A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
океј де тоа шо не сум приметил дека има само интернет пакети ништо не менува во нивните услуги. П.С пошо толку ги фалиш близу. каажи ми од која населба си? и каква мрежа има кај тебе? претпоставувам не е лан мрежа
Лан мрежа сум, од Скопје

мислев да ми кажеш населба али ај океј не е битно. и еве ке ти набројам сега зашто не сум задоволен од услугите кои ги пружаат.

1. ке почнам од телевизијата. Нудат ефтини бугарси ресивери кои често се укочуваат ( конкретно за белите правам муабет ). поновите ресивери воопшто немаат избор на мени на македонски. претежно им се на англиски што е нормално ама затоа имаат и србски или хрватски и секако бугарски. македонски луксуз ко демек многу е тешко да го достават македонскиот јазик. понатака - она EPG опција што ја има т.е што ти прикажува моментално што оди на програма ама буквално никогаш не им е точна. ај да речеш да каснат со термините за 5 10 минути ете и саат време океј ама ова БУКВАЛНО никаква врска нема. на дискавери моментално оди How It's Made а на тоа ЕПГ покажува дека има американ чоперс и баш гледам дали каснат слујано кога шо да видам воопшто на програмата на дискавери не прикажуваат денеска американ чоперс. значи каснат со ДЕНОВИ!. кога ги имаше ППВ каналите наместо комплетно да ги изгасат на тие канали на сред екран пишуваше немате пристап или слично а во позадина сликата од филмот с еприкажува и тонот оди согласно со неа. мизерен начин да се скрати услуга т.е ептен аматерски! друго. Нудат 3 програми на дискавери и тоа дискавери обичниот дискавери сајнс и дискавери ворлд. жими на обичниот има србски т.е црногорски превод. на другите луксуз! ама затоа на секоја порграма имаат бугарски превод и ај да речеш да им беше асален барем ама и тоа не им чини. текстот оди од лево кон десно и позадината е бледо црна наместо да биде порамнет текстот во средина и транспарентен. ова ме потсетува на филм на МТВ 1 сниман у 73та година баш таков им е преводот!. во основен пакет намесо да ги вклучат каналите на црна гора, ртс и слично тие ги скратуваат и дури ги нудат во премиум пакет кој е за пола цена поскап од обичнниото мини пакет. Нудат ново сега промотивни премотување и снимање на канали и се јавувам ја да прашам ми вика а господине тоа е само за оние премиум пакет кој имаат прашувам дали ме да ја доземам јас таа опција ми вика не мора да се префрлите на тој пакет. - треба да зборам повеќе?

2. Фиксна телефонија. оваа услуга им е дефинитивно број еден гледано од најлоша страна! зашто - еве прва и основна работа. кога се јавуваш у корисничка подршка ти вика добредојдовте во мрежата на близу.. и одма после одаи For English press 2 па оди per shquippe shtypni numri 3 . - каде е она ЗА МАКЕДОНСКИ ПРИТИСНЕТЕ 1? - овој проблем веќе им е 3ти месец и сто пати им укажав на нивна грешка ми викаат аха ке го средиме. ем боли мене дали ке го средат или не - сами се деградираат со тоа! поентата е дека не се ни трудат да го средат. додека сме кај говорната секретарка. незнам дали си приметил ама има 3 различни женски гласа кои ги снимале и тоа кога ги снимале сигурно немале јадено тие девојките зашо се крано тифки а и опремата со која ги снимале сигурно е обичен микрофон за компјутер. при самото зборење има пречки и сецкање! понатака - кога ми ѕвони мене телефонот сигналот кој што стифа до самиот апарат се прекинува на 10 пати ( незнам како да ти го објаснам ова али ке пробам да ме сватиш ) поточно за што станува збор - кога добива апаратот сигнал од телефонската мрежа музиката иде константно т.е свири телефонот а кај овие од близу сигналот оди секунда до две и се рпекинува 5 пати во тој рок така што музиката почнува 5 пат да ѕвони од почеток. што - или премногу јак сигнал пуштаат или преногу слаб. понатака. не еднаш ми се десило да пробаат да ме бараат на домашен и им вика зафатено а телефонот кај мене слободен. не еднаш ми се десило јас да пробам да барам некој друг на фиксна телефонија и да немам воопшто никаков сигнал. значи кревам телефон константниот звук ( туууууу ) оди вртиш број и телефонот е глув понатака ништо не се дешава!. еве моментално ако ми завртиш на домашен ке ти рече телефонот на корисникот не е активен ( ко демек ја си го активирам по моја желба и како ке ми текне ). Кога ке воспоставам контакт се јавува фонија, ехо, се слушам сам себе како зборам звукот касни дури 2 секунди шушти додека зобрам и крај на краева линијата се прекинува САМА! искрено кога го измислиле телефонот не било волку лошо како што е моментално на кабелтел. ах да ке заборавев и уште нешто. - многу пати се има десено да ме бараат на фиксен и им се јавува сосема 13 ти број од некое фризерско студио - WTF ? самата централа им префла на друг број.

3. Интернетот - е тука имам и пофални зборови. за брзината дефинитивно се број 1 во македонија и тоа неможе никој да го оспори. имам пакет кој гласи 10 мегабита брзина а претежно кога мерам искача 12 13 дури и 14. за ова немам збор и гревота е да се жалам. ама затоа кога ке падна интернетов треба да се прекрстам и а се помолам у црква да ми го средат. значи или има или нема интернет. не е да заебава брзината. Замекра ми е што на одреден број на саати нетот им се рестартира сам поточно паѓа 2 3 секунди и се враќа у нормала - шо ако јас имам дома сервери кои треба непрекинато да работат? шо ако мене ми треба константна стабилна конекција? да се жалам? каде? а у договор пишува брза и СТАБИЛНА конекција. - друго. моментално на рекламата им пишува брзината на ОПТИЧКАТА ВРСКА. - кој има оптика од близу у македонија нека ми каже јас јавно ке шетам гол на плоштад. оптика признавам кога ке ми го донесе општичкото влакно до стан до куќа до краен корисник а не они оптиката ја носат до базни станици па после олд скул кабел систем. да има подобрување во брзината ама сепак не е тоа тоа. оптика единствено што сум видел добро поставена е во капиштец на т хоум корисник каде што се гледа оптичкото влакно со голо око. Ако сакам да сменам компјутер исто така треба да се јавам за да сменам прво МАК адреса па после 15 минути да ми пуштат они конекција зарем не е ова глупо малце? Даваат статична ИП адреса кај лан корисниците што мене лично ми пречи и сакам да ми е динамична ама ај тоа не го гледај како замерка зашто е еден вид на заштита од криминал.

4. Услугата - еве моментално јас немам ни интернет ни телефонија. среќа шо има комшијава отворен ваерлес па може да му крадам преку мобилен коенкција. ти викаат ако имаш технички проблеми јави се на тој и тој број.. ОД КАДЕ ? ОД КОЈ ТЕЛЕФОН ДА СЕ ЈАВАМ? од мобилен? шо ми наплаќа 5 денара минута? и ке изгубам 3 минути минимум додека чекам да ми се јави оператор? ова им е најголема глупост дефинитивно шо постои кај нив. И откако ке приавам проблем ми викаат ке помине екипа во текот на денот... во текот на денот 4ти ден чекам никој нема да ми се јави да речат напраивме ненапраивме едно извинете за проблемот да кажеа. НИШТО абер немаат ни да им текне камо ли да кренат телефонот.

П.С кога плаќате сметка оние што користите ресивер од кај нив. ви наплаќаат УНАПРЕД претплата за дигиталната телевизија. - ова е директно кршење на законот - плаќате за нешто што сеуште не сте го искористиле - која компанија оператор фирма .... плаќа наплаќа унапред кај нас за одредена услуга?

еве ти арсо еве ти и тебе единчо и после овој пост мислам дека не заслужувате да ме цитирате воопшто.

Вака сега за телевизијата не само во близоо туку нигде не чини, а и не м е интересира па посебно то шо кажуваш за ЕПГ итн..
А за интернето нема шо да се буниш ако ти се разбираш нема шо да се буниш дека интернето е преку мак адреса ... Фино лепо ако сакаш да смениш компјутер внесија мак адресата во мрежната и че имаш интернет не ти е потребен никој од близоо за таа работа, истото е и со рутер дури и полесно... а за статична дека е јбг порано лан беше па имаше динамичка ип адреса сега никој не ти дава динамичка освен т-хоме..

Сум рекол и порано и сега че речам дури има овци че ги стрижа
Како шо ги лажа на некои оператори демек ако имаш фазла од 1ком мора фазла претплата да плајчаш само за пари сето... или да дојда рутер да ти поврза 500ден че ти зема .
Тука не се криви операторите туку крив е тој шо побарал зато не трчајте одма туку прашајте некој шо навистина се разбира

Вака сега за телевизијата не само во близоо туку нигде не чини, а и не м е интересира па посебно то шо кажуваш за ЕПГ итн..
А за интернето нема шо да се буниш ако ти се разбираш нема шо да се буниш дека интернето е преку мак адреса ... Фино лепо ако сакаш да смениш компјутер внесија мак адресата во мрежната и че имаш интернет не ти е потребен никој од близоо за таа работа, истото е и со рутер дури и полесно... а за статична дека е јбг порано лан беше па имаше динамичка ип адреса сега никој не ти дава динамичка освен т-хоме..

Сум рекол и порано и сега че речам дури има овци че ги стрижа
Како шо ги лажа на некои оператори демек ако имаш фазла од 1ком мора фазла претплата да плајчаш само за пари сето... или да дојда рутер да ти поврза 500ден че ти зема .
Тука не се криви операторите туку крив е тој шо побарал зато не трчајте одма туку прашајте некој шо навистина се разбира
момак. ја завршив инфоматика и не ми кажувај за мак адреси... ја знам да сменам мак адреса ама шо се дешава кога некој незнае? и кај тоа пишува дека за поврзување рутер 500 денара ке ти земат? а динамична адреса даваат и уан ко шо знам ( додека бев ја корисник ) динамична беше. и кабелтел даваат ете за твоја информација само не кај што има лан мрежа и воип апарат.

момак. ја завршив инфоматика и не ми кажувај за мак адреси... ја знам да сменам мак адреса ама шо се дешава кога некој незнае? и кај тоа пишува дека за поврзување рутер 500 денара ке ти земат? а динамична адреса даваат и уан ко шо знам ( додека бев ја корисник ) динамична беше. и кабелтел даваат ете за твоја информација само не кај што има лан мрежа и воип апарат.
http://blizoo.mk/images/Root/downloads/bundles/blizoo_cenovnik_20.12.11.pdf
Не реков за тебе туку за сите
Има многу мина се жала поради ова но не му е крив операторо туку сами си се криви нее така ?
Ова го има сегде а кај т-хоме и фазла че ти наплатат.
Кој му е крив, ако некој не знај да меморира тв канали че си плати јбг//

Лан мрежа сум, од Скопје
Арсо, завии од која населба во Скопје. И операторката еднаш ми потврди дека од кај нас од Бутел (Хо ши мин, Марко Крале) пред Нова Година имало буквално најмногу повици за проблеми со интернет и телефонија. За мене подобро е ( за таа цена :) ) да ми симнува со 10 Мбпс ама да има ден и ноќ отколку да симнува со 20 и 30, а да снемува по цели денови и телефон и нет.
П.С кога плаќате сметка оние што користите ресивер од кај нив. ви наплаќаат УНАПРЕД претплата за дигиталната телевизија. - ова е директно кршење на законот - плаќате за нешто што сеуште не сте го искористиле - која компанија оператор фирма .... плаќа наплаќа унапред кај нас за одредена услуга?
Исто наплаќаат и Оне, сметката е за тековен месец што значи однапред во месецот. И на Оне сум бил, се се тоа повеќе помалку иста шупелка :( ...кога нема кој да ги казни па да им дојде памет.

Џабе се расправате... некои имаат добро, некои лошо искуство со било кој оператор.
Оние работи што се сигурни:

1. Многу повеќе проблеми има кај Blizoo и за интернетот и за телефонот.
2. Blizoo се доста поефтини од T-Home и имаат поголеми брзини.

Тој што не сака да ризикува, ќе си плати повеќе и ќе има многу помали шанси за проблеми со Т-Home.
Тој што сака да ризикува и да помине поефтино со многу повеќе шанси за проблеми нека си земе Blizoo.

Исто така треба да се одлучи според тоа за што му треба интернетот.
Ако му треба стабилен интернет и не е којзнае колку по симнувањето, T-Home.
Ако не му треба многу стабилен интернет а сака многу да симнува, Blizoo.

Џабе се расправате... некои имаат добро, некои лошо искуство со било кој оператор.
Оние работи што се сигурни:

1. Многу повеќе проблеми има кај Blizoo и за интернетот и за телефонот.
2. Blizoo се доста поефтини од T-Home и имаат поголеми брзини.

Тој што не сака да ризикува, ќе си плати повеќе и ќе има многу помали шанси за проблеми со Т-Home.
Тој што сака да ризикува и да помине поефтино со многу повеќе шанси за проблеми нека си земе Blizoo.

Исто така треба да се одлучи според тоа за што му треба интернетот.
Ако му треба стабилен интернет и не е којзнае колку по симнувањето, T-Home.
Ако не му треба многу стабилен интернет а сака многу да симнува, Blizoo.

ова одамна сакав да го кажам...

И ТЕМАВА НЕ Е ЗА ТЕЛЕВИЗИЈАТА НА БЛИЗУ НЕ ЗАБЕГУВАЈТЕ!! АКО Е ДО ТОА, ЈА ИАМ САТЕЛИТСКА СО ШЕРИНГ И ИАМ МИЛИОН ПАТИ ПОДОБРИ КАНАЛИ ОД ТОА ШТО ВИЕ ГО ГЛЕДАТЕ, ЕМ ЗА ПОЕВТИНИ ПАРИ (зборуваме за 60 евра годишна претплата, а се утепав од гледање филмски, спортски и какви ли уште не канали...да не зборам ако малце повеќе прочепкаш сето тоа моеш да го добиеш за БЕЗ НИКАКВА ПАРА!! ) Но ајде, кој ќе се мачи...

BTW нетот сеа им е доста стабилен тука кај мене у задње време (локација ви пишува од десна страна)

Ако продужиме да ги фалиме Blizoo се кладам дека за 1 месец google.com ќе ми се отвара 1 минута. Не, сериозно, денес нетов е чисто срање, висок пинг, споро сурфање, многу лошо. Еве, пак да споредам со мојот Телекабел дома. Телекабел може имаат мал bandwidth, може имаат 100 GB трансфер, ама сепак, пингот им е секад океј и ретко да ми текнува да сум броусал волку споро со Телекабел.

Ако продужиме да ги фалиме Blizoo се кладам дека за 1 месец google.com ќе ми се отвара 1 минута. Не, сериозно, денес нетов е чисто срање, висок пинг, споро сурфање, многу лошо. Еве, пак да споредам со мојот Телекабел дома. Телекабел може имаат мал bandwidth, може имаат 100 GB трансфер, ама сепак, пингот им е секад океј и ретко да ми текнува да сум броусал волку споро со Телекабел.

Имаш право, не ваља премногу да се фалат... Сличното и ја го мислев...Епа тогаш:
БЛИЗУ СЕ КАТАСТРОФА, РЕАЛНО ГЛЕАНО најтапа оператор што постои!
Колкава инвестиција од EQT отиде у вода, у океан да бидам поточен

не знам каков е операторов но гледам дека има слаба покриеност има само во неколку града во мкд не се опфатени помалите места

Имаш право, не ваља премногу да се фалат... Сличното и ја го мислев...Епа тогаш:
БЛИЗУ СЕ КАТАСТРОФА, РЕАЛНО ГЛЕАНО најтапа оператор што постои!
Колкава инвестиција од EQT отиде у вода, у океан да бидам поточен

Nemam nisto protiv blizoo....no drugarive kazuvaat deka vo Prilep nemaat internet i telefonija 4 denovi ...skoro cel grad sto se prikluceni ***

Катастрофа се, јас имам Близу, и нема ден да не ми падне конекцијата и тоа по неколку саати и исто толку да нема телефон.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom