A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Може али не константно, само одреден временски период, бидејќи ти за тоа време го користиш компјутерот и додатно го оптеретуваш со read/write команди. Хардисковите се познати по своите мизерни перформанси, поготово кога има многу I/O инпут/оутпут операции, проблемот е што кога кешот ќе се напуни со гаранција ќе ти се успори компјутерот, ти си стигнал до бројки за кои ти е потебно SSD или 2 харда во Raid0 за smooth download :D

Браво за брзината, 9мб/с тоа е фантастично, како немаше у влае Лан :(

Тука „тесното грло“ е мрежната карта! Хардот може да издрже 9 мегабајти во секунда. :)
Мојот со 3 мега у секунда и крчи со тоа чкрапалото(игличката) негово ко лудо :) и тоа ништо не правам....

или виа Cabletel нека се шират низ Македонија или ја у друг град се селам :)

Цело време 1мб :)

1mbfl5.jpg

speed.jpg

Со 8/80 пакетот.* :)

*може и не е више 8/80, ама јас не сум мењал пакет.

Ми ја намалија брзината...Пробуев цело време на секаков начин да симнувам и максимум одеше 2.5мб/с ...Не иде више со 3мега у сек :(
А можда и PC-то не ми е океј :)

Ми ја намалија брзината...Пробуев цело време на секаков начин да симнувам и максимум одеше 2.5мб/с ...Не иде више со 3мега у сек :(
А можда и PC-то не ми е океј :)

Мора да разбереш дека вариацијата - брзината на трансфер,. зависи од многу фактори, ако константно брзината преку Замунда, на торенти со доста сидови, не се менува да речеме цела недела, тогаш можеш да донесеш таков заклучок, вака прерано е.

Мора да разбереш дека вариацијата - брзината на трансфер,. зависи од многу фактори, ако константно брзината преку Замунда, на торенти со доста сидови, не се менува да речеме цела недела, тогаш можеш да донесеш таков заклучок, вака прерано е.
3 дена за ред
Истиот торент (Фотошоп CS5 што го симнував со 3 мега) се симнува со 2 и нешто мега...
Секој ден брзината е иста

Али пингот си се држи, не се изменил :)
Ќе пробам да уштекам директно у PC можда рутерот ме зафркава...

Кај мене па е зголемена :pos:
Торентите почнаа да ми идат со 2.7 :D
Изгледа добивам 15 мегабита плус од лан.

Исто и преку директна конекција, пак 2 мега, 2.2 макс...

Да им се јавам? :D Малце смешно ми доаѓа, пошо по договорот ја би требало да симињам со ~860кб/с максимум, а ја теглам 3 мега :D

Исто и преку директна конекција, пак 2 мега, 2.2 макс...

Да им се јавам? :D Малце смешно ми доаѓа, пошо по договорот ја би требало да симињам со ~860кб/с максимум, а ја теглам 3 мега :D

Ако сакаш да ти намалат брзината, тогаш јави се :D

Ја имам пакет тел + нет + тв, интернетот е закон, посебно коа симињам филмчиња летааа со 1 мб симиња, месецов имам download + upload 130 gb :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom