A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Доста ги фалев сега и јас ќе почнам со анти-кампањата :@
Ова навистина претераа потпишав договор пред 15 дена и рекоа дека опремата ќе ја инстлираат за рок од 5-7 дена, МАЈ АС.
сега кога и да ги контактирам ми викаат дека многу се презафатени дека имаат многу нови приклучоци и дека НЕМАЛЕ ресивери и дека кај и да е требало да стигнат (тоа кај и да е е веќе 8 дена) сешто... е ова е многу несериозно и непрофесионално од нивна страна... немам коментар...

Можеш одма да го раскинеш договорот, ако во него пишува дека ќе ти биде доставена опремата во рок од 5-7 дена, а не го почитуваат тоа.

Значи нетов кине последниве 2/3 недели! :vozbud:

1079509162.png

30628183.png

Само да не го урочам :)

Не мери со Скопје, пробај со Берлин како мене :)

Да нетот е топ у последно време, 24/7 фул спид или барем 7/10 вадам најмалце :)

1079729809.png

8/200 сум претплатник. Шо е сеа ова? :D

Ај нека објасни некој како се прае спеед тестов :)
А ова пакетов што го спомнувате со ДДВ е 999 нели?? А за фиксениот телефон мора самиот да имаш фиксен и така да го уклучат и колку зборуваш толку плаќаш... така? бидејќи немам користено фиксен одамна... :)

Ај нека објасни некој како се прае спеед тестов :)
А ова пакетов што го спомнувате со ДДВ е 999 нели?? А за фиксениот телефон мора самиот да имаш фиксен и така да го уклучат и колку зборуваш толку плаќаш... така? бидејќи немам користено фиксен одамна... :)

ти пипуе горе... идеш speedtest.net ... него месецов со 2,4 kB/s симнувам.......НЕЗНАМ што е финтава..како да проверам колку имам потрошено?

ти пипуе горе... идеш speedtest.net ... него месецов со 2,4 kB/s симнувам.......НЕЗНАМ што е финтава..како да проверам колку имам потрошено?

https://clients.cabletel.com.mk/clients/index.php Ке влезеш на оваа страница ке си пишеш јусернејм и пасс што ти ги дале они и ке си провериш колку си потрошил.

Рестартирај го рутерот/модемот неколку пати по ред со изгасен компјутер.

После тоа, уклучи го рутерот/модемот и запали го компјутерот и види која брзина ќе ја добиеш. Кој пакет го имаш? од каде симнуваш?

Јас сабајле немав нет, фрки нешто. :)

Ама од 8-30 некаде до 10 немаше, е сега не знам дали и предтоа немало...

Иначе си случува да паѓа на рандом нетов, некогаш тоа ме сјебува ако играм онлајн да речеме. Најинтересно е што другарче кое исто е на Кејблтел, кога играме заедно и паднеме во исто време, се е паднато - web и in-game во играта, скајп конференцијата со другите...освен нели, ние еден со друг се глеаме на скајп и си збориме. Епско. :)

Рестартирај го рутерот/модемот неколку пати по ред со изгасен компјутер.

После тоа, уклучи го рутерот/модемот и запали го компјутерот и види која брзина ќе ја добиеш. Кој пакет го имаш? од каде симнуваш?

Рестартирав рутер пак со 20-30 kB/s ...иначе бидејќи има трафо кај мене дома интернет не плаќам. а иначе си симнуам од замунда од ваму од наму..ама могу и до торентов да ми е, ама и јутуб не се полни незнам што е финтава..

Епа чим не плаќаш, ќути си :)

Јас сум на 10/200 пакетот и интернетот лета во последно време, можеш да се увериш од горните скриншотови.

На овој глупиов кејблтел, ако пример цело време си уклучен на модемот преку USB и сега сакаш/имаш потреба да се поврзеш преку лан кабел.... треба молба да им праќаш за да ти пуштат нет???

eeee псајсајд бе македонче... пресреќен си што го добиваш тоа за кое плаќаш? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom