A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Што има врска со фрекфенциите на телевизијата?
Не IT човек, политиколог сум :D Од кај да знам, пријавив проблем бидејќи немав никакви услуги на едно саат-два и ми рекоа дека некои фрекфенции се изместени. Дојдоа и ми променија и појачала и некои други пренасочувачи, а и во фрекфенциите чепкаа. Зошто, како, колку, што - не знам :D

Isto i kaj mene 3 ip adresi za 15h- a modemot nee 3 dena rekonektiran isklucen itn ..... izgleda toe e toa .
Којзнае што прават тие таму. Претпоставувам и тие самите не знаат, ама нема врска :D

Јас сакам од нареднава година здравје да одам на Вип со цел да ги стеснам домашните трошоци, но бидејќи и фиксен телефон не ми треба, па затоа се распрашувам како е ситуација.

Јас сакам од нареднава година здравје да одам на Вип со цел да ги стеснам домашните трошоци, но бидејќи и фиксен телефон не ми треба, па затоа се распрашувам како е ситуација.
Немај гајле, ако не го користиш, не го ни плаќаш. А и има и неограничени минути за разговори кон сите фиксни мрежи во земјава. Може некогаш ќе ти се најде да завршиш работа за нешто. :)

Немај гајле, ако не го користиш, не го ни плаќаш. А и има и неограничени минути за разговори кон сите фиксни мрежи во земјава. Може некогаш ќе ти се најде да завршиш работа за нешто. :)
Не ме разбра, сакам само интернет + тв да земам.

Не ме разбра, сакам само интернет + тв да земам.
Мислам дека не нудат такво нешто. :( Ама ти викам, имаат пакет со 3 или само 4 услуги. Фиксната исто како да не ти е вклучена, без месечна претплата ти е.

Јас сакав башка тв и башка нет, ама и тоа би испаднало 1000ден., ама пак новиот тел број поново да го кажуваш на сите роднини, пријатели...:vrtioci: А бројот може ли да се пренесе, со цел да не се менува? И дали ќе остане истиот број, или пак наместо 2 xxx xxx ќе биде 6 xxx xxx ?

Јас сакав башка тв и башка нет, ама и тоа би испаднало 1000ден., ама пак новиот тел број поново да го кажуваш на сите роднини, пријатели...:vrtioci: А бројот може ли да се пренесе, со цел да не се менува? И дали ќе остане истиот број, или пак наместо 2 xxx xxx ќе биде 6 xxx xxx ?
Не ти се исплати секоја услуга поединечно да ти биде.
Фиксниот број може да се пренесе, само требаш мислам да поднесеш барање во Vip, а за подетално прашај ги како одеше целосно процедурата.

Posle politickava kriza i krizata so migranti, blizoo e najlosoto nesto sto i se slucilo na Makedonija. Izbegnuvajte gi maksimum sto mozete za da socuvate zdravje i nervi. Koga razgovaras so customer support na bllizoo mora da se spustis na niven retardiran level, lugevo sto rabotat tamu ili se so vrski ili imaat tezok psihicki nedostatok.

Последно уредено од модератор:
Zdravo.. Sakav da prasam da ne znae nekoj sto e problemot od zavcera site programi na tv-to mi se nenormalno izmesani i nemozam da gledam asalno tv, i kako e mozno da se vratat vo normala? Izvinete za losiot font ama nemam kirilica momentalno.

Zdravo.. Sakav da prasam da ne znae nekoj sto e problemot od zavcera site programi na tv-to mi se nenormalno izmesani i nemozam da gledam asalno tv, i kako e mozno da se vratat vo normala? Izvinete za losiot font ama nemam kirilica momentalno.
Доколку користиш нивни рисивер - прескенирај ги каналите.

Другар ми (во Дебар маало), го има најдобриот интернет од Vip:

Извор: facebook

А мене кгоа ќе ми текне, плачев за ping од 700-800ms и download со 0.15Mbps. :pos:

Како се однесува интернетов на близу (вип.нет) за онлајн гејмање? Колку е стабилен?

Дали ВИП/Близу има ДОЦСИС 3.0 или 3.1 мрежа? Колку што разбрав ова било поекономично од фајберот и можело да оди до 10Гбита и 1уплоад? Може да се користи постоечката инфраструктура и да се поврзат повеке корисници а претставена е и нова верзија на симетрична доцсис 3,1 верзија. Само што знаеме какви се Вип па не ме чуди да нудат и 1,0 верзија хахаха. Инаку @@Kris_GT за пинг има повеќе фактори http://www.hcl.hr/hardver-i-softver-teme/najbrzi-internet-za-gaming-u-hrvatskoj-98619/еве ти извадок од РХ слично е и кај нас зависи од географската локација на серверот и највеќе колку лупови прави конекцијата од твојо рутер до серверот. Можеш да дознаеш ако направиш tracert на серверот по мене сервер во Германија има пинг од околу 50-60 ако никој не го користи нетот освен тебе, секако во идеални услови. Ако некој гледа видео, слуша музика или слично знае да оди и повеќе. Како на пример ако брат ми отвара ФБ во моментот кога се учитува страната јас веднаш осеќам лаг.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom