A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Доста ги фалев сега и јас ќе почнам со анти-кампањата :mad:
Ова навистина претераа потпишав договор пред 15 дена и рекоа дека опремата ќе ја инстлираат за рок од 5-7 дена, МАЈ АС.
сега кога и да ги контактирам ми викаат дека многу се презафатени дека имаат многу нови приклучоци и дека НЕМАЛЕ ресивери и дека кај и да е требало да стигнат (тоа кај и да е е веќе 8 дена) сешто... е ова е многу несериозно и непрофесионално од нивна страна... немам коментар...
Можеш одма да го раскинеш договорот, ако во него пишува дека ќе ти биде доставена опремата во рок од 5-7 дена, а не го почитуваат тоа.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.495
Значи нетов кине последниве 2/3 недели! :vozbud:

Само да не го урочам :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.495
Не мери со Скопје, пробај со Берлин како мене :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.495
Да нетот е топ у последно време, 24/7 фул спид или барем 7/10 вадам најмалце :)

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883

8/200 сум претплатник. Шо е сеа ова? :D
Ај нека објасни некој како се прае спеед тестов :)
А ова пакетов што го спомнувате со ДДВ е 999 нели?? А за фиксениот телефон мора самиот да имаш фиксен и така да го уклучат и колку зборуваш толку плаќаш... така? бидејќи немам користено фиксен одамна... :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ај нека објасни некој како се прае спеед тестов :)
А ова пакетов што го спомнувате со ДДВ е 999 нели?? А за фиксениот телефон мора самиот да имаш фиксен и така да го уклучат и колку зборуваш толку плаќаш... така? бидејќи немам користено фиксен одамна... :)
ти пипуе горе... идеш speedtest.net ... него месецов со 2,4 kB/s симнувам.......НЕЗНАМ што е финтава..како да проверам колку имам потрошено?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
ти пипуе горе... идеш speedtest.net ... него месецов со 2,4 kB/s симнувам.......НЕЗНАМ што е финтава..како да проверам колку имам потрошено?
https://clients.cabletel.com.mk/clients/index.php Ке влезеш на оваа страница ке си пишеш јусернејм и пасс што ти ги дале они и ке си провериш колку си потрошил.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.495
Рестартирај го рутерот/модемот неколку пати по ред со изгасен компјутер.

После тоа, уклучи го рутерот/модемот и запали го компјутерот и види која брзина ќе ја добиеш. Кој пакет го имаш? од каде симнуваш?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јас сабајле немав нет, фрки нешто. :)

Ама од 8-30 некаде до 10 немаше, е сега не знам дали и предтоа немало...

Иначе си случува да паѓа на рандом нетов, некогаш тоа ме сјебува ако играм онлајн да речеме. Најинтересно е што другарче кое исто е на Кејблтел, кога играме заедно и паднеме во исто време, се е паднато - web и in-game во играта, скајп конференцијата со другите...освен нели, ние еден со друг се глеаме на скајп и си збориме. Епско. :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Рестартирај го рутерот/модемот неколку пати по ред со изгасен компјутер.

После тоа, уклучи го рутерот/модемот и запали го компјутерот и види која брзина ќе ја добиеш. Кој пакет го имаш? од каде симнуваш?
Рестартирав рутер пак со 20-30 kB/s ...иначе бидејќи има трафо кај мене дома интернет не плаќам. а иначе си симнуам од замунда од ваму од наму..ама могу и до торентов да ми е, ама и јутуб не се полни незнам што е финтава..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.495
Епа чим не плаќаш, ќути си :)

Јас сум на 10/200 пакетот и интернетот лета во последно време, можеш да се увериш од горните скриншотови.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
На овој глупиов кејблтел, ако пример цело време си уклучен на модемот преку USB и сега сакаш/имаш потреба да се поврзеш преку лан кабел.... треба молба да им праќаш за да ти пуштат нет???

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.745
Поени од реакции
27.745
eeee псајсајд бе македонче... пресреќен си што го добиваш тоа за кое плаќаш? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom