taftalidze?
Само без нервози....лан е лисиче и чаир,друго се е доксис...а ова што мислиш дека ако добиеш динамични ќе ти се смени брзината не е така.ип адресата нема врска со брзината,тоа зависи каков пакет имаш[sarcasm ON] Фала што ми кажа нешто што веќе го знаев и што ми одговори на прашањето. :smir:
[sarcasm OFF] По трет пат, пиши каде има docsis, и за твоја информација нејќам динамични адреси и сакам да си останам со иста брзина DL/UL. :salut:
Да, прилично сум сигурен дека ќе ми се смени брзината затоа што по договор треба да имам 512 kbps upload, ама бидејќи сум на лан добивам 1:1 брзина DL/UL, што значи 4 Mbps. Башка и веќе спомнавме јас и Psyside дека со динамични адреси е смрт за играње online. Затоа и нејќам да се намести docsis во Ново Лисиче.Само без нервози....лан е лисиче и чаир,друго се е доксис...а ова што мислиш дека ако добиеш динамични ќе ти се смени брзината не е така.ип адресата нема врска со брзината,тоа зависи каков пакет имаш
Зашо смрт за играње онлајн?Да, прилично сум сигурен дека ќе ми се смени брзината затоа што по договор треба да имам 512 kbps upload, ама бидејќи сум на лан добивам 1:1 брзина DL/UL, што значи 4 Mbps. Башка и веќе спомнавме јас и Psyside дека со динамични адреси е смрт за играње online. Затоа и нејќам да се намести docsis во Ново Лисиче.
Аман бе чоек, на претходната страна го пишавме ова...Зашо смрт за играње онлајн?
Ако се рестартира интернетот на кратко, добиваш нова ип адреса, така што наместо да продолжиш кога ќе ти дојде нет (после мини-рестартот) ќе паднеш и неможеш да продолжиш.Зашо смрт за играње онлајн?
jas vo dracevo isto imam staticna adresa.Само без нервози....лан е лисиче и чаир,друго се е доксис...а ова што мислиш дека ако добиеш динамични ќе ти се смени брзината не е така.ип адресата нема врска со брзината,тоа зависи каков пакет имаш
Али ако ти даат IP ban, утредента пак моеш да играш xD
Ако се рестартира интернетот на кратко, добиваш нова ип адреса, така што наместо да продолжиш кога ќе ти дојде нет (после мини-рестартот) ќе паднеш и неможеш да продолжиш.
Првите две бројки од динамичната адреса не ти се менуваат, така што пак ќе те фататАли ако ти даат IP ban, утредента пак моеш да играш xD