Каков абдејт, на што абдејт? Ресивер користиш?po noviot update koj sto go napraviv vcera, gi snema kanalite tera i orbis, neka kaze nekoj ako znae koja e nivnata frekfencija na vip, blizoo, posto baram na stranata kaj niv gi nema i tamu, da ne gi isklucija celosno
Локални / регионални канали има во дигиталната телевизија на vip?po noviot update koj sto go napraviv vcera, gi snema kanalite tera i orbis, neka kaze nekoj ako znae koja e nivnata frekfencija na vip, blizoo, posto baram na stranata kaj niv gi nema i tamu, da ne gi isklucija celosno
jas vo poslednive 14 meseci_ne sum gi videl tera i orbis na blizo( Vip) DTV, a gi nema ni na Analogna,....Локални / регионални канали има во дигиталната телевизија на vip?
Јас имав некои информации дека наводно требаше некаде јануари 2016та да ги пуштат сите локални и регионални канали во дигиталната понуда, но што се случи, не знам.jas vo poslednive 14 meseci_ne sum gi videl tera i orbis na blizo( Vip) DTV, a gi nema ni na Analogna,....
Какви нови канали на МРТ. Мислиш на албански или?Јас имав некои информации дека наводно требаше некаде јануари 2016та да ги пуштат сите локални и регионални канали во дигиталната понуда, но што се случи, не знам.
Требаше и МРТ да има нови канали тој период, но заради дупка во буџетот не ги пушти, иако пред некој месец на еден друг форум се вртеа истите информации, па ако сакаш и со пржинските договори исто така се збореше за нов канал од МРТ.
Чаршиските муабети беа дека конечно ќе има втор канал на МРТ на македонски јазик, или дека МРТ 2 повторно ќе биде канал на македонски јазик, а за рамковнистите ќе се отвори нов МРТ канал.Какви нови канали на МРТ. Мислиш на албански или?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Локални / регионални канали има во дигиталната телевизија на vip?
jas vo poslednive 14 meseci_ne sum gi videl tera i orbis na blizo( Vip) DTV, a gi nema ni na Analogna,....
Корисникот пиша дека претходно ги имал но ми нема ни мене логика некако. И пишал после абдејтот, но кој абдејт? Рисиверите воопшто немаат добиено софтверско ажурирање.Јас имав некои информации дека наводно требаше некаде јануари 2016та да ги пуштат сите локални и регионални канали во дигиталната понуда, но што се случи, не знам.
Требаше и МРТ да има нови канали тој период, но заради дупка во буџетот не ги пушти, иако пред некој месец на еден друг форум се вртеа истите информации, па ако сакаш и со пржинските договори исто така се збореше за нов канал од МРТ.
Значи сепак Вип ТВ можат да понудат асални и квалитетни кабелски рисивери на користење.дека претходно во битола вип т.е близу беше Бтв ги емитуваше локалните и регионалните телевизии во дигитална и доколку извршат промена на каналите ресиверот сам не се абдејтира т.е не го променува редоследот на канали
Да не се глупави да ти дадат саглм, се знае тоа што е шкарт (најефтиното)Значи сепак Вип ТВ можат да понудат асални и квалитетни кабелски рисивери на користење.
Но очигледно проблемот е во нивната НЕзаинтересираност за асални и квалитетни кабелски рисивери.
Информација кога ќе почнат да ги даваат и дали на старите корисници ќе им поделат?so nvite resiveri ke bide podobro
Малце тешко дека ќе добиеш. Секако верувам ќе можеш да си доплатиш ако сакаш да го добиеш. Со нов договор ќе го добиеш.Информација кога ќе почнат да ги даваат и дали на старите корисници ќе им поделат?