A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Ајт се преместивме, бај бај телеком. Забележително подобар е овај од кејблтел интернетов.

Туку како оди Port forward на овај? Сервер можам да кренам некако, оти гледам од надвор (проверувам преку ShieldsUP) цело време се затворени портиве. И од torrent клинет и од било шо.

Нема шанси да е подобар, може да е побрз али постабилен не е. Е сега првите 2 недели леташе и кај мене почекај понатака па после дај детално мислење :)

Предност е а и не е што немаш динамичка адреса, па така ако ти направи некој мини-рестарт ако играш нешто онлајн, се враќаш во игра :)

Нема шанси да е подобар, може да е побрз али постабилен не е. Е сега првите 2 недели леташе и кај мене почекај понатака па после дај детално мислење :)

Предност е а и не е што немаш динамичка адреса, па така ако ти направи некој мини-рестарт ако играш нешто онлајн, се враќаш во игра :)

Ај играј DotA на гарена така, уствари што било на Garena? :)

Ај играј DotA на гарена така, уствари што било на Garena? :)

Играм и не паѓам токму заради тоа :)

А другариве на Т-Хоум на секои 6 саати паѓаат, и ако се погоди тој период кога играат толку од партијата за нив.

Играм и не паѓам токму заради тоа :)

А другариве на Т-Хоум на секои 6 саати паѓаат, и ако се погоди тој период кога играат толку од партијата за нив.

Не сфатив што збориш, јас мислев за динамични IP мислиш дека нема проблем... :D

Не сфатив што збориш, јас мислев за динамични IP мислиш дека нема проблем... :D
Баш за динамичните адреси ИМА проблем. На T-Home им се рестартируваат серверите на секој 24 саати, а на Cabletel - скоро никогаш. Затоа нас не ни паѓа нетот, а на нив им паѓа и ги дисконектира од игра.

Да де, тоа и ми беше поентата. :)

Се сфаќаме сите бе, само дека од различни маала сме и затоа... :)

незнам што нет имаат, ама многу ми се жалат другари :/

Od 1vi Februari sum korisnik na Triple Play paketot (onoj od 999 den) i super si e Cabletel. Pred nekolku denovi na tel. mi se javija i me prasuvaat Zadovlni li ste od nasite uslugi i jas kako od puska vikam DA DA sekako.
Utredenta na vrata mi zvonat dvajca pravele anketa od Cabletel i istoto DA DA sekako sum zadovolen. Neznam dali tempirale ili sto ama 23.03.2011 i deneska 24.03.2011 KATASTROFA Vi e internetot, stranica mi se otvara 20 min, kon Telekom vcera ping mi bese 2456 a download celi 0.15 mbps (prethodno nad 4 bese) . Denes Pingot e dobar 17 ms ama download isto 0.15 mbps I kon nadvoresni serveri download od 0.12-0.17 mbps . Print Screen na speedtestovite gi zacuvuvam i snimav kako mi otvara 20 min makedonski internet stranici pa ako prodolzat so ovoj kvalitet so dokazite kaj advokat i raskinuvam dogovor. Jas ne baram 8 Mbps ama za 0.15 ne plakam 1000 denari da mi izvinite.

Нетот за игри е топ. Лаг со полиција само. премногу ретко да има.
За нормална работа е добар, а на торенти си лета зависно од тоа колку S/L има соодветниот торент.

Па мами ова 200 гб ... една од опциите ми е пошо договорот со ОНЕ ми завршува на крај на месецов... а и нејќам да го продолжам!

Дај пишете некој позитивно нешто сите се жалат :) До толку не го бива интернетот? А телефонот како е?

Па мами ова 200 гб ... една од опциите ми е пошо договорот со ОНЕ ми завршува на крај на месецов... а и нејќам да го продолжам!

Дај пишете некој позитивно нешто сите се жалат :) До толку не го бива интернетот? А телефонот како е?

еве ја ке ти дадам еден совет.. прво пошто со ОНЕ ти завршува договорот немој да челаш кога ке ти заврши тогаш да им речеш дека го раскинуваш зашо ке платиш пенал од 1 000 денара!!! - ова строго да го запазиш зашо ја го јадев вака али ај.. бидна тоа веќе

второ ако сакаш даго задржиш телефонскиот број односно фиксниот. НАПОМЕНИ ИМ ПРВО НА ОНЕ ПОСЛЕ НА КАБЕЛТЕЛ и убаво распрашај се за ова како оди постапката зашо ек ти го земат бројот и ни гиспод не ти го враќа веќе (оне прават проблеми)

трето. интернетот кај мене во бутел им е одличен! аплоад даунлоад ЛЕТА.. торентиве ги откорнав!!! пинг на игри нема ма да само кантер играм и никад не се десило да иам пинг а веќе 3ти месец го иам пакетот.

за дигиталната телевизија ако имаш договор на 2 години ке ти дадат 6 месеца градис канали (околу 120) ако си на 1 година имаш 3 месеца гратис.. што се однесува до преводот ка на каналите. знаеш дека на некои канали немаш превод никаков.. македонси ревод заборави го од секаде освен од ППВ каналите.. строго БУГАРСКИ!!! на некои канли шо се погледани како дискавери ченл фокс лајф фокс крајм и сличните имаш српски и црногорски (слабо хрватски)

е голема мана им е фиксниот телефон... кај мене фиксниот е катастрофа! прочитај претходно у темата ке видиш шо се ми се има десено. али за 1000 денара t0p s| k|s43

Ocigledno niz gradov na razni mesta so razni raboti ima problemi. Porano vo taftalidze netot bese top sea e katastrofa ima i lag i brzinata e za nikade

Мене ме дупи нетов задњиов месец дена.
Не знам шо му е. Сака ќутек.

Договоров со ОНЕ го раскинувам преку човек што работи таму... тоа со телефонот нема да се слчи...

Не сум гејмер ме интересираше само како иде симнувањево торенти... и дали би било добро гледањето утакмици преку интернет и други серии/филмови што излегуваат?....

Телефонот не би требало да биде многу користен ма да зашто да не биде како што треба...

А телевизија имам сателитска така да и тоа не ми е многу важно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom