А1 Македонија

Како е телевизијата од А1? Во смисла на квалитет на слика и сигнал? Дали е преку посебен кабел или оди преку интернетот, па ако нема интернет нема ни тв...?

Како е телевизијата од А1? Во смисла на квалитет на слика и сигнал? Дали е преку посебен кабел или оди преку интернетот, па ако нема интернет нема ни тв...?
Зависи што технологија, дали е оптика, што ресивер уред и така натаму.

За оптички даваат ресивери со платформа XploreTV. Телевизијата преку интернет иде како на Телеком што е.

Сликата е супер на оптика и се зависи од канал до канал. Некој канали се SD некој се HD. Јас предходно бев на Телеком АDSL со MaxTV и сега на А1 со оптика и XploreTV приметувам квалитетот како да е доста подобра на каналите со HD или мене ми се чини така.
Не можам да споредам со оптика на Телеком и MagentaTV зошто сум немал.

Мене ми дадоа Kaon ресивер за во дневна, два Аndroid box ZTE за во собите. Android боксот ми работи бежично бидејќи си има опција за Wi Fi.

Рутер ми дадоа еден бел ZTE со четири антени на него модел нешто zte zxhn f6600p. Плус уште еден веројатно е за појачување сигнал Nokia wifi beacon 2 (во форма цилиндар е ) ама не го вклучив затоа што со еден рутер сигналот е добар и фаќа добро до собите. Некогаш ќе пробам и него да го уклучам.

Последно уредено:
Vo Prilep denes cel den vaka .......
dodeka opravija si vikam konecno i pak 0

Attachments

• Screenshot_2025-10-11-00-17-54-759_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2025-10-11-00-17-54-759_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    116,3 KB · Прегледи: 7

Attachments

• Screenshot_20251016-214405.Speedtest.png
    Screenshot_20251016-214405.Speedtest.png
    233,9 KB · Прегледи: 12
  • Screenshot_20251016-224012.Speedtest.png
    Screenshot_20251016-224012.Speedtest.png
    235,8 KB · Прегледи: 8
Последно уредено:
Моментално резултат А1 5G
11178315204.png

Последно уредено:
Денешен тест Тетово.Часот не е точен во тестов не знам зошто е така. Тестирано 12:00 часот врнежливо време. Дали времето има улога во брзината и тоа не знам.
11180395625.png

Автоматски споено мислење:

Тест домашен интернет оптика на Wi Fi. Не ми е јасно зошто Speedtest секогаш не дава точни информации која е мрежата, часот и друго. Покрај А1 ми пишува и Teлекабел исто и горе 5G e друго.
11180405137.png

Последно уредено:
Денешен тест Тетово.Часот не е точен во тестов не знам зошто е така. Тестирано 12:00 часот врнежливо време. Дали времето има улога во брзината и тоа не знам.
11180395625.png

Автоматски споено мислење:

Тест домашен интернет оптика на Wi Fi. Не ми е јасно зошто Speedtest секогаш не дава точни информации која е мрежата, часот и друго. Покрај А1 ми пишува и Teлекабел исто и горе 5G e друго.
11180405137.png
Оваа состојба со домашниот интернетот на А1 сега е поради тоа што делеа многу во брзината кај оптичкиот интернет, Телекабел беа подобри во брзината.

Оваа состојба со домашниот интернетот на А1 сега е поради тоа што делеа многу во брзината кај оптичкиот интернет, Телекабел беа подобри во брзината.
A предходно колку било брзината?

Eве предходно со ADSL како ми беше на Телеком

1000013988.jpg

Последните неколку месеци на Телеком ADSL беше ужас кога ќе пробав некој веб сајтови да отворам не ги отвараше па мораш да префрлиш на мобилниот интернет за да отвори. На EVN сајтот за плаќање често знаеше да не го отвара.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom