A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
8bits = 1byte

Брзината на нетот поделија со 8, и ќе добиеш колку мегабајти е брзината.
10Mbits = 1,25мб

Интернетот никогаш не ја достигнува максималната DOWNLOAD брзина, и оној кој има 10Mbits интернет, би симнувал со ~1.1Mb.
Upload брзината си е приказна сама за себе. Таа може да достигне максимум.

Дечки утре треба да се префрлам од Tmobile на некој друг оператор, Blizoo или ONE. Сега плаќам околу 2000 денари за ТВ,НЕТ и Телефон. Барам некоја понуда со побрз и стабилен интернет и многу тв канали за помалку од 1500-600 денари.
Кој пакет би ми го препорачале ?
Ова е моменталната брзина
3510245844.png

Дечки утре треба да се префрлам од Tmobile на некој друг оператор, Blizoo или ONE. Сега плаќам околу 2000 денари за ТВ,НЕТ и Телефон. Барам некоја понуда со побрз и стабилен интернет и многу тв канали за помалку од 1500-600 денари.
Кој пакет би ми го препорачале ?
Ова е моменталната брзина
3510245844.png
Помеѓу One и Близу , тогаш близу во секое време , еве ти пакет за 1300ден 20мб нет и сите канали + телефон http://www.blizoo.mk/bundle_single_info.html?pkg=%C5%CA%D1%D2%D0%C0

Помеѓу One и Близу , тогаш близу во секое време , еве ти пакет за 1300ден 20мб нет и сите канали + телефон http://www.blizoo.mk/bundle_single_info.html?pkg=%C5%CA%D1%D2%D0%C0
Фала, добра понуда е. Ова да не е нешто со скриени трошоци ? Првите 3-4 месеци е 1300, после 1700 ?
И ако има некој што е на овој пакет ќе може ли да стави резултат од speedtest ?

Фала, добра понуда е. Ова да не е нешто со скриени трошоци ? Првите 3-4 месеци е 1300, после 1700 ?
И ако има некој што е на овој пакет ќе може ли да стави резултат од speedtest ?
Не ,не тоа е се , ако сакаш дополнителен ресивер/СА модул +100 месечно за договор на 24месеци. Иди у салон и прашај си најубао се што те интересира

Не ,не тоа е се , ако сакаш дополнителен ресивер/СА модул +100 месечно за договор на 24месеци. Иди у салон и прашај си најубао се што те интересира
За Екстра пакетот не се наплаќа за CAM. Цената не се менува, 1400 си е фиксна (освен ако не збориш на фиксната, ондак 1 денар = 1 минута или така нешто беше)

Не сум сигурен ама мислам дека во Екстра пакетот влегуваат и 14те ХД канали. Листата што ја имаат објавено таму е погрешна.

За Екстра пакетот не се наплаќа за CAM. Цената не се менува, 1400 си е фиксна (освен ако не збориш на фиксната, ондак 1 денар = 1 минута или така нешто беше)

Не сум сигурен ама мислам дека во Екстра пакетот влегуваат и 14те ХД канали. Листата што ја имаат објавено таму е погрешна.
За ДОПОЛНИТЕЛЕН ресивер/СА модул пишав јас, за тоа се плаќа дополнително

За ДОПОЛНИТЕЛЕН ресивер/СА модул пишав јас, за тоа се плаќа дополнително
Моја грешка, не сум го прочитал требало вака со капс :D Нека стои, да не прочита и чоеков како мене :pos:

Ај јас да си прашам. Да не има некој случајно пакет со 2 услуги од Близу? Телевизија + Интернет. Гледам на веб страната имаат само пакети со 3 услуги. Ама реално не користам фиксен па да не има некоја фора за со 2 услуги :)

Ај јас да си прашам. Да не има некој случајно пакет со 2 услуги од Близу? Телевизија + Интернет. Гледам на веб страната имаат само пакети со 3 услуги. Ама реално не користам фиксен па да не има некоја фора за со 2 услуги :)
Ако земеш нет+тв ке плаќаш најевтино 1200 , а ако го земеш сеа овој пакетот на промоција 999 ден. Ај сеа ти удри математика. И јас така не го сакав телефонот пошо имам на телеком , па го уклучив и овој и супер ми е , иам минути гага еден куп и до сега не сум платил ни денар + за телефон. Или пак не го ни уклучувај,не мора апарат да ставаш

Батали оваа кинезарија, само тие Cisco модеми што ги даваат вредат, па потоа се Arris и на крај овие све у едно, па демек има usb-голема работа. 98 проценти од корисниците, нити имаат домашна мрежа(компјутерите да се гледаат, да можат да префрлуваат фајлови), нити па некогаш влегле во подесувања на рутерот/модемот, а ниту пак знаат дека е можно нешто такво. Така да, ова се тешки глупости...
Плус мал е број на корисници што се во овие пакети од 20,50 и 100 мегабити (повеќето се на 10 мегабити), башка што овие ги даваат на нов потпишан договор. Што мислиш дали 30-тина вакви дале досега?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom