A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Може али не константно, само одреден временски период, бидејќи ти за тоа време го користиш компјутерот и додатно го оптеретуваш со read/write команди. Хардисковите се познати по своите мизерни перформанси, поготово кога има многу I/O инпут/оутпут операции, проблемот е што кога кешот ќе се напуни со гаранција ќе ти се успори компјутерот, ти си стигнал до бројки за кои ти е потебно SSD или 2 харда во Raid0 за smooth download :D

Браво за брзината, 9мб/с тоа е фантастично, како немаше у влае Лан :(

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Тука „тесното грло“ е мрежната карта! Хардот може да издрже 9 мегабајти во секунда. :)
Мојот со 3 мега у секунда и крчи со тоа чкрапалото(игличката) негово ко лудо :) и тоа ништо не правам....

Kajgana e sranje

Македонија Шампион
Член од
9 април 2010
Мислења
225
Поени од реакции
64
или виа Cabletel нека се шират низ Македонија или ја у друг град се селам :)

П

Паган-др

Гостин

Со 8/80 пакетот.* :)

*може и не е више 8/80, ама јас не сум мењал пакет.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Ми ја намалија брзината...Пробуев цело време на секаков начин да симнувам и максимум одеше 2.5мб/с ...Не иде више со 3мега у сек :(
А можда и PC-то не ми е океј :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ми ја намалија брзината...Пробуев цело време на секаков начин да симнувам и максимум одеше 2.5мб/с ...Не иде више со 3мега у сек :(
А можда и PC-то не ми е океј :)
Мора да разбереш дека вариацијата - брзината на трансфер,. зависи од многу фактори, ако константно брзината преку Замунда, на торенти со доста сидови, не се менува да речеме цела недела, тогаш можеш да донесеш таков заклучок, вака прерано е.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Не зависи од ништо него е смалена, и мене ми иде со 1.1

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Мора да разбереш дека вариацијата - брзината на трансфер,. зависи од многу фактори, ако константно брзината преку Замунда, на торенти со доста сидови, не се менува да речеме цела недела, тогаш можеш да донесеш таков заклучок, вака прерано е.
3 дена за ред
Истиот торент (Фотошоп CS5 што го симнував со 3 мега) се симнува со 2 и нешто мега...
Секој ден брзината е иста

Али пингот си се држи, не се изменил :)
Ќе пробам да уштекам директно у PC можда рутерот ме зафркава...

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.161
Поени од реакции
5.940
Кај мене па е зголемена :pos:
Торентите почнаа да ми идат со 2.7 :D
Изгледа добивам 15 мегабита плус од лан.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Исто и преку директна конекција, пак 2 мега, 2.2 макс...

Да им се јавам? :D Малце смешно ми доаѓа, пошо по договорот ја би требало да симињам со ~860кб/с максимум, а ја теглам 3 мега :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Исто и преку директна конекција, пак 2 мега, 2.2 макс...

Да им се јавам? :D Малце смешно ми доаѓа, пошо по договорот ја би требало да симињам со ~860кб/с максимум, а ја теглам 3 мега :D
Ако сакаш да ти намалат брзината, тогаш јави се :D

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Ја имам пакет тел + нет + тв, интернетот е закон, посебно коа симињам филмчиња летааа со 1 мб симиња, месецов имам download + upload 130 gb :))

Kajgana Shop

На врв Bottom