A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Да, во ДОКСИС реоните Upload-от на сите пакети е 1mbps. Ти кој пакет го користиш?[DOUBLEPOST=1409691141][/DOUBLEPOST]Е сега пингов ЕПТЕН забегува. :eek:
Capture.JPG

Последно уредено:
Дап, скоро 3-4 дена е вака. Низ тој рутер излага сообраќај надвор од мк според трејсрутот, ваљда ќе се среди.

Спидтест и кај мене е ок, ај напраи ми една услуга. Отвори cmd пиши ping 10.111.14.253 -t и види дали ќе скокаат милисекундите од некои пристојни 8-7 на над 15

OUtccDf.png
ping_10.111.14.253.png

Каде/што е IP-во 10.111.14.253 ?

Дап, скоро 3-4 дена е вака. Низ тој рутер излага сообраќај надвор од мк според трејсрутот, ваљда ќе се среди.
А од каде знеш дека излегува надвор од Македонија? Како го наоѓаш Traceroute-от?[DOUBLEPOST=1409695085][/DOUBLEPOST]И кај мене сега се врати во нормала (5-13ms), ама кај 22:30 беше ептен лошо де се спушта, де се качува...

Пишуваш во cmd команда tracert и ип или име на страна и гледаш кај се поминуаат пакетчињата.

v5vBQRb.png

Многу им е тапа уплоадот, треба да го зголемат, иначе бегам во Телеком.

Ај да прашам дали некој има искуство со овој рутерот што го даваат Близу, кога склучуваш договор за користење на нивни пакет услуги. Wireless Digital Voice Gateway претставува комбинација помеѓу EURO DOCSIS 3.0 кабелски модем со вградена можност за телефонија, 4 портен GIGABIT SWITCH и WIRELESS ROUTER. Со ова, корисниците можат да креираат сопствена мрежа за делење на ултра брзиот интернет, датотеки и мрежни уреди (со или без WiFi конекција).

Ми истекува договорот со нив па се мислам дали да го земам пакетот со се рутерот. Така бар кога ке ми снема нет нема да можат да ми мрсат муда дека е до мојот рутер.

Јас уште пред неколку месеци се префрлив на Т-хоме, многу проблеми имав со Blizoo, тоа Docsis системот не му е многу ефикасен , или имаат многу лоши администратори , имаше големи проблеми со паѓање на интернет и зголемен пинг.
на Т-хоме немам никаков проблем .

Последно уредено:
Не ми е јасно како администраторите на Близу имаат врска со тоа што ти немаш интернет. Проблем има со опремата, дури и еден стар сплитер може да зафркне многу работи. И не е точно дека не е ефикасен. Ај со ADSL, постигни поголема брзина од 16 мегабити да те видам...

Близу се топ за интернет 600ден неограничен, само уплоадот да биде поголем па макар и поскап да биде без размислување би платил.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom