A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Се работи за екстра пакетот затоа е брзината таа, иначе локација Скопје - Чаир.

Тоа е сигурно лан мрежа така?наскоро сите ке се префрлаат на doscis па ќе го немаш тој голем уплоад.

Дали имате проблем последните два дена со интернерот? Јас веќе два дена немам интернет.

Дали имате проблем последните два дена со интернерот? Јас веќе два дена немам интернет.
Не сум приметил да има проблеми кај нас, сега зависи и во која населба
живееш, јас сум во лан зоната што ја имаат во Чаир.

Дали кај некој се апдејтуваше деновиве ХД ресиверот за дигитална:?Кај другар ресиверот изненадно се надгради а не се приметува разлика некоја

Дали кај некој се апдејтуваше деновиве ХД ресиверот за дигитална:?Кај другар ресиверот изненадно се надгради а не се приметува разлика некоја
ne i ja imam hd resiver so da ti kazam e sranje ic ne mi se dopaga topfilelde bolji spored mene.....

Да не знае некој кои им се Username и Password?
Network and Sharing_Win7_10.jpg

@Dexter26 пошто најдобро објаснуваш вистина ли е дека на Docsis максимум уплоад е 1мбпс?

Вистина е, но зависи од операторот. Еве во БГ, Близу имаат и поголем аплоуд од нашиот...

Може они се оптика па затоа поголем уплоад, исто како во Лан мрежата каде што е колку донлоад толку уплоад, ама полека сите ке ги префлраат на Docsis мрежата, каде жто викаат дека не е возможно поголем уплоад од 1Мбпс.

@Dexter26 пошто најдобро објаснуваш вистина ли е дека на Docsis максимум уплоад е 1мбпс?

Тоа зависи претежно од самиот производител на модемот и од кабелскиот оператор.

Има Docsis 1.0 модеми кои не можат да остварат поголема upload брзина од 1 mbps, но исто така има и други Docsis 1.0 модеми кои можат да остварат upload брзина и до 5 mbps, а за Docsis 2 и Docsis 3 па да не правиме муабет.

Така да, сето тоа зависи од самиот производител на модемот и од самиот кабелски оператор.

Да, но ги заменуваат оние со помал стандард. Пред 4-5 месеци дојдоа и стариот модем Motorola SB5101E ми го заменија со Thomson, така да ќе видиме што следува од Близу.

greska si eve vidi na slikata,inaku telekabel vo docsis 3.0 reoni nudi 150/15 mbits
mojot modem eurodocsis2.0 teoretski podrzuva 50 download 27 up, vo praksa vo zavisnost od mrezata se dvizi 25down,5up, ne znam koj ti kazal deka max e 1mbps .......[DOUBLEPOST=1413406698][/DOUBLEPOST]Da se nadopolnam veke vo usa se testira docsis 3.1 koj sto ke ima brzini od
4~5 gbps download i 1.5 gbps up, ama nie sme 10 god,ponazad od seto toa
nie da bideme presrejkni ako za 5~7 godini imame docsis 3.0 kaj site vo MK.

Attachments

• 2014-10-15_224514.png
    2014-10-15_224514.png
    43,4 KB · Прегледи: 39
Последно уредено:
Ме интересира дали доколку гонат некој за неплатени сметки, тоа ќе биде оној кој се потпишал на самиот договор кој се склучил за поставување на пакетот, или оној кој се потпишал дека бил присутен кога го поставиле пакетот во домот? Дека кај нас бивша цимерка потпиша договор, а цимерот потпиша кога местеа. Сметката што стигна сега е на нејзино име, дали цимеров би бил вмешан доколку сметките не се подмирени? Ова малце нечесно звучи ама другачкава малце не заеба со некои други сметки, неќеше да плаќа, а прва се крена за интернет, немој да нема, па после си ги собра парталите, па сега доколку сметките би стигале на нејзино име и нејзе би ја гонеле, и ние малце да ја зезнеме, да не мисли само она дека знае. :D (иначе сметките стигаат на нејзино име денес видов)

Ме интересира дали доколку гонат некој за неплатени сметки, тоа ќе биде оној кој се потпишал на самиот договор кој се склучил за поставување на пакетот, или оној кој се потпишал дека бил присутен кога го поставиле пакетот во домот? Дека кај нас бивша цимерка потпиша договор, а цимерот потпиша кога местеа. Сметката што стигна сега е на нејзино име, дали цимеров би бил вмешан доколку сметките не се подмирени? Ова малце нечесно звучи ама другачкава малце не заеба со некои други сметки, неќеше да плаќа, а прва се крена за интернет, немој да нема, па после си ги собра парталите, па сега доколку сметките би стигале на нејзино име и нејзе би ја гонеле, и ние малце да ја зезнеме, да не мисли само она дека знае. :D (иначе сметките стигаат на нејзино име денес видов)

На чие име пристигнуваат сметките, тој/таа треба да ги плаќа истите.

Ако друга личност потпишала кога била поставувана опремата, тоа не значи ништо.

Тоа е исто како да пристигнала пратка преку пошта за мене, но јас не сум бил дома, па ти си ја подигнал(а) пратката.

Дали тоа значи дека сега пратката е твоја бидејќи ти си потпишал(а) кога истата пристигнала и си ја подигнал(а) пратката ?

Секако дека не.

Е па истото важи и кај договорот, без разлика кој потпишувал кога ја поставувале опремата или кога менувале расипана опрема со нова опрема, на чие име пристигнуваат сметките, тој/таа сноси одговорност за нивно плаќање.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom