A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
ЈАс сум на профи пакетот и сега ќе ми намалуваат брзина ако надминам лимит.А проблемот е што овој пакет има неограничен трансфер.А никогаш не сум ја ни имала брзината што ми следува според склучениот договор.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Брзина и трансфер се два различни поими.

Сакаш да ти дадам јас dial-up пристап со неограничен даунлоад,без претплата? :)

Fair usage policy,само глупо е што тие што повеќе плаќаат,сеа помалце добиваат :(

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Да ама тоа било поради причини кои искрено мене ми се многу безвезе.Некои си симнувале филмчиња ги режеле и ги продавале и си остварувале профит.БАрем мене така ми кажаа.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не мора да е за профит.
Јас планирам за мојата колекција да си ги симињам.
Ако им е тоа официјална изјава,тешки кретени се значи :(

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
И јас си симнувам филмчиња за мене ама ова ми го кажа нивен човек.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
И јас си симнувам филмчиња за мене ама ова ми го кажа нивен човек.

Не се они адвокати на РИА па да кажуваат кој што си прави ,секој има право на симнување а тоа дали можат да дадат услуга и квалитетна брзина на сите тоа е друга работа.

Они сакаат поише пари а корисниците побрз и неограничен Интернет најди НЗС од тие две работи и ќе видиш кој е во право.

1400 ден way beyond any macedonian citizen income revenue,

Јас сега засега не користам дома само на работа АДСЛ пакет и сосема е доволен.

Член од
6 април 2008
Мислења
10
Поени од реакции
0
Дали тие 5GB вклучени во пакетот се download+upload или само download бидејки гледам во Телекабел се тарифира само download, додека за брзината го зимаат вкупниот сообракај. Како е во Кејблтел?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Дали тие 5GB вклучени во пакетот се download+upload или само download бидејки гледам во Телекабел се тарифира само download, додека за брзината го зимаат вкупниот сообракај. Како е во Кејблтел?
Во Кејбтел ти тарифираат и download i upload.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Само Download , Upload е неограничен . Него приметив дека на пакетов со 5ГБ на speedtest.net крева резултати до 3200 Кбпс што е трипати повеќе одколку што треба , а на неограничен даунлоуд крева толку колку што треба :toe:Така да се мислам дали ми се исплати на неограничен да бидам :) ...

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.184
Поени од реакции
3.513
ja imam 1.5 kb/s download so kolku treba da simnuvam?

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Со одприлика 120 Кбпс :)

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Тапа бил нетов, како што слушам од другари.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Jас незнам по каков календар работат тие ама најверојатно различен од мојот.Кај мене е веќе 3 Мај ама брзината ми е како да е сеуште Април.
Сигурно ќе се вратат од продолжен викенд па ќе ме убрзат пак зошто е крајно не одговорно однесување е ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom