А1 Македонија

Otprilika taka nekako....
Ми дава попуст од мочани 100 денари за телевизијата и интернетот а мобилниот ми го наплатува по регуларна цена од 500 денари.Последниот попуст претходно што го имаа со 50% за цела година далеку поповолен им беше него ли овој.

Ми дава попуст од мочани 100 денари за телевизијата и интернетот а мобилниот ми го наплатува по регуларна цена од 500 денари.Последниот попуст претходно што го имаа со 50% за цела година далеку поповолен им беше него ли овој.
Сега им се поповолни пакетите, оти до крајот на договорот плаќаш пониска цена за интернет и телевизија.

Сега им се поповолни пакетите, оти до крајот на договорот плаќаш пониска цена за интернет и телевизија.
Си ја утнал математиката.Вкупната цена на телевизија и интернет со 2 мобилни линии сега е повисока отколку вкупната цена од последниот попуст кога цела година се плаќаше пакетот за 50%.Ако си толку сигурен напиши математички детално зошто сега е поевтино од тогаш а јас ќе те потсетам што сум на пишал пред 3 месеци кога беше тогашниот попуст.

Дали има некој проблем со мобилната во Скопје? Катастрофа невидена цела недела неможам разговор да истерам без да ми исклучи, да ми муља звукот и слично

Дали има некој проблем со мобилната во Скопје? Катастрофа невидена цела недела неможам разговор да истерам без да ми исклучи, да ми муља звукот и слично
Како корисник на Телеком само со А1 корисници имам чести прекини. Најчесто во сред муабет се прекинува и нема никаков глас. Мора пак да вртиш. И тоа само кон/од нив. Со Телеком корисници никогаш скоро не ми се десило како што е случај со овие.

Ne znam za Sk, ama Prilep i okolina e isto(vcera imav neobicno/neocekuvano - pozitivno iskustvo so a1) vcera posle 10min,razgovor na 1234 i preprajkajne na povikot vamu-tamu po 1h,mi se javi od pp nekoj sto rabotat tuka vo a1, vo prilep od ovie sto se so kabelskata, mu posociv lokacija kade sum i vcera popladne dojdoja i so nivnite tel, napravija speedtest i rabotata e sto speed test pocnuva odi do nad 100mbps i pajga na 5mbps i taka zavrsuva a upload 50 ne mrda mislam ne varira... Bea 2ca se poglednaa mejgu sebe od nivnite 2tel,screenshoot i ispratija sliki kon nekoj vo Sk,
Posle 15/20 min,mi se javuvaat od 1234,i bla bla, gospodine vi se izvinuvame ne deka ne vi veruvame ama sakame da se uverime, otvorivme nalog ke idi ekipa sto e po baznite da se proveri Prilep...bidejki samo 12 br, ovoj mesec prijavile vakov problem a jas samo 5pati istoto sum prijavil.....
izgleda i sk, istiot problem e....

Си ја утнал математиката.Вкупната цена на телевизија и интернет со 2 мобилни линии сега е повисока отколку вкупната цена од последниот попуст кога цела година се плаќаше пакетот за 50%.Ако си толку сигурен напиши математички детално зошто сега е поевтино од тогаш а јас ќе те потсетам што сум на пишал пред 3 месеци кога беше тогашниот попуст.
799 int + tv + 2×899 mob linii = 2597 den
Popustot od 50% bese za internet + televizija i ne vazi za mobilnite linii. Istata cena e i sega. 400 den bese internetot i sega e tolku i televizijata bese 400 nemase promeni. Regularno e 999 den vo Combo M. Eve od internet archive najdov togas koga im bese promocijata:
Screenshot_20221118-084220_Chrome.jpg

Да, исто.

а1 мислам има проблеми со мрежата повеќе месеци уназад, демек работеле на 5Г па затоа имале проблеми со 4Г-то...без врска

799 int + tv + 2×899 mob linii = 2597 den
Popustot od 50% bese za internet + televizija i ne vazi za mobilnite linii. Istata cena e i sega. 400 den bese internetot i sega e tolku i televizijata bese 400 nemase promeni. Regularno e 999 den vo Combo M. Eve od internet archive najdov togas koga im bese promocijata:
Прегледај го приврзокот 354436
Друже еве што сум напишал тогаш:Цената за Combo S со една најевтина мобилна линија од 2гб е првата година по 900 а втората по 1200 денари а за Combo M e 1050 со 1400 денари.Ај пресметај сега со овој попуст колку ќе платиш со една мобилна линија во Combo S пакетот за 24 месеци во однос на истиот кој тогаш чинел 12 x 900 plus 12 x 1200 = 25200 денари округло бидејки знаеме дека сумите им завршуваа еврејски со деветките.Според моја математика ако на 1647 денари извадам една мобилна линија која ја наплатуваат 449 денари крајната сумa ќе биде 24 месеци e 24 x 1198 = 28752 денари:

Друже еве што сум напишал тогаш:Цената за Combo S со една најевтина мобилна линија од 2гб е првата година по 900 а втората по 1200 денари а за Combo M e 1050 со 1400 денари.Ај пресметај сега со овој попуст колку ќе платиш со една мобилна линија во Combo S пакетот за 24 месеци во однос на истиот кој тогаш чинел 12 x 900 plus 12 x 1200 = 25200 денари округло бидејки знаеме дека сумите им завршуваа еврејски со деветките.Според моја математика ако на 1647 денари извадам една мобилна линија која ја наплатуваат 449 денари крајната сумa ќе биде 24 месеци e 24 x 1198 = 28752 денари:
Ne se nervirajte, decki nema nikade namaluvajne i a1 i telekom cenite odat samo nagore....

Dali e ova nekoja greska ili tolku e evtin ovoj paket, Optika od 50/50 so mobilna xs za 848 denari ???

Attachments

• Screenshot (7).png
    Screenshot (7).png
    152,9 KB · Прегледи: 33
Пакетот не е евтин бидејки немаш телевизија во истиот а брзината на интернетот е 50 со 3.
Sega vidov deka e 50/3. znaci go namalile uploadot. inaku jas pred dve godini imam 50/50. tv ne mi treba, ama i za tv se doplaca od 200 d0 400 denari.

Sega vidov deka e 50/3. znaci go namalile uploadot. inaku jas pred dve godini imam 50/50. tv ne mi treba, ama i za tv se doplaca od 200 d0 400 denari.
50/50 има Неотел и чини 1090 ден месечно за договор од 2 години а што се однесува до мобилната линија ти препорачувам да ја префрлиш на Lycamobile и да се претплатиш 1600 денари за 360 дена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom