А1 Македонија

А ти нудат некои промоции? Ти се јавуваат агенти?

Isto i kaj mene...Soprugata e na tarifa od ONE a doma netot i televizijata mi se uste pred Blizoo kako se vikaa porano.Nikoj ne se javuva mameto nivno lopovsko da ponudi nesto asalno ili nekoja promocija.Rekov slabo konkurencija ili utre gi menjam.

И јас бев на ONE неколку години кога беше актуелен пакетот Select 100 минути за 100 денари и го држев се додека не се појави Lycamobile за после тоа да го префрлам бројот таму.

А ти нудат некои промоции? Ти се јавуваат агенти?
да, кога се ребрендираа од ОНЕ во ВИП нудеа скоро секоја недела,
дури еден период пробаа да ми се закануваат дека ако не преминам на некоја од новите тарифи и да склучам нов договор на 24 мес. (со нормално полоши услови замене) ќе ми го прекинеле договорот и ќе ми ги прекинеле услугите,
кога и тоа не помина кај мене ме баталија и еве до ден денес си го користиме со сопругата тарифниот модел селект кој ни овозможува секој месец да активирам/деактивирам услуги според потребата.

а и така ќе биде се додека можам, ако ме присилуваат да сменам тарифа ќе сменам оператор, ама под уцената не потпаѓам.

Posledno ke im bide toa ...100%
Само што дадоа во понуда гигабитна брзина на Фттх за Л пакет нет.
Брат, Гигабитна брзина за тие пари нема никаде да најдеш, на ниту еден оператор.

Брат, Гигабитна брзина за тие пари нема никаде да најдеш, на ниту еден оператор.
Druze nudat nesto sto ne mozat da go ovozmozat na 95% od naselenieto na drzavata, taka da ova e promarsena rabota....

Isto i kaj mene...Soprugata e na tarifa od ONE a doma netot i televizijata mi se uste pred Blizoo kako se vikaa porano.Nikoj ne se javuva mameto nivno lopovsko da ponudi nesto asalno ili nekoja promocija.Rekov slabo konkurencija ili utre gi menjam.
Прашај ги за комбо пакет да ги споиш услугите, интернет +телевизија + тарифата што ја користите од порано за да ви дадат некој попуст. Пример: интернет 500 денари со брзина 100/10, телевизија М 400 денари со можност за избор на 2 бесплатни пакети и мобилната во зависност од претплатата. Побарај да ти понудат нешто вака, ако не ти одговара слободно префрли се на било кој оператор, ама пази само ако има оптика во друг случај никако да не ја менуваш кабловската.
Ако ја зголемат покриеноста на 90% тогаш да пуштаат промоција, а не вака во тие градови кај што ја нудат таму само и тоа се опфатени неколку градови од сите 10. 1/1Gbps имаш и на М интернет пакетот и можиш само интернет да земиш за 799 денари. За жалење сме ние како држава реално, кај нас ништо правилно не функционира. До сега барем поголемиот дел од државава требаше со оптика покриен и сите оператори да приклучуваат од таа оптика т.е. заедничка инвестиција на една оптика која ќе си ја делат потоа.

Прашај ги за комбо пакет да ги споиш услугите, интернет +телевизија + тарифата што ја користите од порано за да ви дадат некој попуст. Пример: интернет 500 денари со брзина 100/10, телевизија М 400 денари со можност за избор на 2 бесплатни пакети и мобилната во зависност од претплатата. Побарај да ти понудат нешто вака, ако не ти одговара слободно префрли се на било кој оператор, ама пази само ако има оптика во друг случај никако да не ја менуваш кабловската.

Ако ја зголемат покриеноста на 90% тогаш да пуштаат промоција, а не вака во тие градови кај што ја нудат таму само и тоа се опфатени неколку градови од сите 10. 1/1Gbps имаш и на М интернет пакетот и можиш само интернет да земиш за 799 денари. За жалење сме ние како држава реално, кај нас ништо правилно не функционира. До сега барем поголемиот дел од државава требаше со оптика покриен и сите оператори да приклучуваат од таа оптика т.е. заедничка инвестиција на една оптика која ќе си ја делат потоа.

Gi razgledav site opcii i za kombo i so tie nivni popusti ako naracas online bla bla i pak gjabe ispagja poskapo nego sega sto plakam posebno.Samo bi dobil 100mb brzina koja realno ni malku ne mi igra uloga za da zaglavam 2 god da potpisuvam dogovor so niv.Im potencirav milion pati vikam korisnik sum vas poveke od 10 godini i nisto ne nudite sto bi me nateralo da potpisam 2 god,mi vikaat toa e gospodine nema nisto drugo.Ke si ostanam mesec za mesec so ogled deka i konkurencijata (Telekom) nisto poeftino ne nudi.

Друже не ми треба 1гб интернет брзина за истите пари туку за 30 до 50мб брзина интернет да ми дадат пониска месечна претплата за 20 до 30% од сегашниве цени така да се додека не пуштат таква понуда која мене ми одговара нов договор не им потпишувам туку си останувам со најевтиниот пакет.

Друже не ми треба 1гб интернет брзина за истите пари туку за 30 до 50мб брзина интернет да ми дадат пониска месечна претплата за 20 до 30% од сегашниве цени така да се додека не пуштат таква понуда која мене ми одговара нов договор не им потпишувам туку си останувам со најевтиниот пакет.
I jas sum za podrska na ovoj post koj e tocen od prva do posledna bukva.!
Ama duopolot si go pravi svoeto, Aek da ne dozvolese spojuvajne One i Vip nemase da stasame do tuka.!!!

Јас мислам дека во денешно време, а и наредните 5 години, за домашна употреба (две ИП линии и сурфање) доволни се 50 мегабита СТАБИЛЕН интернет.
nad 50/50 stabilen e dovolen za sekakva rabota, mnogu rabotat od doma, neka ima ponuda za site..
Автоматски споено мислење:

Јас мислам дека во денешно време, а и наредните 5 години, за домашна употреба (две ИП линии и сурфање) доволни се 50 мегабита СТАБИЛЕН интернет.
nad 50/50 stabilen e dovolen za sekakva rabota, mnogu rabotat od doma, neka ima ponuda za site..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom