да не одиме премногу off-topic, дајте да се вратиме на темата, blizoo дигитална телевизија :)

Нема телевизија или до мене е само? :гомце:
Јас у 3п матер ја отерав на телефон, ги чекам да дојдат да видат што е со конекцијата, интернет паѓа ко баба на мраз, дигиталната сецка сѐ е катастрофа

Едвај чекам да заврши договорот со Близу и да ги откачам... Имаме и МахТВ, јас сум задоволна. Близу имам само во спална, заради договорот, ама претераа-што канали тргнаа и префрлија по пакети... :mad:. Претераа. За инает не се претплатувам на пакетите, да заврши договорот и во спална ставам МахТв и готово. Па кога склучувавме договор каналите што ме интересираа си беа достапни најнормало, е сега ги префрлаат по пакети, ама зошто јас мора да се придржувам до некој договор со нив, а тие со мене не? Па јас сум се согласила на други услови, не да доплаќам пакети за да гледам што сакам. Сѐ што гледав е тргнато, а јас сум им лута :P и едвај чекам да ги откачам.

За предвремено раскинување на договор за 3 месеци пред истекување на договорот бараат 6.120,00 денари. Ова го нема никаде разбирам да ти земат 3 месечни претплати на сметките кој ги плакаме. Канали нови нема зголрмување на брзината оди со доплата поголема глупост од таква понуда не сум видел, што се добива за 5 мпб побрз интернет? Понатаму не оди МТВ ХД резолуција зашто не знаат и тие самите!

Ако се надеваме на нови тв канали тешко, изгледа толку е капацитетот. Треба нешто да скинат па да пуштат нешто ново се разбира со доплата.
Сите екс ју републики имаат подобра телевизиска понуда од близу, само кај нас некој не дупи во здрав мозок, понувајќи од СРД па се до нашиов провајдер.
Хрватска иптв која нема никаков проблем со преводите, дури ни со македонскиот:
axn.png

Денес приметив и на Viasat Explorer има опција за македонски превод. Дали фативме некоја емисија и на овој канал со превод или за овој канал сеуште тестираат?

ps: AXN Spin е канал кој го имав пред сите во земјава на сајтот мој и од самиот почеток каналов имаше превод на македонски, имав контактирано со оператори, они воопшто не ни знаеа дека постои, а камоли да го додадат. Жалам што ми се уништија некои работи, па сега останав без него :(

Ако се надеваме на нови тв канали тешко, изгледа толку е капацитетот. Треба нешто да скинат па да пуштат нешто ново се разбира со доплата.
Сите екс ју републики имаат подобра телевизиска понуда од близу, само кај нас некој не дупи во здрав мозок, понувајќи од СРД па се до нашиов провајдер.
Хрватска иптв која нема никаков проблем со преводите, дури ни со македонскиот:
axn.png
од каде ти е каналов изваден ?

Kaj нас на повеќе оператори се тапа со понуда каналите . Во сите Екс ју републики има доста добра понуда ,па дури и од година во година пуштаат и по некој ексклузивен канал за прв пат во регионот како што е со AXN SPIN.

Jaс сум на Макс тв и од кога пуштија Арена спорт ,Ал џезеира балкан и Хајат ново немаат до сега ништо ,ај да се како Бум тв па ќе разберам ,ама Макс тв имаат празен простор колку сакаш и можат да ставаат доста канали .

Ги прашувам зошто немаат нови канали на нивниот фејсбук ми викаат процедурите биле комплицирани ,КАКО ПА ДА НЕ !!! СРД уште пред неколку месеци им одобри некој тв канали и они сеуште ги немаат ставено ,си тераат како да не се десило тоа .

Последно уредено:
им пишав на Макс тв за каналов AXN SPIN да го стават во понуда и тие ми одговараат.
го гледав каналов и искрено да ти кажам, па и нема толку добра програма.

добро не ми е јасно за нив што е добра програма жити се ? Подобар да не е Universal Channel или Sci Fi :facepalm:

по ова се гледа колку се тапа нашиве оператори што нудат телевизија .

Каналов е супер за нас во Македонија . Има Драгонбал, Срвајвер,Наруто...

Последно уредено:
Она што не чини е многу слаба понуда на филмски канали. Како оди кај нас се укинува пр. FOX Crime на негово место FOX, наместо да се додаде. Каде е FOX Movies, да не зборам за Cinemax1&2, Cinestar Action&Thriller, HBO, AXN, Cinestar Premiere1&2, последниве ги има во HD како и сите фоксови. Сите овие екс ју провајдери веќе ги имаат во понудата се разбира со превод. Преку глава од ниско тиражни канали како KCN 1&2&3, бугарски Planeti, Fenovi па одозгора и во HD и да не набројувам канали кои воопшто не заслужиле да имаат наставка ТВ.

Спортски канали, зарем заслужува за SK Golf да се плати +50 денари. Морам спортовите да ги барам преку стримови, патем се гледаат преку стрим и сите 4 арени од макств.
Нешто вака можеби по 20 години ќе ни пуштат:
f1.png

Ај да не претеруваме скај спортс е утопија.
Единствен начин на кој би можеле да гледаме сс е ако отворат претставништво на балканот. Али тоа ке биде посебен оператор, пошо нудат и нет и тв .

Она што не чини е многу слаба понуда на филмски канали. Како оди кај нас се укинува пр. FOX Crime на негово место FOX, наместо да се додаде. Каде е FOX Movies, да не зборам за Cinemax1&2, Cinestar Action&Thriller, HBO, AXN, Cinestar Premiere1&2, последниве ги има во HD како и сите фоксови. Сите овие екс ју провајдери веќе ги имаат во понудата се разбира со превод. Преку глава од ниско тиражни канали како KCN 1&2&3, бугарски Planeti, Fenovi па одозгора и во HD и да не набројувам канали кои воопшто не заслужиле да имаат наставка ТВ.

Спортски канали, зарем заслужува за SK Golf да се плати +50 денари. Морам спортовите да ги барам преку стримови, патем се гледаат преку стрим и сите 4 арени од макств.
Нешто вака можеби по 20 години ќе ни пуштат:
Прегледај го приврзокот 86823
добро ти од кај ги ватиш каналиве за да ги гледаш ? Гледам на сликава имаш тон спортски канали

Во право си за ова што си го пишал ,тапа се нашиве оператори и мора нешто да превземат. Ама па и не се криви операториве ,да не се овие СРД сегашно АВМУ (мамето нивни мамино да им е***) и да мрчат за супер канали кога некој оператор ќе стави до сега сите ќе имаа добра понуда .

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom