А1 Македонија

Има некој искуство со приговор?
На предпрошлата сметка ми стигна дека сум пратил 77 пораки, што е теоретски немогуче, имам SMS Counter и вика дек сум пратил 35-6 пораки, не се сеќавам точно. Исто така, сум вртел во ФРАНЦИЈА, со времетраење од една минута.

Напишав приговор, секако дека ми го одбија, се вадат на тоа дека немаат физички увид на користењето на мојот мобилен телефон. Што е точно, НО, НИТ СУМ ВРТЕЛ НИТ СУМ ДАВАЛ НА ДРУГИ ДА ВРТАТ.

Е сеа, станува интересно. Наредната сметка, три повици во Франција и еден во РУСИЈА.
МА НЕМОЈ ДА МЕ ЈЕБЕШ. Пишав пак приговор, па ќе видиме сеа на што ќе се вадат, маме им ебам оросписко.

На предпрошлата сметка ми стигна дека сум пратил 77 пораки, што е теоретски немогуче, имам SMS Counter и вика дек сум пратил 35-6 пораки, не се сеќавам точно. Исто така, сум вртел во ФРАНЦИЈА, со времетраење од една минута.

Напишав приговор, секако дека ми го одбија, се вадат на тоа дека немаат физички увид на користењето на мојот мобилен телефон. Што е точно, НО, НИТ СУМ ВРТЕЛ НИТ СУМ ДАВАЛ НА ДРУГИ ДА ВРТАТ.

Е сеа, станува интересно. Наредната сметка, три повици во Франција и еден во РУСИЈА.
МА НЕМОЈ ДА МЕ ЈЕБЕШ. Пишав пак приговор, па ќе видиме сеа на што ќе се вадат, маме им ебам оросписко.

Жали се во АЕК http://www.aec.mk/

На предпрошлата сметка ми стигна дека сум пратил 77 пораки, што е теоретски немогуче, имам SMS Counter и вика дек сум пратил 35-6 пораки, не се сеќавам точно.
Може си пратил 35-6 пораки.. ама нели една порака е 150 карактери или колку е нз, не пишувам пораки. е сега ако прекорачиш тоа веќе се рачуна како 2 пораки и може твојот каунтер ги брои како една.

Може си пратил 35-6 пораки.. ама нели една порака е 150 карактери или колку е нз, не пишувам пораки. е сега ако прекорачиш тоа веќе се рачуна како 2 пораки и може твојот каунтер ги брои како една.

Не не не, нема шанси, пораките ми се кратки, избегавам да праќам долги пораки, боље ќе се јавам. Ќе видам шо ќе кажат на вториов приговор па ќе се жалам у АЕК на крај краева...

Веќе една недела добивам одговор од типот: проблемот е пријавен, очекувајте наскоро да ве контактираме, се работи на вашиот проблем блабла. 10 меилови им пратив и уште сум на почетокот. Проблемот е што за неверојатно кратко време нивниот бројач ми покажа дека сум ги потрошил 100те мб што ги имам во претплатата. Океј, ајде нека е така, имав потреба од интернет за гпс и активирав пакет (250 мб за 130 денари). После 3-4 денови од активирањето ми стигна порака дека сум го искористил целиот сообраќај. Ми падна доста чудно затоа што од тогаш па наваму нонстоп користев интернет преку вифи. Проверив на e-bill и видов дека имам потрошени 195/350 мегабајти, што значи од новите 250 сум потрошил само 95. Неколку пати им пишувам и се обидувам да им докажам дека неможам да го искористам останатиот сообраќај од проста причина што брзината ми е намалена на 20тина кбпс. Уште 3 денови изминува и овој месец, а со тоа ќе ми пропаднат и парите и мегабајтите. Дали знае некој што друго освен меил треба да направам, каде се' да се обратам ?

