A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Е како имам ви-фи на телефонот и лаптопот преку овој модем? :)
нема тој модем wlan во него. мора и некој безжичен рутер да има поврзано на модемот.

Што да наместат,го ставија модемов,поврзаа кабли и толку.Морав јас да отворам ип адреса на ви-фито за да го сменам името на вифито и пасвордот.Тоа е.... а и нетот дупи а телефонска линија нема.... рекоа дека ќе кажат на техничката служба и дека ќе дојде некој и ќе видиме .

cisco пишуваше во config панелот кога менуваше лозинка за wifi?

Последно уредено:
>2016
>уште не даваат рутер уред со вграден модем

Znaci ruter so vgraden modem e nema nikakov povrzan bezicen ruter.192.168.0.254 vlagam za konfiguracija na wifi,a za konfiguracija na docsisot ima druga ip.

Де бе, важно имај интернет. За рутер право у Анхоч (или на друго место) и купи си. Верувам цените се прифартливи , има за секој џеб. Од 700-800 денари некаде па до 200-300 Евра. Еднаш си купуваш и толку, повеќе не се секираш дали ќе ти донесат модем со вграден рутер или не. Инаку да се сложувам, трба авеќе да нудат модем со рутер во секој пакет али тоа е. 2 месеци се мислеа дали да ги стават СК каналите. Што повеќе да очекуваш од ваков оператор.

Denes mi lupnaa DOCSIS modem...Ali ne mi sredija ni wifi konfiguracija ni nisto?Treba li da cepkam jas nesto,posto oni nisto ne cepnaa ili?
druze i kaj mene na pocetok stavija vakov cisco modem koj sto NEMA Vgraden wi-fi,i mi namestija bezvrska zyxel ruter, koj sto po 1 mesec migo zamenija so technicolor modem/ruter.....bidejki jas sum Combo M,

druze i kaj mene na pocetok stavija vakov cisco modem koj sto NEMA Vgraden wi-fi,i mi namestija bezvrska zyxel ruter, koj sto po 1 mesec migo zamenija so technicolor modem/ruter.....bidejki jas sum Combo M,
Pa nema vgraden wi-fi a jas imam wifi mreza... eve momentalno od nejze sum uklucen na telefonot.I ja sum combo M

Pa nema vgraden wi-fi a jas imam wifi mreza... eve momentalno od nejze sum uklucen na telefonot.I ja sum combo M

Повеќе од очигледно е дека и на тебе ти ставиле безжичен рутер поврзан со кабелскиот модем и од тој безжичен рутер добиваш безжичен мрежен сигнал.

Повеќе од очигледно е дека и на тебе ти ставиле безжичен рутер поврзан со кабелскиот модем и од тој безжичен рутер добиваш безжичен мрежен сигнал.
Abe ke te lazam li.... samo eden e toj cisco nemaat drug staeno .... inace Ralink apsoc ima nesto koga vlagam za sreduenje na wifi

нешто about или info страница сигурно има
а и горе или по страните сигурно го пише брендот и моделот
Ralink AP SDK niisto drugo ne dava... da se javam da baram nesto drugo da go smenat poso i fiksniot ne mi raboti....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom