А1 Македонија

Дечки има некој што користи пакет A1 Combo Box Go 2 интернет за викендица?
Ме интересира од аспект на стабилност и брзина на нетот.

Combo box, proveri na mobilen kako e brzinata i signal so Lte... Modem/ruterot sto go davaat e onaka nisto posebno za wi-fi/blisku do nego e se ok, brzina ke imas 20/1mbps...
za pocetok probaj si povejke testovi na speedtest na mobilen...

Јас имам, го користам во Охрид. Брзината никогаш не е 20/1, поголем дел од времето е некаде 16/0,7 а на моменти ептен знае да успори, еве на пример моментално ми вади ваков катастрофален резултат:
1658352468088.png

Па после 5 минути ваков:

1658352654073.png

Значи варира, ама никогаш не снемува целосно, секогаш си онлајн така да од тој аспект е ОК. Колку за да имаш нет за во викендица или на краток престој негде врши работа.

Јас имам, го користам во Охрид. Брзината никогаш не е 20/1, поголем дел од времето е некаде 16/0,7 а на моменти ептен знае да успори, еве на пример моментално ми вади ваков катастрофален резултат:
Прегледај го приврзокот 339181

Па после 5 минути ваков:

Прегледај го приврзокот 339182

Значи варира, ама никогаш не снемува целосно, секогаш си онлајн така да од тој аспект е ОК. Колку за да имаш нет за во викендица или на краток престој негде врши работа.
Internetot e top, na mobilen vadi 250/50 bez problem ama idiotite isto kako i Telekom go imaat ograniceno na 15/1 i toj se gushi da ne ja nadmine brzinata. Telekom ti dava opcija internetot da go zemes preku 4G mreza, ama brzinata e 15/1. Ocekuvav so novive frekvencii da go smenat ova ama uste nisto...

Primer Bugarija...

Primer Hrvatska

Internetot e top, na mobilen vadi 250/50 bez problem ama idiotite isto kako i Telekom go imaat ograniceno na 15/1 i toj se gushi da ne ja nadmine brzinata. Telekom ti dava opcija internetot da go zemes preku 4G mreza, ama brzinata e 15/1. Ocekuvav so novive frekvencii da go smenat ova ama uste nisto...

Primer Bugarija...

Primer Hrvatska

Не е 5G ова, стар ZTE рутер е и брзината не е сменета односно е теоретски 20/1 уште кога го воведоа, во времето кога беа VIP. Плус најголемиот пакет е сеуште 100 GB за 30 дена што во денешно време е малку.
Нашиве тука имаат монопол и не се замараат многу со нови понуди и пакети, си тераат вака и тоа е тоа.

Не е 5G ова, стар ZTE рутер е и брзината не е сменета односно е теоретски 20/1 уште кога го воведоа, во времето кога беа VIP. Плус најголемиот пакет е сеуште 100 GB за 30 дена што во денешно време е малку.
Нашиве тука имаат монопол и не се замараат многу со нови понуди и пакети, си тераат вака и тоа е тоа.
od start e ogranicen na taa max brzina, ruterot si poddrzuva

Ако имаш мрежа на телефон, ќе имаш и на Combo box - от. Најстабилен е ако имаш оптичка видливост со базната станица.

Eeej da ne ti se veruva, jas se mislam deka telekom ne nudat 4G osven ako nemas moznost nitu za bakar nitu za optika i
toa da dojdat ekipa da proverat dali imas moznost.

Eeej da ne ti se veruva, jas se mislam deka telekom ne nudat 4G osven ako nemas moznost nitu za bakar nitu za optika i
toa da dojdat ekipa da proverat dali imas moznost.
Ne. Mozes da pobaras 4G ruter... Ima dve opcii. Ako imas bakar, mozes da zemes hibriden ruter koj raboti na bakar + nadopolnuva brzina od 4G mrezata, a mozes i samo 4G.Vo sekoj slucaj dvete opcii se 100 pati bolje od bakar.

Ne. Mozes da pobaras 4G ruter... Ima dve opcii. Ako imas bakar, mozes da zemes hibriden ruter koj raboti na bakar + nadopolnuva brzina od 4G mrezata, a mozes i samo 4G.Vo sekoj slucaj dvete opcii se 100 pati bolje od bakar.
Jas i pisav a im se imam i javuvano ne mi gi kazuvaat paketite za bezicniot dali e ogranicen soobrakajot kako na A1 i mi rekoa samo dokolku nema moznost za bakar moze 4G, tie vrabotenite izgubeni se

Sto znaci toa 3GB internet Zapaden Balkan? Koi drzavi spagat ovde Srbija, Crna Gora?

Дечки дали имате прекини овие денови во интернет и телевизија ?
За подрачје на Битола прашувам. Како да доаѓа во бранови , има па нема во кратки интервали. Побарав екипа да дојди , викаат нема потреба се е во ред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom