A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Да ќе има update ќе се добие македонски јазик, потсетник, и сосема нов софтвер. Нема да има снимање, паузирање бидејќи такво нешто поддржува само ADB (HD) ресиверот. Провери ресетирај го стариот приемник можеби и сега е достапен update и за него
Вчера проверив го рестартирав и не се обновува софтверот па се јавив во контакт центарот,и рекоа дека е пуштен софтверот и ќе видат што е проблемот кај мене, Фала на одговорот.

Нема ни кај мене нов софтвер. А како мислиш да го ресетирам рисиверот? Factory reset?

Нема ни кај мене нов софтвер. А како мислиш да го ресетирам рисиверот? Factory reset?
Под ресет мислам на исклучување од струја па пак вклучување,ама и така не сака, а за фактори ресет немам проверено дали има такво копче на самиот ресивер,а се јавив во контакт центарот ама ништо до сабајлево не е ништо средено .

Нема нигде апдејт на старите ресивери, лажат тие не техничка.

Нема нигде апдејт на старите ресивери, лажат тие не техничка.
Тие во технична немаат појма од животот на сметка доаѓа дека ќе има апдејт, а он ми вика "нема апдејт апдејтуван ти е е софтверот" а тоа што пишува не важи луда работа.

Нема ни кај мене нов софтвер. И сега што да правам, да ги чекам за софтвер?
--- надополнето: 22 декември 2011 во 23:12 ---
Го исклучив од штекер и го уклучив пак и ете го сега се инсталира.

Нема ни кај мене нов софтвер. И сега што да правам, да ги чекам за софтвер?
--- надополнето: 22 декември 2011 во 23:12 ---
Го исклучив од штекер и го уклучив пак и ете го сега се инсталира.
Ама на кој ресивер го исклучи од штек и се апдејтува на ХД што се или на обичните топфилд(сивите).

Ама на кој ресивер го исклучи од штек и се апдејтува на ХД што се или на обичните топфилд(сивите).

ХД ресивер имам. На него го исклучив и го уклучив и сега е супер.:)

ќе стават уште некој фолк канал од северот место хрт 1 , зашто одма се буните ?! :)

фок дис фокин татарс.

Дали некој од форумот знае кога ке го пуштат компензациониот пакет наместо исклучените канали? Или ова пак е нивна :drk:близоо патка, со секое нивно ребрендирање услугите во тв понудата е се потенка и понеквалитетна! Однапред се заблагодарувам за одговорот.:(

Кабелот железниот што се вклучува во Близу уредот нешто кај мене не е во ред. Имам два Близу уреда и кај двата крајот на кабелот што е кон Близу неможам никако да го допрам, во спротивно сум мртов. Фучи струја како ненормално и на двата уреди. Сликата сецка, кочи. А сабајлево снемав слика едно 15 минути. Што би можело да биде проблемот, дали е до ресиверите или до кабелот? Малку ме чуди што и на двата ресивери го прави истиот проблем, а и се слуша кога пецка струјата.

Совет што да правам?

Кабелот железниот што се вклучува во Близу уредот нешто кај мене не е во ред. Имам два Близу уреда и кај двата крајот на кабелот што е кон Близу неможам никако да го допрам, во спротивно сум мртов. Фучи струја како ненормално и на двата уреди. Сликата сецка, кочи. А сабајлево снемав слика едно 15 минути. Што би можело да биде проблемот, дали е до ресиверите или до кабелот? Малку ме чуди што и на двата ресивери го прави истиот проблем, а и се слуша кога пецка струјата.

Совет што да правам?
Пријави во Близу и ќе дојдат од техничка служба и нека проверат што не е во ред,кажи им дека пуцкета струјата за да дојдат побрзо :) .

Одеднаш и каналите ми се намалија. Имав 120 и нешто сега имам 110. Има кај некој друг ваков проблем???? :mad::mad::mad:

Има, со пакет 60 канали. Дискавери каналите два работат, три не работат...њама сигнал. Има и други канали кои немаат сигнал. Не знам зошто

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom