Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ova da ne e kombo ??![]()
Карпош 4
Друже јас сум од хром и веќе 8 месеци го користам близоо премиум пакетот и сум навистина задоволен. До сега дали 2-3 пати имало некаков дефект и проблем со интернетот, но воглавном тоа е тоа.Дечки, едно прашање, дали од тхоме да се префрлам на близу? поготово на новиов пакет што го нудат заедно со вип, вип комбо? Како сте задоволни од близу, интернетот и слично? Иначе се работи за населба Хром..
Сакам да се префрлам на промотивниот пакет на Вип и Близо Vip Combo S
http://www.vip.mk/vip-combo/promocii
пишува
Неограничен сообраќај,
со Wi-Fi модем
Користи некој модем/рутер од Близо ? за кој модел станува збор, може да се дели интернет преку него , има повеќе лан порти ?
EDIT: Најдов на сајтот имало за каков рутер станув збор
http://www.blizoo.mk/moj_modem.html
Него малце ме збудни ова DOCSIS и LAN реони, јас моментално го користам пакетот Нет 20, брзината ми е 20/20 Mbps, на сајтов гледам пишале дека е 20/2Mbps , а на новиот пакет на вип и близоо пишано е 30/2Mbps, зар ќе ми ја намалат моменталната upload speed ?
Рутер 150mbps
Модем Cisco EPC3208 (Не иде повеќе од 120mbps сеа за сеа., а аплоуд некако нејќе да чуе 5 да ги измери.
И најрелевантниот тест
Steam Download
Прегледај го приврзокот 115664
Максимална теоретска брзина е 18,75мб/с, која што при даунлоуд мислам дека не може да се постигне, но 17 би требало да може. За аплоудот е друга приказна, таму може да се постигне теоретскиот максимум, кој изнесува 640кб/с
Зошто Steam-от не успеа да се доближи до 17мб/с, може мрежата им е презафатена на сандачето на кое сум поврзан.![]()
A zaso tolku razlika na speed test so ruter?
Ja go naracav netot, ke mi go namestat na 1vi sledniov mesec... Imam router linksys wrt54g... ke bide u redu za 150 mb/s?Не е доволно јак, не поддржува толкава брзина.
Ќе биде доволен за ~12.4mbsJa go naracav netot, ke mi go namestat na 1vi sledniov mesec... Imam router linksys wrt54g... ke bide u redu za 150 mb/s?