А1 Македонија

Колку трошите просек месечно интернет на телефон? Мислам за нормална употреба, а не да биде телефонот хотспот и да симнувам филмови на лаптоп.
Зависи, јас лично имам трошено 10GB, 5GB и 2GB и според користењето најмногу сум постигнал успех со 5GB цел месец и сега со 2GB со користење на wifi ќе успеам уште малку да ги истрошам. Имам трошено и од неограничениот интернет за социјални мрежи и негде потрошив во 30 дена околу 28GB за социјалните мрежи и тоа со послаб сигнал заради модернизацијата на мрежата.
Имаш различни пакети според потребите кои ги имаш за користење само треба правилен план да си одбереш за цел месец да успееш да го изгураш. Поради огромниот број на податоци кои се користат за работа и за одмор сега имаш 2 понуди од А1:
За 299 денари 100GB интернет/30 дена
За 249 денари преку мојот а1 апликацијата неограничено се (неограничен интернет за социјалните мрежи) и 5GB дополнителен интернет
Во постпејд имаш различни пакети со онлајн попуст од 20%.

Дали имате информации дали и кога отприлика А1 би дал повторно попуст на Combo сличен на оној новогодишниот?

Оваа им е добра, со 20% попуст на претплатата. Штета што договорот ми завршва септември.

Dobra rabota e na kombo sim, bilo koja S/M top cena mn, soobrajkaj, ama posledni 3 meseci mn, losa mreza
Да не имаш некој колега или роднина што користи телеком па да споделиш инфо околу нивната мрежа нешто?
Навистина имаат уште работа од А1 на мрежата дури ја досредат како што треба и да се надеваме на поголема покриеност и подобри услуги.
@MALINOV.A сподели повеќе инфо околу мрежата на телеком, каква е на планина и дали си имал снемувано мрежа како што на А1 понекогаш снемува? Ептен премногу ако ми е за работата можеби ќе земам бројче припејд од телеком или телекабел нешто под услов само ако ми треба ептен за работа.

Dobra rabota e na kombo sim, bilo koja S/M top cena mn, soobrajkaj, ama posledni 3 meseci mn, losa mreza
A1 nova M sim, za 599, 150gb,net sef so razmena, povici/poraki.....ne veruvam skoro za pomalce od 10€ da pusti nekoj vakva opcija, a Kombo M
Optika100/100 docsis 100/10 i tv doma 2x resiver 899mkd i 2x 599 mobilna=2097mkd
Автоматски споено мислење:

Да не имаш некој колега или роднина што користи телеком па да споделиш инфо околу нивната мрежа нешто?
Навистина имаат уште работа од А1 на мрежата дури ја досредат како што треба и да се надеваме на поголема покриеност и подобри услуги.
@MALINOV.A сподели повеќе инфо околу мрежата на телеком, каква е на планина и дали си имал снемувано мрежа како што на А1 понекогаш снемува? Ептен премногу ако ми е за работата можеби ќе земам бројче припејд од телеком или телекабел нешто под услов само ако ми треба ептен за работа.
Imam i kolega i drugar koj rabotea vo kabelska i se it,tehnicari na telekom se, vikaat pogolema stabilnist telekom od A1, a za telekabel vikaat e vo mn,raboti ogranicen ako ja koristi mrezata 294.01
Razlika A1/Telekom , procentualno naklonetost 55% telekom - 45% A1,za mrezata za uslugite i cenite e dikutabilno,Pelagonija i Prilep kade sto ima a1 mreza telekom e slab i obratno na dr,2 lokacii....

Последно уредено:
Jas koristam telekom, koristev telekabel, mrezata e ista normalno, e sega vo brzina e malku ogranicen telekabel ama ne e primetlivo za standardno koristenje.
Na telekom e super mrezata, eve naprimer tuka vo Kocani na Osogovo na A1 voopsto nema mreza, na Telekom ima super mreza.

Jas koristam telekom, koristev telekabel, mrezata e ista normalno, e sega vo brzina e malku ogranicen telekabel ama ne e primetlivo za standardno koristenje.
Na telekom e super mrezata, eve naprimer tuka vo Kocani na Osogovo na A1 voopsto nema mreza, na Telekom ima super mreza.
Jas imam takva situacija so telekom, kade sto se dvizam posiroka okolina i Mariovo telekom e slab, A1 ima 50~70mbps na dr,lokacija kaj mermeren kombinat ,a1 ima samo 2g, a telekom ima bazna mozebi i 5g da ima sega,ama site tie +300vraboteni samo telekom imaat....
Dodeka pak, A1 vo mariovo teraat so komboBox ,bidejki nema nikakov dr,internet....
Toj e kompromisot......

A1 nova M sim, za 599, 150gb,net sef so razmena, povici/poraki.....ne veruvam skoro za pomalce od 10€ da pusti nekoj vakva opcija, a Kombo M
Optika100/100 docsis 100/10 i tv doma 2x resiver 899mkd i 2x 599 mobilna=2097mkd

Imam i kolega i drugar koj rabotea vo kabelska i se it,tehnicari na telekom se, vikaat pogolema stabilnist telekom od A1, a za telekabel vikaat e vo mn,raboti ogranicen ako ja koristi mrezata 294.01
Razlika A1/Telekom , procentualno naklonetost 55% telekom - 45% A1,za mrezata za uslugite i cenite e dikutabilno,Pelagonija i Prilep kade sto ima a1 mreza telekom e slab i obratno na dr,2 lokacii....
И јас имам другари на телеком што се, знам дека се задоволни и тие што се на телеком знам дека имаат нешто Магента фамилијарно.
Ти благодарам на одговорот. Абе порано на место кај што немаше мрежа сега има ама на 3G мрежа само работи на пат ова, а од 4G ми преминуваше многу на Е и тоа ме иритираше кога ќе закочеше цел интернет. Ако ми зависи ептен работата ќе си земам еден број приватен за работа.

Ako na nekoj navistina ne mu trebaat sms ili ima iphone i koristi imessage, telekabel e super opcija.

Оваа им е добра, со 20% попуст на претплатата. Штета што договорот ми завршва септември.
Da ovaa e mozda najdobrata ponuda vo posledni 5 godini. Dogovorot se obnovuva 3 meseci porano, ili ako ti e uste 4-6 meseci - odi vo salon i pobaraj da ti odobrat PREDVREMENA OBNOVA. Obicno odgovaraat vo tekot na denot, otkako ke ti stigne sms deka e odobreno, odi na web i naracaj si od novata tarifa.

Na Mojot A1 app mozete da vidite do koga vi e dogovorot... Stisnete POVEKE (dole desno), pa MOJOT PROFIL, pa PODATOCI ZA USLUGA.

Screenshot_20230702_162141_Chrome.jpg

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom