A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
noviot напиша:
Ај уште еден извештај за Нова (ко пензионер сум станал.. :) ) , Вчера ја оставија ама тонот беше ептен слаб плус беа десинхронизирани видеото и аудиото :uvo: . Ова више станува смешно.

Смешно беше до пред некое време....сега е веќе ТРАГИЧНО..дефинитвно овој месец ќе ги прескокнам во плаќањето...срамота

Член од
31 март 2007
Мислења
21
Поени од реакции
2
Pa ne e do kabelskite operatori!!!!
Dobiv mail od Nova TV so izvestuvanje deka od sega pa na natamu site filmori i seriii koi sto ne se od nivna produkcija ke bidat kodirani!!!!

A emisiite i vestite i druga nivna produkcija ke moze da se gleda!!!!!!

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Mike91 напиша:
Dobiv mail od Nova TV so izvestuvanje deka od sega pa na natamu site filmori i seriii koi sto ne se od nivna produkcija ke bidat kodirani!!!!

Добро бе чоек, како тогаш фураат Телекабел без проблем, и никој ништо не им вика , ни совет за радиоКонтузија ни незнам кој ?! Што сме ние претплатниците на Кајблтел - Овци ? Знаеш дека по Весници и Телевизииве наши директорот на Кејблтел за македонија (американец беше мислам), кажа дека си регулирале се' со хрватите и дека нема да има кратење на програмата. Треба чесно да кажат - не можеме да ја прикажуваме Нова поради тоа и тоа, а не да лажат луѓе кога ќе се јават во кабловска дека до приемот било, паѓало дожд итн... Разочаран сум многу од однесувањето на Кејблтел, по толку добрите "предизборни ветувања" што ги имаа, така што не очекувам повеќе дека од Септември нешто ќе се смени на подобро... само на полошо ќе иде изгледа :(

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
I na Telekabel ima problemi so NOVA poslednive denovi(nedela).Slikata na serii i filmovi zamrznuva.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
Mike91 напиша:

види мајката, а како вчера вечер кога го имаше Ханибал, не се изгуби сликата:salut::toe::toe:.како секоја вечер има серии после полноќ???....немој со вавки смешни финти..ај кога кажуваш дека наводно си добил емаил од НОВА, пастирај го тука да го прочитаме да видиме што точно пишува????

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Најнова финта е дисинхронизацијата на аудиото и видеото на Нова. Сега даваат сериски и филмови ама толку иде напред аудиото да не се гледа воопшто филмот. Што да кажам повеќе ... катастрофа.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
noviot напиша:
Најнова финта е дисинхронизацијата на аудиото и видеото на Нова. Сега даваат сериски и филмови ама толку иде напред аудиото да не се гледа воопшто филмот. Што да кажам повеќе ... катастрофа.
на све има каснење на звукот и сликата не само на филмови и серии...вчера дојде тој за наплата...:ban?::ban?:.....ми касниш му викам..дојди кога ќе си ги средите каналите...ми вика ќе биде..епа кога ќе биде ќе ви платам, а до тогаш да не се појавуваш на врата...од кај мене од улица сите го избркаа, никој не му плати...треба малце да се опаметат

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Забележав дека на маиците на дечкиве од кабловската компанија тука пишува Cablenet со некој gay artistic font.
Прашањето ми е дали и вие сте забележале дека пишува Cablenet, или пак оваа компанија е некоја сосема друга? :/

Г

Гоццццце

Гостин
Дечки, вие што сте сега на КејблТел, кажете ми дали кај вас делуваат, дали пуштија нови програми и пакети, оти овде во Велес не натераа само да ре-потпишеме договор, а за нови телевизиски програми и нови интернет-пакети не сакаат да чујат. ?

Член од
2 април 2007
Мислења
394
Поени од реакции
13
Jas ne sum na Cabletel , no eve info za nivniot demek najdobar paket :
2048/512 kbs za 1500 den neogranicen traffic. Ova treba da e konkurencija na Telekabel paketot 1024/256kbs za 1500den. neogranicen traffic -kako funkcionira pojma nemam-neka kaze nekoj koj go koristi.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Jas ne sum na Cabletel , no eve info za nivniot demek najdobar paket :
2048/512 kbs za 1500 den neogranicen traffic. Ova treba da e konkurencija na Telekabel paketot 1024/256kbs za 1500den. neogranicen traffic -kako funkcionira pojma nemam-neka kaze nekoj koj go koristi.
А има некој искуство како функционираат пакетите?

Иначе Нова Тв у моментов е полуснежна а синхронизацијата повторно не е во ред. :)

Член од
18 август 2006
Мислења
325
Поени од реакции
4
На инфо каналот пишува дека по надминати 15 ГБ, брзината се намалува, а колку, не знам. Така да, неограничен, yeah, my ass.

Smasher

Професионален молер
Член од
27 јуни 2007
Мислења
811
Поени од реакции
9
Телекабел оди вака

Resident-Basic - пакет физички лица:

500ДЕН претплата = 1000MB (download) за секој 1MB се доплаќа + 1ДЕН се до стигнат максимум од 1000ДЕН (кои што се плаќаат со наредната претплата на кабелска и интернет) потоа сообраќајот е „неограничен“ ама брзината се ограничува.

Ограничувањето на download брзината оди вака:

2Mb/s до 4GB
1Mb/s од 4 до 30GB
512Kb/s од 30GB до 50GB
256Kb/s над 50GB стигнав до 120GB и сеуште ми беше 256 за понатаму незнам инаку имам слушнато дека најмала е 128 ама од колку е незнам.

Upload лимит:

512Kb/s до 4GB
256Kb/s од 4GB до 12-13GB
128Kb/s над 12-13GB

Интранет пакети:

Нема, целиот сообраќај се смета како интернет.

Додатни пакети:

Се очекува да стават и телефонија која што ќе биде бесплатна на локално ниво во нивната мрежа (така барем најавија пред некое верме).

Со пакетот за физички лица се добиваат 3 IP и 1 e-mail адреса.
- Којашто јас од за мене непознати причини не ја добив ќе ја побарам ќе видам што ќе направам.

За CableTel незнам сајтот не им е баш функционален кажете ако знаете нешто повеќе.

HaKeRcE

All Rights Reserved ®
Член од
3 април 2007
Мислења
85
Поени од реакции
0
ту бре..баш добар уплоад ми треба :(:(:(

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
време беше да ја заживееме темава.....веќе два саата немаме кабелска телевизија во тафталиџе 2 ..се јавувам да прашам и тој целиот во прашалници се зачуди.....немаат никаков мониторинг.....срамота..вика ќе провериме и ќе ви јавиме .....????????....ај да видам

Kajgana Shop

На врв Bottom