A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Абе порано boomerang, Vh1, и двата за возрасни беа без глупости, т.е. беа во основниот пакет. Но кога дојде СК и СК+, тие горе четири и овие два се доплаќаат 99 денари.
ps: ќе ти кажат дека не се наплаќаат, туку си идат заедно, а врска нема
Баш на фејсбук ми одговорија дека не се доплаќа за нив, дека е вклучено во тие 1399. :confused:

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Па да де, порано најевтиниот пакет беше 999, а кога ги донесова СК и СК+ направија Супер пакет, кој е „вклучен“ бесплатно, и кога потпишавме договор, наместо 999, ми стоеше 1099 денари. Имаат заебана математика, ама ајде.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Aј ако можи да ми одговори некој што има искуство со снимање на програма. Денеска стаса новиов рисивер и ново далечинско, и снимив 10тина секунди пробно, сето е океј. Дали можи да се снима претходно завршена емисија, и како, и дали можи да се закажи идно снимање на идна програма која уште нема почнато? Ова второво не е толку битно, ако првото е возможно (ќе си сними отпосле), ама начинот да ми го кажите.

Фала.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Aј ако можи да ми одговори некој што има искуство со снимање на програма. Денеска стаса новиов рисивер и ново далечинско, и снимив 10тина секунди пробно, сето е океј. Дали можи да се снима претходно завршена емисија, и како, и дали можи да се закажи идно снимање на идна програма која уште нема почнато? Ова второво не е толку битно, ако првото е возможно (ќе си сними отпосле), ама начинот да ми го кажите.

Фала.
И уште еден проблем. Нели се клава УСБ за снимање итн итн, преѓе чепкав проверував ова она, и сега УСБ во компјутерот не ми се форматира, нити отвара, туку е read only. :confused:

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.671
Поени од реакции
8.099
Дали можи да се снима претходно завршена емисија, и како, и дали можи да се закажи идно снимање на идна програма која уште нема почнато? Ова второво не е толку битно, ако првото е возможно (ќе си сними отпосле), ама начинот да ми го кажите.

Фала.
Ниеден оператор кој има ресивери со опција снимање неможе да снима веќе завршена емисија,филм,серија и друго што веќе било на програмата ,освен ако си оставил на програмот да ти стои уклучен ресиверот па после да премоташ наназад се до часот кога си го оставил ресиверот уклучен на програмот како што тоа може на Макс тв :D

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Ниеден оператор кој има ресивери со опција снимање неможе да снима или да врати веќе завршена емисија,филм,серија и друго што веќе било на програмата ,освен ако си оставил на програмот да ти стои уклучен ресиверот па после да премоташ наназад се до часот кога си го оставил ресиверот уклучен на програмот како што тоа може на Макс тв :D
Да, али можи да закажиш идно снимање, што и барав. За другиот проблем да не можиш да ми помогниш? :D

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.671
Поени од реакции
8.099
Да Може да закажеш идно снимање а за,другиот проблем не можам да ти помогнам пошо не сум јас на Близу

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
И уште еден проблем. Нели се клава УСБ за снимање итн итн, преѓе чепкав проверував ова она, и сега УСБ во компјутерот не ми се форматира, нити отвара, туку е read only. :confused:
Дури да е read only треба да можеш со В.Експлорер да го отвориш и да видиш кои фајлови се снимени и што екстензија имаат. Пробај со уште еден стик и со екстерен хард ако имаш и кажи дали ќе ги чита :).

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
И јас го имам истиот проблем како Божино. И уште не сум успеал да го решам. Роланд Гарос коа траеше пробав да снимам.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Дури да е read only треба да можеш со В.Експлорер да го отвориш и да видиш кои фајлови се снимени и што екстензија имаат. Пробај со уште еден стик и со екстерен хард ако имаш и кажи дали ќе ги чита :).

Не може со В.Експлорер, снимено е во даточен систем кој не е подржан од виндовсот, може само со Partition Magic или слична програма да го преформатира и поврати невидливиот дел од УСБ-то.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Не може со В.Експлорер, снимено е во даточен систем кој не е подржан од виндовсот, може само со Partition Magic или слична програма да го преформатира и поврати невидливиот дел од УСБ-то.
Дали и екстерен хард исто ќе го преформатира и ќе го направи неупотреблив за Windows?

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.671
Поени од реакции
8.099
a снимката неможе некако да се конвертира / рипува во некој друг формат за да ја гледаш после и на ДВД или да ја поставиш на јутјуб ?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Дали и екстерен хард исто ќе го преформатира и ќе го направи неупотреблив за Windows?
Исто, датотечен сиситем е датотечен систем, не е важен хардверот
a снимката неможе некако да се конвертира / рипува во некој друг формат за да ја гледаш после и на ДВД или да ја поставиш на јутјуб ?
Не сум пробал, но изгледа како што сум чул со некоја линукс дистрибуција е можно..... деновиве ќе пробам.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Дали некој знае како може да се отклучи овој приемник (од cabletel што ги даваа) да може да пребарувам дигитални канали со него, сега е затемнето тоа мени

Од она што успеав да дознам има некој 12-цифрен код со кој се отклучува, дали некој го знае овој код за Македонија?

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.464
Таму во слотот се става картичката која ги декодира каналите.
Без картичка треба нов пиратски софтвер во ресиверот со посебен бин-фајл за Конакс кодирање, за да може да се стави клучот. Значи за да го ставиш клучот (кодот) треба нов софтвер бидејќи вака нема начин и посебна датотека во ресиверот за да ги чита клучевите, тоа го работи картичката. Секој софтвер за било кој тип на ресивер се изработува со посебна програма, кој ѓавол ќе го знае која програма треба за овој тип на ресивер. Клучот е променлив и може во секој момент провајдерот да го смени. Не вреди за ова да се тупи мозок и колку знам никој не се труди да изработи такво нешто. Не се мачи со ресиверов, ако сакаш да ги гледаш кодираните канали плати си го пакетот.

Kajgana Shop

На врв Bottom