Лан мрежа сум, од Скопјеокеј де тоа шо не сум приметил дека има само интернет пакети ништо не менува во нивните услуги. П.С пошо толку ги фалиш близу. каажи ми од која населба си? и каква мрежа има кај тебе? претпоставувам не е лан мрежа
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Лан мрежа сум, од Скопјеокеј де тоа шо не сум приметил дека има само интернет пакети ништо не менува во нивните услуги. П.С пошо толку ги фалиш близу. каажи ми од која населба си? и каква мрежа има кај тебе? претпоставувам не е лан мрежа
момак. ја завршив инфоматика и не ми кажувај за мак адреси... ја знам да сменам мак адреса ама шо се дешава кога некој незнае? и кај тоа пишува дека за поврзување рутер 500 денара ке ти земат? а динамична адреса даваат и уан ко шо знам ( додека бев ја корисник ) динамична беше. и кабелтел даваат ете за твоја информација само не кај што има лан мрежа и воип апарат.Вака сега за телевизијата не само во близоо туку нигде не чини, а и не м е интересира па посебно то шо кажуваш за ЕПГ итн..
А за интернето нема шо да се буниш ако ти се разбираш нема шо да се буниш дека интернето е преку мак адреса ... Фино лепо ако сакаш да смениш компјутер внесија мак адресата во мрежната и че имаш интернет не ти е потребен никој од близоо за таа работа, истото е и со рутер дури и полесно... а за статична дека е јбг порано лан беше па имаше динамичка ип адреса сега никој не ти дава динамичка освен т-хоме..
Сум рекол и порано и сега че речам дури има овци че ги стрижа
Како шо ги лажа на некои оператори демек ако имаш фазла од 1ком мора фазла претплата да плајчаш само за пари сето... или да дојда рутер да ти поврза 500ден че ти зема .
Тука не се криви операторите туку крив е тој шо побарал зато не трчајте одма туку прашајте некој шо навистина се разбира
http://blizoo.mk/images/Root/downloads/bundles/blizoo_cenovnik_20.12.11.pdfмомак. ја завршив инфоматика и не ми кажувај за мак адреси... ја знам да сменам мак адреса ама шо се дешава кога некој незнае? и кај тоа пишува дека за поврзување рутер 500 денара ке ти земат? а динамична адреса даваат и уан ко шо знам ( додека бев ја корисник ) динамична беше. и кабелтел даваат ете за твоја информација само не кај што има лан мрежа и воип апарат.
Арсо, завии од која населба во Скопје. И операторката еднаш ми потврди дека од кај нас од Бутел (Хо ши мин, Марко Крале) пред Нова Година имало буквално најмногу повици за проблеми со интернет и телефонија. За мене подобро е ( за таа ценаЛан мрежа сум, од Скопје
Исто наплаќаат и Оне, сметката е за тековен месец што значи однапред во месецот. И на Оне сум бил, се се тоа повеќе помалку иста шупелкаП.С кога плаќате сметка оние што користите ресивер од кај нив. ви наплаќаат УНАПРЕД претплата за дигиталната телевизија. - ова е директно кршење на законот - плаќате за нешто што сеуште не сте го искористиле - која компанија оператор фирма .... плаќа наплаќа унапред кај нас за одредена услуга?
Џабе се расправате... некои имаат добро, некои лошо искуство со било кој оператор.
Оние работи што се сигурни:
1. Многу повеќе проблеми има кај Blizoo и за интернетот и за телефонот.
2. Blizoo се доста поефтини од T-Home и имаат поголеми брзини.
Тој што не сака да ризикува, ќе си плати повеќе и ќе има многу помали шанси за проблеми со Т-Home.
Тој што сака да ризикува и да помине поефтино со многу повеќе шанси за проблеми нека си земе Blizoo.
Исто така треба да се одлучи според тоа за што му треба интернетот.
Ако му треба стабилен интернет и не е којзнае колку по симнувањето, T-Home.
Ако не му треба многу стабилен интернет а сака многу да симнува, Blizoo.
Ако продужиме да ги фалиме Blizoo се кладам дека за 1 месец google.com ќе ми се отвара 1 минута. Не, сериозно, денес нетов е чисто срање, висок пинг, споро сурфање, многу лошо. Еве, пак да споредам со мојот Телекабел дома. Телекабел може имаат мал bandwidth, може имаат 100 GB трансфер, ама сепак, пингот им е секад океј и ретко да ми текнува да сум броусал волку споро со Телекабел.
Имаш право, не ваља премногу да се фалат... Сличното и ја го мислев...Епа тогаш:
БЛИЗУ СЕ КАТАСТРОФА, РЕАЛНО ГЛЕАНО најтапа оператор што постои!
Колкава инвестиција од EQT отиде у вода, у океан да бидам поточен
Јас како имам?Nemam nisto protiv blizoo....no drugarive kazuvaat deka vo Prilep nemaat internet i telefonija 4 denovi ...skoro cel grad sto se prikluceni ***