A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Цел ден е катастрофа, нема кабелска можеби од 13:00 часот, а интернет има веќе околу 45 минути.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Цел ден е катастрофа, нема кабелска можеби од 13:00 часот, а интернет има веќе околу 45 минути.
Имаа проблем ама одма го решија, на терен беа.

П

Паган-др

Гостин
Таа картицата за у дигиталниот ресивер шо е сивиот, коа ќе ја стаам треба да ми покаже нешто? Пошо ја стаив, ништо не се деси, не знам дали ко шо треба сум ја стаил...

П

Паган-др

Гостин
Зар е можно, од коа ми го сменија стариот Моторола модем со Вебстар, поголем дилеј да има во отварањето на страни?

Г

Грејвдигер

Гостин
Автоматски се обновува договорот или мора да идеш да им кажеш?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.694
Автоматски се обновува договорот или мора да идеш да им кажеш?
Мене вчера ми заврши договорот и пред да направам нов договор ги прашав таму ми кажаа дека после завршување на договорот се продолжува на неопределено време така да немајте гајле од аспект дека ако не отидеш месец дена пред тоа или после тоа дека ке ве заглават уште година или две.

Сакав да прашам што дигитален приемник даваат за дигиталната телевизија со 120 канали + супер пакет бидејќи ова ми е прв договор со дигитална и не знам што ресивер даваат?

Г

Грејвдигер

Гостин
Мене вчера ми заврши договорот и пред да направам нов договор ги прашав таму ми кажаа дека после завршување на договорот се продолжува на неопределено време така да немајте гајле од аспект дека ако не отидеш месец дена пред тоа или после тоа дека ке ве заглават уште година или две.
Мхм, фала. Пошто ми се јавија дека при крај ми бил договорот, па ако сум сакал некој нов пакет да изберам да идам таму, имале некои нови понуди. Ама заборавив да прашам дали автоматски се обновува, а таман ми е пакетот што го користам и ме мрзи да идам докај нив. :)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Мхм, фала. Пошто ми се јавија дека при крај ми бил договорот, па ако сум сакал некој нов пакет да изберам да идам таму, имале некои нови понуди. Ама заборавив да прашам дали автоматски се обновува, а таман ми е пакетот што го користам и ме мрзи да идам докај нив. :)
И мене пакетот 8мбпс+фиксна ми е претаман...И сеа сум си неопределно..Башка сабајлево ми се јавија дали сакам да мигрирам на друг..Сеа засеа не, али наскоро на оној што е со 10мбпс нет и 120 канали со 250 бесплатни минути за 1099 ден...

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307

Сакав да прашам што дигитален приемник даваат за дигиталната телевизија со 120 канали + супер пакет бидејќи ова ми е прв договор со дигитална и не знам што ресивер даваат?
Би требало од новите хд да ти дадат

http://www.adbglobal.com/products/cable/cable-asia/adb-2840c.html

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Се е ОК само треба WIFI модеми да има во пакетите мислам цел свет користи вифи така да ова им е голем минус.

Член од
13 март 2012
Мислења
478
Поени од реакции
128
Даваат бесплатни WiFi рутери...
Првпат ова од тебе го дознавам.Јас имам и одено они викаат дека немаат вифи рутер така да ме интересира дали ти имаш земено или онака само коментираш:)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Првпат ова од тебе го дознавам.Јас имам и одено они викаат дека немаат вифи рутер така да ме интересира дали ти имаш земено или онака само коментираш:)
на другар ми кој го зема пакетот од 10мбпс со кабелска (дтв120) и телефонија (пакетот шо сеа е 1099 ден) му дадоа еден кинески рутер...Али битно Wireless-N е :)

Kajgana Shop

На врв Bottom