A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Видете, договорот требаше да ми истече во месец јули идната година, ама ВАДСЛ интернетот не ми чинеше и сега пред околу две недели сакав да ја сменам технологијата(земав АДСЛ) и потпишав договор. Јас мислев дека не треба сега да се потпише договор, само да ја сменам технологијата ама они го спремија договорот, го потпишав и кога ми кажаа шлог ме удри. Сега значи точно од 1-ви мај(потпишувањето на договорот) ќе ми трае до 1мај 2014!!!

П.С. Доколку некој ми рече да ја лупнам главата од ѕид, нема да му се налутам. :tapp::tapp::tapp::tapp:
Треба да најдеш големо објаснување за прекин на договорот, ама за тоа треба да ангажираш адвокат. За да ја изнајде формулата за предвремено прекинување а да не плаќаш. Инаку пенали (претплати) до мај 2014 ќе те мавнат.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Треба да најдеш големо објаснување за прекин на договорот, ама за тоа треба да ангажираш адвокат. За да ја изнајде формулата за предвремено прекинување а да не плаќаш. Инаку пенали (претплати) до мај 2014 ќе те мавнат.
Ѓавол да ги носи. Ништо, кукајќи ништо не постигнувам. Лепо фино ќе си чекам до 2014 и кога ќе го раскинам договорот и ќе славам. :facepalm:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.256
Ѓавол да ги носи. Ништо, кукајќи ништо не постигнувам. Лепо фино ќе си чекам до 2014 и кога ќе го раскинам договорот и ќе славам. :facepalm:
Па нели на АДСЛ си т.е рече дека ќе се префрлаш на таа опција, наместија ли? Нели те бендисува? :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Јас пред 2 години го прекинав договорот и никогаш повеќе со Оне нешто да имам. Подмуклост до бескрај.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
598
Поени од реакции
145
mislam deka bese po 5000 den od usluga ,primer internet 5000,telefon 5000 i tn.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.888
Абе имате во договорот повеќе инфоормација за тоа ако предвреме сакате да го прекинете какви им се условите дали се доплаќа оти без договор интернетот им е поскап.
Јас имав од ОНЕ и едвај чекав да поминат 2 години и мора пред 15 дена се да платеш до последна сметка па да ти го прекинат оти автоматски се продолжува. Умреа ме имав 20гб несакав да потпишам нов договор за да имам 50гб и ми викаа потпиши и ќе имаш повеќе лимит јас им кажав дека не сакам и они намерно ме крадеа и секој месец доплаќав по 500 ден оти сум надминувал а цел месец само ФБ,Кајгана, и Јутјуб симнување филм за мене беше невозможна мисија. :eek:
Иста приказна се и Т-Хоум. Се што е на договор бегај подалеку. ;)
Поарно мизерен интернет отколку некој да ме краде и заебава. :mad:

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Абе имате во договорот повеќе инфоормација за тоа ако предвреме сакате да го прекинете какви им се условите дали се доплаќа оти без договор интернетот им е поскап.
Јас имав од ОНЕ и едвај чекав да поминат 2 години и мора пред 15 дена се да платеш до последна сметка па да ти го прекинат оти автоматски се продолжува. Умреа ме имав 20гб несакав да потпишам нов договор за да имам 50гб и ми викаа потпиши и ќе имаш повеќе лимит јас им кажав дека не сакам и они намерно ме крадеа и секој месец доплаќав по 500 ден оти сум надминувал а цел месец само ФБ,Кајгана, и Јутјуб симнување филм за мене беше невозможна мисија. :eek:
А кој оператор освен Телекабел не прави договор?

Член од
15 мај 2012
Мислења
16
Поени од реакции
8
Здраво! :)

Имам неколку прашања и се надевам дека некој ќе ми одговори.

Сакам да станам корисник на One интернет, но ме интересираат некои нешта.

На кој начин функционира конектирањето на интернет кај One, дали добивате username и password, дали конекцијата/логирањето е директно од рутер, или пак може да се конектира и преку Broadband PPPoE / dial-up конекција?

Дали IP адреата е динамична или статична? Дали има можност да се менува при секое конектирање/дисконектирање. Тие коишто знаат како работи Rapidshare, на пример, знаат за што конкретно мислам :)

Благодарам! :)

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899
Dogovorite se normalna rabota ne e nesto sega izmisleno...plus sega one e so 400gb i tesko e da se premini limitov duri i da te kradat....i sega cim ti pominit dogovorot ne se prodolzuva avtomatski tuku sekoj mesec ti e mesec za mesec duri ne se resis da go prekinish sam si pisit i na AEK stranana....ne e denes kako porano gi stegnaja od AEK na site operatori posebno na pogolemive kako thome i one...:)
--- надополнето: 15 мај 2012 во 21:54 ---
Здраво! :)

Имам неколку прашања и се надевам дека некој ќе ми одговори.

Сакам да станам корисник на One интернет, но ме интересираат некои нешта.

На кој начин функционира конектирањето на интернет кај One, дали добивате username и password, дали конекцијата/логирањето е директно од рутер, или пак може да се конектира и преку Broadband PPPoE / dial-up конекција?

Дали IP адреата е динамична или статична? Дали има можност да се менува при секое конектирање/дисконектирање. Тие коишто знаат како работи Rapidshare, на пример, знаат за што конкретно мислам :)

Благодарам! :)
Mnogu prasanja..:)))) Dobivash username i password....ako imash modem kako jas...ke si pravish dial-up konekcija a ako dobies ruter (denes samo ruter davaat) konekcijata ke ti odi preku ruterot...IP-to se menuva taka da ke si mozish da go terorizirash na rapidshare i slicni sajtovi :))))) Jas modemot go imam prkluceno na ruter a preku ruter si imam napraveno konekcija...to e :) Samo ke imash pogolem problem ti ako se resis da se prefrlish na one...se ceka preku 1 mesec za uklucuvanje...:)

Член од
5 август 2008
Мислења
558
Поени од реакции
180
Абе што се случи со мобилниот интернет т.н. интернет на стикче :)? Нели го зголемија трансферот, ама рекоа дека тоа е промотивно, и после одреден период ќе се вратат старите трнасфери. Има некој инфо?

Член од
15 мај 2012
Мислења
16
Поени од реакции
8
Mnogu prasanja..:)))) Dobivash username i password....ako imash modem kako jas...ke si pravish dial-up konekcija a ako dobies ruter (denes samo ruter davaat) konekcijata ke ti odi preku ruterot...IP-to se menuva taka da ke si mozish da go terorizirash na rapidshare i slicni sajtovi :))))) Jas modemot go imam prkluceno na ruter a preku ruter si imam napraveno konekcija...to e :) Samo ke imash pogolem problem ti ako se resis da se prefrlish na one...se ceka preku 1 mesec za uklucuvanje...:)
Благодарам на одговорот! :)

А може ли некој да ми каже кој модел на рутер го даваат од One во последно време?
И дали со новите модели на рутер е можна PPPoE dial-up конекција?

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.537
Поени од реакции
899

Kajgana Shop

На врв Bottom