Не не не, нема шанси, пораките ми се кратки, избегавам да праќам долги пораки, боље ќе се јавам. Ќе видам шо ќе кажат на вториов приговор па ќе се жалам у АЕК на крај краева...

Напрај си синхронизација со нивниот бројач (ebill), види колку пораки и во колку часот и на кој имаш пишувано.

Пробај во салон... ама тамо дефинитивно ќе наидеш на некоја неписмена. Јави се во АЕК како последна опција :)

Абе каков салон, тие таму незнаеја да пуштат клип (реклама) од усб кога беше промоцијата за Blade3, тие ќе ми објаснуваат зошто ова се случило :D
Не е за 130те денари, ама веќе кога сум ги платил, очекувам барем да го искористам тоа што сум платил (брзината не им е најсјајна ама тоа не е темата). Каков им е тој софтвер што на 2/3 искористен сообраќај праќа извештај дека вусшност целиот е потрошен. Една недела неможат ваков смешен проблем да решат, не па нешто посериозно да им се случи со системите...
Ако не го средат до петок, ќе барам или да ми одбијат од сметката или наредниот месец да ми активираат ист таков пакет, ако не, тогаш АЕК ќе биде последна опција.

Абе каков салон, тие таму незнаеја да пуштат клип (реклама) од усб кога беше промоцијата за Blade3, тие ќе ми објаснуваат зошто ова се случило :D
Не е за 130те денари, ама веќе кога сум ги платил, очекувам барем да го искористам тоа што сум платил (брзината не им е најсјајна ама тоа не е темата). Каков им е тој софтвер што на 2/3 искористен сообраќај праќа извештај дека вусшност целиот е потрошен. Една недела неможат ваков смешен проблем да решат, не па нешто посериозно да им се случи со системите...
Ако не го средат до петок, ќе барам или да ми одбијат од сметката или наредниот месец да ми активираат ист таков пакет, ако не, тогаш АЕК ќе биде последна опција.
Јас сум на претплата и имам 100мб нет.. и на онлајн сметката, и на каунтерот од телефонот имам 90мб потрошено, а ми стигна порака дека сум го искористил 100%. ама ај што ќе им праеш...

Проверуам вчера онлајн сметка...30-40 ден, нз колку беше... што сум пишувал пораки. Проверувам денеска, поточно сега, 400 ден !!! и тоа ми наплаќало за повици од пред 10-тина дена. Е СЕГА СТВАРНО ЈА ПРЕТЕРААА !

i sekoj sto e vraboten vo MVR i vo ARM imase pravo da zeme po 4 brojcinja (post pejt) i nekoj tel za 0 den so idat so post pejt

i sekoj sto e vraboten vo MVR i vo ARM imase pravo da zeme po 4 brojcinja (post pejt) i nekoj tel za 0 den so idat so post pejt
Заврши одамна тој филм. И тоа беше во T-mobile
Не шири дезинформации!
--- надополнето: 4 јуни 2013 во 16:07 ---

Е па ќе ве мотаат како сакаат кога не ви се доплаќа за детална сметка.

Е па ќе ве мотаат како сакаат кога не ви се доплаќа за детална сметка.
Не треба ништо да се доплаќа, кој те лаже тоа?
https://www.vip.mk/ebill/
се логираш со ацц и имаш детален и пол преглед на сметката.
Untitled.png * Цензурирано е поради очигледни причини.

Не треба ништо да се доплаќа, кој те лаже тоа?
https://www.vip.mk/ebill/
се логираш со ацц и имаш детален и пол преглед на сметката.
Прегледај го приврзокот 65359 * Цензурирано е поради очигледни причини.
Испечати ги сметките и пиши приговор до аек,ако има дека си вртел во Франција и Русија не знам како ќе го докажеш спротивното.
Јас со било каков телефон,секогаш кога ќе отидам во некои делови на Бутел,Чаир,Визбегово мрежата е на првата црта а од Вип ми стигнува порака пријатно патување и престој во Косово.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom