A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Xak
  • Време на започнување
Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
Да ќе има update ќе се добие македонски јазик, потсетник, и сосема нов софтвер. Нема да има снимање, паузирање бидејќи такво нешто поддржува само ADB (HD) ресиверот. Провери ресетирај го стариот приемник можеби и сега е достапен update и за него
Вчера проверив го рестартирав и не се обновува софтверот па се јавив во контакт центарот,и рекоа дека е пуштен софтверот и ќе видат што е проблемот кај мене, Фала на одговорот.

Chejo

Мрзата
Член од
9 февруари 2007
Мислења
320
Поени од реакции
1
Нема ни кај мене нов софтвер. А како мислиш да го ресетирам рисиверот? Factory reset?

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
Нема ни кај мене нов софтвер. А како мислиш да го ресетирам рисиверот? Factory reset?
Под ресет мислам на исклучување од струја па пак вклучување,ама и така не сака, а за фактори ресет немам проверено дали има такво копче на самиот ресивер,а се јавив во контакт центарот ама ништо до сабајлево не е ништо средено .

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Нема нигде апдејт на старите ресивери, лажат тие не техничка.

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
Нема нигде апдејт на старите ресивери, лажат тие не техничка.
Тие во технична немаат појма од животот на сметка доаѓа дека ќе има апдејт, а он ми вика "нема апдејт апдејтуван ти е е софтверот" а тоа што пишува не важи луда работа.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Нема ни кај мене нов софтвер. И сега што да правам, да ги чекам за софтвер?
--- надополнето: 22 декември 2011 во 23:12 ---
Го исклучив од штекер и го уклучив пак и ете го сега се инсталира.

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
Нема ни кај мене нов софтвер. И сега што да правам, да ги чекам за софтвер?
--- надополнето: 22 декември 2011 во 23:12 ---
Го исклучив од штекер и го уклучив пак и ете го сега се инсталира.
Ама на кој ресивер го исклучи од штек и се апдејтува на ХД што се или на обичните топфилд(сивите).

А

Анноун

Гостин
ќе стават уште некој фолк канал од северот место хрт 1 , зашто одма се буните ?! :)

фок дис фокин татарс.

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Дали некој од форумот знае кога ке го пуштат компензациониот пакет наместо исклучените канали? Или ова пак е нивна :drk:близоо патка, со секое нивно ребрендирање услугите во тв понудата е се потенка и понеквалитетна! Однапред се заблагодарувам за одговорот.:(

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Кабелот железниот што се вклучува во Близу уредот нешто кај мене не е во ред. Имам два Близу уреда и кај двата крајот на кабелот што е кон Близу неможам никако да го допрам, во спротивно сум мртов. Фучи струја како ненормално и на двата уреди. Сликата сецка, кочи. А сабајлево снемав слика едно 15 минути. Што би можело да биде проблемот, дали е до ресиверите или до кабелот? Малку ме чуди што и на двата ресивери го прави истиот проблем, а и се слуша кога пецка струјата.

Совет што да правам?

Член од
10 ноември 2011
Мислења
120
Поени од реакции
56
Кабелот железниот што се вклучува во Близу уредот нешто кај мене не е во ред. Имам два Близу уреда и кај двата крајот на кабелот што е кон Близу неможам никако да го допрам, во спротивно сум мртов. Фучи струја како ненормално и на двата уреди. Сликата сецка, кочи. А сабајлево снемав слика едно 15 минути. Што би можело да биде проблемот, дали е до ресиверите или до кабелот? Малку ме чуди што и на двата ресивери го прави истиот проблем, а и се слуша кога пецка струјата.

Совет што да правам?
Пријави во Близу и ќе дојдат од техничка служба и нека проверат што не е во ред,кажи им дека пуцкета струјата за да дојдат побрзо :) .

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Одеднаш и каналите ми се намалија. Имав 120 и нешто сега имам 110. Има кај некој друг ваков проблем???? :mad::mad::mad:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.773
Поени од реакции
12.237
Има, со пакет 60 канали. Дискавери каналите два работат, три не работат...њама сигнал. Има и други канали кои немаат сигнал. Не знам зошто

Kajgana Shop

На врв Bottom