А1 Македонија

дали е со договор на 24м? Мене еднашна 1234 ми викаат ако земеш сим и сакаш 20% имаш договорна обврска а после у салон кога бев ми рекоа нема договор ама мора онлине. Дали некој може да им пише негде да се провери? Сакам и ја дасменам. Сакав на фб да прашам ама од славчо нема спас
Автоматски споено мислење:

Заборавив да спомнам зборам за sim only опциите без телефон
Sim only i kaj mene ke bidi (ama so dogovor)ama ke odi na tekovno kombo, odnosno novaS za 539mkd,
6m,pominaja ostanuva uste 18m,od dogovorot na istiot samo od nova XS pokacuvame na S, -20% ,promena vo povisoka mozelo sekogas a na poniska posle 12m,od 24m, potpisaniot dogovor....samo ovie od 1234 ne znaat da se dogovorat vikaat online na eshop, tie vikaat vo salon,uste ne znaat sto/kako. Utre od 09h,ke im se zapnam povejkee....

Денес поднесов барање за онлајн обнова сеуште немам промена на тарифата за да ви потврдам дека можи,мене бројчето ( sim only)
ми е поврзано со комбо пакет
Bez dogovor si na cena:359/639/799/879
So dogovor24m samo so sim si na ceni;
309/539/599/629mkd.

Sim only i kaj mene ke bidi (ama so dogovor)ama ke odi na tekovno kombo, odnosno novaS za 539mkd,
6m,pominaja ostanuva uste 18m,od dogovorot na istiot samo od nova XS pokacuvame na S, -20% ,promena vo povisoka mozelo sekogas a na poniska posle 12m,od 24m, potpisaniot dogovor....samo ovie od 1234 ne znaat da se dogovorat vikaat online na eshop, tie vikaat vo salon,uste ne znaat sto/kako. Utre od 09h,ke im se zapnam povejkee....

Bez dogovor si na cena:359/639/799/879
So dogovor24m samo so sim si na ceni;
309/539/599/629mkd.

пази ја реченицата:

Актуелната промоција со зголемен интернет сообраќај важи и за соодветните тарифни модели само со SIM-картичка, со потпишување на договор со времетраење од 24 месеци.

Многу двосмислено

пази ја реченицата:

Актуелната промоција со зголемен интернет сообраќај важи и за соодветните тарифни модели само со SIM-картичка, со потпишување на договор со времетраење од 24 месеци.

Многу двосмислено
Знам ама и порано имаат така правено за С тарифата ако имаат промоција со зголемен интернет да мора на 24 месеци да биде договорот ама само за С беше тогаш.
Ќе пишам кога ќе ми ја сменат тарифата

пази ја реченицата:

Многу двосмислено
Знам ама и порано имаат така правено за С тарифата ако имаат промоција со зголемен интернет да мора на 24 месеци да биде договорот ама само за С беше тогаш.
Ќе пишам кога ќе ми ја сменат тарифата дали сеуште сум на неопределено

пази ја реченицата:

Многу двосмислено
Da dvosmisleno, ama jas i vaka i taka ke odam na 24m, poradi -100mkd na komboM

Da dvosmisleno, ama jas i vaka i taka ke odam na 24m, poradi -100mkd na komboM
Samo za obnova i nova linija onLine cena i popust....nebitno dali vo kombo ili samostojno.....
Kaj mene od Xs vo S ne mozi/odnosno mozi na redovna cena,nema popust bidejki veke bil obnoven ....
(Vo prevod nisto) ....

Samo za obnova i nova linija onLine cena i popust....nebitno dali vo kombo ili samostojno.....
Kaj mene od Xs vo S ne mozi/odnosno mozi na redovna cena,nema popust bidejki veke bil obnoven ....
(Vo prevod nisto) ....
Дали само сим или во комбо не битно, ако немаш договор потпишано на 2 години за таа тарифа на тој број можеш да ја преместиш во секое време во спротивно ќе чекаш да дојди обнова на договор и да менуваш за подобра тарифа. Така за секој договор што го потпишуваме мора да го испочитуваш и да чекаш да заврши за да го остајш на неопределно, да го обновиш или да го прекиниш.

Важи ли за обнова на договор само со тв и интернет или мора и мобилна линија да има?

Дали само сим или во комбо не битно, ако немаш договор потпишано на 2 години за таа тарифа на тој број можеш да ја преместиш во секое време во спротивно ќе чекаш да дојди обнова на договор и да менуваш за подобра тарифа. Така за секој договор што го потпишуваме мора да го испочитуваш и да чекаш да заврши за да го остајш на неопределно, да го обновиш или да го прекиниш.
Ke go prodolzam/promenam od xs vo S,vo povisoka rekoja moze sekogas i ke sigi koristis od novata tarifa benificiite 60+50gb povici i sms.....
Sega vikaat ne mozi samo nov br, ili isminat stasan za obnova

Поднесов и јас онлајн за промена на тарифа ама изгледа викенд не го работат.
Друга ствар, последните неколку пати кога патував приметив во роамимг телефонот надвор од МК не се закачува автоматски на роаминг мрежа, морам рачно да бирам. Дали е ова нормално? Не беше вака порано си работеше нормално автоматски си бираше сам

Поднесов и јас онлајн за промена на тарифа ама изгледа викенд не го работат.
Друга ствар, последните неколку пати кога патував приметив во роамимг телефонот надвор од МК не се закачува автоматски на роаминг мрежа, морам рачно да бирам. Дали е ова нормално? Не беше вака порано си работеше нормално автоматски си бираше сам
Kaj mene ne sakaat da promenat tarifa na novite ceni -20% ,promena mozi ama na redovna cena...taka ne fala....
Od noseckiot broj na kombo to Zameniv 50gb od seff za 10 vo eu roaming, pa ke vidam 2/3dena grcija na vodafone kako ke odi.....

Attachments

• Screenshot_2023-06-24-12-21-43-513_com.vipmk.ecare.jpg
    Screenshot_2023-06-24-12-21-43-513_com.vipmk.ecare.jpg
    363,4 KB · Прегледи: 29
Kaj mene ne sakaat da promenat tarifa na novite ceni -20% ,promena mozi ama na redovna cena...taka ne fala....
Od noseckiot broj na kombo to Zameniv 50gb od seff za 10 vo eu roaming, pa ke vidam 2/3dena grcija na vodafone kako ke odi.....

преку веб проба така?
Ајде баш кога ќе идеш грција види дали телефонот автоматски ќе ти се префрли на грчка мрежа

преку веб проба така?
Ајде баш кога ќе идеш грција види дали телефонот автоматски ќе ти се префрли на грчка мрежа
da prekuu web probav....ne mozi
Od 1234, vikaat pominuvas granica ili duri cekas najubavo manuelno na vodafone,za da ne se prefrla na drugi te 2 mrezi.... Bidejki preku drugite nemas data, samo na vodafone

Последно уредено:
So A1,povtorno ista pesna vo Prilep den cini den 2mbps,
Testovite se od a1 i lyca sim do isti serveri tel,eden pokraj drug....
Sakav sporedbeno,pomisliv pak deka Lyca dupcat nesto...ama dupaclakot e od A1.!!!

Attachments

• IMG-2f28add3c9c0d8a753568a6e67e020bc-V.png
    IMG-2f28add3c9c0d8a753568a6e67e020bc-V.png
    82,3 KB · Прегледи: 16
  • Screenshot_2023-06-24-15-57-36-195_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    Screenshot_2023-06-24-15-57-36-195_org.zwanoo.android.speedtest.jpg
    255,1 KB · Прегледи: 16
I vo Bitola bavno e denes sigurno nekoj regionalen problem

Attachments

• Screenshot_20230624-162519.png
    Screenshot_20230624-162519.png
    240,4 KB · Прегледи: 12