A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
алекс браво ако вака секој дневно ги шалташ рутериве :)

Чисто колку уште еднаш да ги пофалам Кејблтел за интернетов и брзината на симнување торенти од по 2.9MB/s
Стабилен е 24/7 и до сега не сум имал ниту еден проблем.

доксис...динамични ип

--- надополнето ---

ако имате динамична постои дднс и серверот секогаш ќе работи со зададената(статична ип). еден коментар погоре кажува : измислиле рутери-ТОЧНО...прочепкајте не е толку тешко и нема да имате проблеми со динамични ип.... поздрав

--- надополнето ---

[sarcasm ON] Фала што ми кажа нешто што веќе го знаев и што ми одговори на прашањето. :smir:
[sarcasm OFF] По трет пат, пиши каде има docsis, и за твоја информација нејќам динамични адреси и сакам да си останам со иста брзина DL/UL. :salut:

Само без нервози....лан е лисиче и чаир,друго се е доксис...а ова што мислиш дека ако добиеш динамични ќе ти се смени брзината не е така.ип адресата нема врска со брзината,тоа зависи каков пакет имаш

Супер е интернетов во Чаир.:)

Само без нервози....лан е лисиче и чаир,друго се е доксис...а ова што мислиш дека ако добиеш динамични ќе ти се смени брзината не е така.ип адресата нема врска со брзината,тоа зависи каков пакет имаш
Да, прилично сум сигурен дека ќе ми се смени брзината затоа што по договор треба да имам 512 kbps upload, ама бидејќи сум на лан добивам 1:1 брзина DL/UL, што значи 4 Mbps. Башка и веќе спомнавме јас и Psyside дека со динамични адреси е смрт за играње online. Затоа и нејќам да се намести docsis во Ново Лисиче.

Да, прилично сум сигурен дека ќе ми се смени брзината затоа што по договор треба да имам 512 kbps upload, ама бидејќи сум на лан добивам 1:1 брзина DL/UL, што значи 4 Mbps. Башка и веќе спомнавме јас и Psyside дека со динамични адреси е смрт за играње online. Затоа и нејќам да се намести docsis во Ново Лисиче.
Зашо смрт за играње онлајн?

Зашо смрт за играње онлајн?

Ако се рестартира интернетот на кратко, добиваш нова ип адреса, така што наместо да продолжиш кога ќе ти дојде нет (после мини-рестартот) ќе паднеш и неможеш да продолжиш.

jas vo dracevo isto imam staticna adresa.

Ако се рестартира интернетот на кратко, добиваш нова ип адреса, така што наместо да продолжиш кога ќе ти дојде нет (после мини-рестартот) ќе паднеш и неможеш да продолжиш.
Али ако ти даат IP ban, утредента пак моеш да играш xD

Знам дека е само за интернетот на CableTel, али да не знае некој кои филмови се емитуваат денес на ППВ каналите.Фала

Кажете кај е дирекцијата, задњиов месец нон стоп паѓа нетот (и си седи паднат по саат два) - а последниве 2-3 дена уопште неам нет.
Ќутек сакаат.

ма џабе ти е дирекција ќе ти кажат јави се во инфоцентарот и пријави дефект -.-

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom